Щукарски неволи

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
4o4o
новобранец
новобранец

Щукарски неволи

Мнение от 4o4o »

Привет на всички колеги.
Всъщност доста се почудих в коя темичка да пусна моъто писание - успешен или неуспешен излет, ама............
В събота на обед ходихме на така нареченото "Оле дере" или Лу дере както аз си го знам от дете. Между селата Манастир и Книжовник. Самото достигане до читавите за риболов места си беше живо премеждие - много кал, затънахме, побутнахме и в крайна сметка се добрахме на 100 метра от един хубав вир - с размери около 100 на 30 метра. Целия е обрасъл в папури и паднали дървета на няколко места - абе рай за ЩУКАТА. Именно за нея беше целта на излета. От 11,30 до 16,00 часа нямаме пипапане. Имаше и други колеги от Хасково обаче и те нямаха удар. Само един пич нащипа 15-20 червеноперки на торен. И аз пробвах със седмицата ама хванах само 1-2 щото при мен беше май доста по-плитко. Към 15 часа всички колеги си биха камшика и останахме само ние.
В 16,00 хванах 1 щукче около 1 кг.,ь към 16,30 имах втори удар - рязко повличане 5-6 метра с равиване на корда от шпулата и ей така си го изплю гадината. Почти по тъмно на няколко места доста яко гонеше дребосъка ама вече не се виждаха плувките и стана бая студено и си тръгнахме.
Ако някой ходи се готви с монтаж на подвижна и долно олово, че има течение.
Ако някой колега е ходил от страоната на Войводово нека даде инфо какво е положението там.
НАСЛУКА
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”