Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Лодка промарин IB285
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- marsianec79
- новобранец
Лодка промарин IB285
Здравеѝте колеги имам питане за мотор бензинов или електрически.
какъв да взема.Благодаря предварително.
- bokser
- ще става разбирач
Re: Лодка промарин IB285
Можеш да слoжиш и бензинов, и електрически(IB 285marsianec79 написа:Здравеѝте колеги имам питане за мотор бензинов или електрически.
265
136
38
242
25.5
2
2+1+н.к.
Двигател:3 к.с.
Надувно
Двигател:F2.6|T30). Лично аз бих сложил електрикатa.
Ако не искаш да тренираш спортно гребане си вземи бензинарка 

- bokser
- ще става разбирач
Зависи. 10 годин ползвах електрически мотор (руски) и не помня някога да съм гребал (освен в един - два случая, когато не му е стигала мощност да ме издърпа срещу течението на реката).Ползвах акумулатора на колата и при целодневен риболов не помня да не съм запалил колата от раз.При този модел лодка (транец) лесно може да си "удавиш" бензинката при невнимание. Разбира се, това е личното ми мнение. Слагал съм парсунчето на такава лодка и едвам дочаках момента да го сваля, а електрическия не създаваше никакво чувство, че може да се случи "нещо лошо".stisho написа:Ако не искаш да тренираш спортно гребане си вземи бензинарка

- bobo_33333
- кандидат преподавател
stisho написа:Ако не искаш да тренираш спортно гребане си вземи бензинарка
Иска да влиза под лодката,ако осучеш масура на максбензинарка

И може да скъса гумените уши на транциевата дъска и да го удавиш,както каза колегата.
Тези лодки са за електрчки-препоръчително.
Бензинарката задължително да се укрепи транеца ,да не се згъва и да се връзва.
Аз там съм пораснал...
- marsianec79
- новобранец
Благодаря за информацията а какъв електрически каква мощност и каква марка.
Колега,
от две години ползвам същата лодка с електрически двигател 30 либри. Никога не съм имал проблеми с него, бута лодката с двама човека х 90 кг. По лек е от бензиновия и по-подходящ за този транец. Моят мотор е Power Thrust 30lb.
Наслука
от две години ползвам същата лодка с електрически двигател 30 либри. Никога не съм имал проблеми с него, бута лодката с двама човека х 90 кг. По лек е от бензиновия и по-подходящ за този транец. Моят мотор е Power Thrust 30lb.
Наслука

Сега сериозно по темата .Тази лодка може да носи без проблем двигател до 18кг.Без абсолютно никакъв проблем.Мой колега има такава лодка и я кара с 2т двигател 4 к.с.Той тежи 95 кг., а аз 110кг ,но при тролинг лодката си е екстра,не харчи много и си е много стабилна.Мое лично мнение е, че за тази лодка най -добрият вариант ще е 2.5 4т мотор.Нямам нищо против ел. двигателите,но при тизи габарити наличието на акумулатор ще бъде в повече за тази лодка.А какво ще се случи при по-сериозна вълна,мога само да гадая.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
За тролинг става ,ама не може да се кара на мах.най -добрият вариант ще е 2.5 4т мотор

Както казах:
Иска да влиза под лодката,ако осучеш масура на макс

И може да скъса гумените уши на транциевата дъска и да го удавиш,както каза колегата.
Тези лодки са за електрчки-препоръчително.
Бензинарката задължително да се укрепи транеца ,да не се згъва и да се връзва.
За това ,няма значение,дали е бензин или електричка.А какво ще се случи при по-сериозна вълна,мога само да гадая.
За бензинка и голяма вълна е те тая лодка с по голям балон и тази транциева дъска.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=53219
Балона на тази лодка е 38 см,което не е много за голямата вълна и е по добре да се излезе на брега.
Последно промяна от bobo_33333 на Пет Окт 07, 2011 5:42 am, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Това е твоят моторmarsianec79 написа:Благодаря за информацията а какъв електрически каква мощност и каква марка.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=53585
Аз там съм пораснал...
Колега marsianec,ако решиш да взимаш ел. двигател ,помисли добре как ще закрепиш акумулатора,защото с това меко дъно ще се търкаля по цялата лодка.Успех!
- marsianec79
- новобранец
здравеѝте реших да взема бензинов мотор
- marsianec79
- новобранец
Да или геново нещо по тънка лаѝсна но и да върши работа.
- marsianec79
- новобранец
какво ще препоръчате на какво да се спра гледах един меркур 13кг но цената е 1550лв.