Повод от ледкор вместо метален за щука?

Модератор: sapuna

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Повод от ледкор вместо метален за щука?

Мнение от topsoft »

Колеги, в скорошен разговор с един мингян, ловящ щука, въпросният ми сподели, че вместо метален повод ползва "онова кафявото", което според него щуката не може да прегризе, защото металния повод не позволявал на рибката да мърда много много. Та дали под "онова кафявото" има предвид ледкор (не съм хващал таквоз у ръце) и дали наистина може да се ползва за повод за щуката и да позволява по-свободно движение на стръвта?
Последно промяна от topsoft на Нед Окт 09, 2011 7:53 pm, променено общо 1 път.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
batefaio
разбира нещата
разбира нещата

Re: Повод от ледкор вместо метален за щука?

Мнение от batefaio »

Колега, ледкор идва от Lead - олово и core -сърцевина. Та според теб оловото били спряло зъбите на щуката?
Последно промяна от batefaio на Нед Окт 09, 2011 8:37 pm, променено общо 1 път.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

batefaio написа:Колега, ледкор идва от Led - олово и core -сърцевина. Та според теб оловото били спряло зъбите на щуката?
Виж са, хубаво е, че ползваш преводача на гугъл, лошо няма. Казах, че не съм хващал ледкор и за това питам, предполагам, че има различни диаметри, с различна твърдост, така че не знам дали би ги спряло и питам...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Виж сега ... Ти каза ,че говориш за нещо "кафяво" ,за което ен си сигурен дали е лийдкор...Аз например ,когато искам рибката ми да е по-свободна връзвам повод с плетено влакно 0.17 например... не съм имал проблеми със зъмите на рибата до сега...като минус изтъквам само ,че така се оплита доста повече монтажа-меката връзка към рибката и дава шанс да ти заформи един хубав "Гордиев възел" :mrgreen:
П.П : какво се заяждаш далие ползвал преводач ?!? ... смисъл това са елементарни думи и всеки с минимални познания по английски ги знае...A на всичкото отгоре олово на английски е leAd ,а не led ...
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

xt33m33 написа:П.П : какво се заяждаш далие ползвал преводач ?!? ... смисъл това са елементарни думи и всеки с минимални познания по английски ги знае...A на всичкото отгоре олово на английски е leAd ,а не led ...
Глупости, не се заяждам, просто познанията ми по английски език далеч надхвърлят тези в риболова на щука и ако исках превод, щях да пиша в някой "езиков" форум.... ;)

Ма гледам, че и ти не пропусна грешката в правописа, така че....., дай да не се отместваме от темата.

Иначе да - помислих си за плетен повод по-дебел и за въпросния ледкор и си викам що па да неможе...
Изображение

Изображение
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

нито лидкора, нито плетеното влакно стават за поводи за щука, не си прави експерименти, може някой да си лови малки писалки на плетено и да вика, че му е идеално, ама като захапе нещо по голямо и веднага го прегризва, има толкова специализирани поводи незнам защо си усложнявате живота , аз ползвам това - http://www.tedcarter.co.uk/product.php? ... -pike-wire
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Ледкора не става за повод за щука ,както по горе са писали има оловна сьрцевина чиято цел е монтажа да лежи пльтно кьм дьното.
Това дето моят градски го е написал с 0,17 плетеняк сьщо не става,дори понякога си мисля че тои се кьса от камьни и зьби (не моите естествено) не по трудно от монофилното влакно.
Колкото до кафявото нещо , все си мисля че ,едва ли бай м....л ползва лидкори и тем подобни, изпразващи джоба на всеки четящ форуми баламурник ,конци и финтифлюшки :mrgreen:
Та все си мисля ,че става вьпрос за така нареченият капронов конец -чиято най често срещана разцветка е кафявото.

пп:шь мь извиняват хората които се оприличават на описаният по горе ,ама си е така.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Ясно. Обаче, мнението на колегата muerter извика в мен друг въпрос - тоя капронов конец става или не за повод?

Иначе за специализираните поводи е ясно, интересно ми стана оня какво ползва.
Изображение

Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Аз лично поне от 10год. ловя само с това.Зелено е на цвят.

Изображение

Вижда се на другата макара поводите които си правих днес :) На възела слагам капка секундно лепило.До сега щука не ми е прегризвала повода.Не ловя писалки :wink: След няколко щуки обаче го сменям.То си личи като започне да се роши.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

А от къде го купуваш? До колкото разбрах на тоя кевлар може да се върже директно куката, така ли е?
Изображение

Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Да,може да се върже .От Пловдив съм го взимал,но не мога точно да те упътя,защото не си спомням вече.Иначе на последната ролка(тя беше последна и в магазина) стои цената 6.30лв.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
supertapicer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от supertapicer »

8120Image035-thumb[1].jpg
8120Image035-thumb[1].jpg (2.58 KiB) Преглеждано 1670 пъти
Като искате да мърда рибето има ФЛОРОКАРБОН 0.40 Аз ловя на блесна и нямам грижи има и КОНЕЦ за щуките 10 м 40 лв също става при НАСО на КНЯЖЕВО и сте вие иначе може и със ТЕЛ :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”