Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Шаран на плетено влакно
Модератор: sapuna
Шаран на плетено влакно
Искам да попитам с какво плетено влакно ловите шарани и колко е дебело.Зашото съм нов в риболова на шарани!
-
- ще става разбирач
Re: Шаран на плетено влакно
Теглото на шараните си варира от 1 кило до 20+... аналогично и дебелината на влакната 

Последно промяна от xt33m33 на Нед Окт 09, 2011 7:40 pm, променено общо 1 път.
- batefaio
- разбира нещата
Явно си пачка колега, на моите шпули имам по 530 метра влакно 

То момчето едва ли има предвид използването на брайд за основно влакно, а ако е така едва ли е оправдано това. По-скоро пита за монтажи с плетено влакно, ама е добре да погледне тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=114&t=44191batefaio написа:Явно си пачка колега, на моите шпули имам по 530 метра влакно
- Vid
- кандидат преподавател
Не съм шаранджия, но от време на време ловя и шарани. Ползвам плетеняци защото нямам други и мисля, че няма проблем да ползваш плетено влакно за основна линия. 100-135 м. (една ролка) са ти напълно достатъчни както за замятане, така и при разпъване.Bai Dobri написа:То момчето едва ли има предвид използването на брайд за основно влакно, а ако е така едва ли е оправдано това. По-скоро пита за монтажи с плетено влакно, ама е добре да погледне тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=114&t=44191batefaio написа:Явно си пачка колега, на моите шпули имам по 530 метра влакно
При употреба на плетено е важно аванса на макарата ти да е "хлабав" поради това, че влакното е практически неразтегливо.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако трябва да влизаме в дълга полемика, ще обяснявам тогава, какви недостатъци има плетеняка като основна линия и какви плюсове, мога да споделя от личе опит
Та по темата, ако ти трябва колега за основно, аз препоръчвам Сасаме 35лб., държи се добре след многократно замятане, не се пресуква но имай впредвид, че ти трябват наистина макари със перфектен аванс и доста енергични пръчки, плетеното си иска да се обърне внимание и на куките и т.н.
Така че дай малко конкретика за какво ще го ползваш

Та по темата, ако ти трябва колега за основно, аз препоръчвам Сасаме 35лб., държи се добре след многократно замятане, не се пресуква но имай впредвид, че ти трябват наистина макари със перфектен аванс и доста енергични пръчки, плетеното си иска да се обърне внимание и на куките и т.н.
Така че дай малко конкретика за какво ще го ползваш