Шаран на плетено влакно

Модератор: sapuna

niki uaz
новобранец
новобранец

Шаран на плетено влакно

Мнение от niki uaz »

Искам да попитам с какво плетено влакно ловите шарани и колко е дебело.Зашото съм нов в риболова на шарани!
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Шаран на плетено влакно

Мнение от xt33m33 »

Теглото на шараните си варира от 1 кило до 20+... аналогично и дебелината на влакната :)
Последно промяна от xt33m33 на Нед Окт 09, 2011 7:40 pm, променено общо 1 път.
Аватар
batefaio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batefaio »

Явно си пачка колега, на моите шпули имам по 530 метра влакно :rolleyes:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

batefaio написа:Явно си пачка колега, на моите шпули имам по 530 метра влакно :rolleyes:
То момчето едва ли има предвид използването на брайд за основно влакно, а ако е така едва ли е оправдано това. По-скоро пита за монтажи с плетено влакно, ама е добре да погледне тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=114&t=44191
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Bai Dobri написа:
batefaio написа:Явно си пачка колега, на моите шпули имам по 530 метра влакно :rolleyes:
То момчето едва ли има предвид използването на брайд за основно влакно, а ако е така едва ли е оправдано това. По-скоро пита за монтажи с плетено влакно, ама е добре да погледне тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=114&t=44191
Не съм шаранджия, но от време на време ловя и шарани. Ползвам плетеняци защото нямам други и мисля, че няма проблем да ползваш плетено влакно за основна линия. 100-135 м. (една ролка) са ти напълно достатъчни както за замятане, така и при разпъване.
При употреба на плетено е важно аванса на макарата ти да е "хлабав" поради това, че влакното е практически неразтегливо.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Ако трябва да влизаме в дълга полемика, ще обяснявам тогава, какви недостатъци има плетеняка като основна линия и какви плюсове, мога да споделя от личе опит :wink:
Та по темата, ако ти трябва колега за основно, аз препоръчвам Сасаме 35лб., държи се добре след многократно замятане, не се пресуква но имай впредвид, че ти трябват наистина макари със перфектен аванс и доста енергични пръчки, плетеното си иска да се обърне внимание и на куките и т.н.
Така че дай малко конкретика за какво ще го ползваш :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”