Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гребна база - Пловдив - 3.12.06
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гребна база - Пловдив - 3.12.06
Днес към 12 часа пльoснах едно "Salmo" в Гребната база,в самото начало, от към слънчевата страна .То не сменях воблери,то не сменях блесни - нищо и пак нищо.Сигурно повече от час се мъчих.Сложих последния неизползван воблер - RIVER2SEA, гази плитко, 4,5см - 3,8гр.В него има съчми и трака. На няколко пъти едно кефле го гонеше почти до брега.Това малко ме обнадежди.Преместих се малко след "0"-та.Видях някакви кръгове във водата, за това.Заметнах със същия воблер.На третия опит, като че ли ми удари.Презаметнах и ... първия кефал на мовата ми спинингарка.Нито съм го мерил,нито теглил.Беше с добри размери,по преценка - 500-600гр. През следващите няколко хвърляния имах удариведнага щом воблера цопнеше.Ама ялови.Така 5-10 минути и... следващ удар.По-малък от предния.След малко имах още 2 броя , като първия кефал.И повече не удари.За около 40 минути - 4 извадени риби + поне още толкова удара.Упорствах към 20-на минути и мръднах 100-на метра.Първо хвърляне и един кефал почти излезе на брега,следейки воблера.След няколко презамятания хванах 5-тата бройка за деня - най-малката риба, около 300 грама.На същото място не след дълго ми удари и рекордьра за деня.Голям кеф - красива и силна риба - 700гр ги имаше, определено.Това са ми първите кефали на спининг.Снимки нямам,щото си не си зех апарат.Не съм и предполагал,че ще хвана риба.Просто бях решил да помятам примамките.Ама се оказа,че извадих късмет.На тръгване, един кефал (видимо по-голям от хванатите) отново дойде до брега следейки воблера.Спрях да навивам и той бутна леко и после налапа воблера и докато реагирам го изплю.Не можа да се закачи.Това стана буквално на метър и половина пред мен.
За три часа си направих 6 риби с прилични размери (поне за мен).Излет,от който останах приятно изненадан.А и времето беше приятно
.
За три часа си направих 6 риби с прилични размери (поне за мен).Излет,от който останах приятно изненадан.А и времето беше приятно

- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка: