Гребна база - Пловдив - 3.12.06

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Гребна база - Пловдив - 3.12.06

Мнение от Николай Ангелов »

Днес към 12 часа пльoснах едно "Salmo" в Гребната база,в самото начало, от към слънчевата страна .То не сменях воблери,то не сменях блесни - нищо и пак нищо.Сигурно повече от час се мъчих.Сложих последния неизползван воблер - RIVER2SEA, гази плитко, 4,5см - 3,8гр.В него има съчми и трака. На няколко пъти едно кефле го гонеше почти до брега.Това малко ме обнадежди.Преместих се малко след "0"-та.Видях някакви кръгове във водата, за това.Заметнах със същия воблер.На третия опит, като че ли ми удари.Презаметнах и ... първия кефал на мовата ми спинингарка.Нито съм го мерил,нито теглил.Беше с добри размери,по преценка - 500-600гр. През следващите няколко хвърляния имах удариведнага щом воблера цопнеше.Ама ялови.Така 5-10 минути и... следващ удар.По-малък от предния.След малко имах още 2 броя , като първия кефал.И повече не удари.За около 40 минути - 4 извадени риби + поне още толкова удара.Упорствах към 20-на минути и мръднах 100-на метра.Първо хвърляне и един кефал почти излезе на брега,следейки воблера.След няколко презамятания хванах 5-тата бройка за деня - най-малката риба, около 300 грама.На същото място не след дълго ми удари и рекордьра за деня.Голям кеф - красива и силна риба - 700гр ги имаше, определено.Това са ми първите кефали на спининг.Снимки нямам,щото си не си зех апарат.Не съм и предполагал,че ще хвана риба.Просто бях решил да помятам примамките.Ама се оказа,че извадих късмет.На тръгване, един кефал (видимо по-голям от хванатите) отново дойде до брега следейки воблера.Спрях да навивам и той бутна леко и после налапа воблера и докато реагирам го изплю.Не можа да се закачи.Това стана буквално на метър и половина пред мен.
За три часа си направих 6 риби с прилични размери (поне за мен).Излет,от който останах приятно изненадан.А и времето беше приятно :lol: .
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

Супер рибки :lol: :smt026 ТИ ХОДИШ ДА ПОМЯТАШ ПРИМАМКИ,А ХВАЩАШ РИБА,АЗ ХОДЯ ДА ХВАЩАМ РИБА,ПА САМО МЯТАМ ПРИМАМКИ :evil:
Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Брега на Марица около Гребата база е ... няма го вече. С предпазна цел и санитарна сеч брега е "оправен". Кофти гледка, сви ми се сърцето.
А и не бях настроен за сериозен риболов.Исках само да помятам със изкуствените си примамки и да добия повече опит с работата им.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво,
и как е спининга, грабва ли те?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Много :lol:
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Браво колега!
Аз от бая време не съм ходил на Гребната защото спининга много не ме влече а и 2-3 пъти си тръгвах валат от там :(
Тая седмица трябва да отида някъде за хищник.Марица дава ли сега?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”