Корекциите в Търновско???

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Корекциите в Търновско???

Мнение от Ivak »

Имам предвид Петко Каравелово, Раданово, Драганово, Върбица,
утре смятам да се пробвам за щука там.

Моля дайте инфо дали има активност на щуката на някоя от споменатите корекции, от рибарските магазини в Русе ми казват че давала доволно, но дали си струва да бия толкова път :roll:
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Петко Каравелово - събота - само спининг - Шамана - капо, Грийн Бъг-а - две щуклета на воблер
Драганово - събота - Тодор от Разград - само спининг - капо - много тапи във водата от местните - само едно извадено щукле около кило

Дано да съм ти бил полезен ...

То се чуват слухове за корекциите, но няколко извадени щуки на огромния брой тапи за мен никак не може да е нещо показателно ...
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Здравей колега,
Ми мога да ти кажа за П.Каравелово ( а.к.а. Сашево) , неделя - от 6.30 до 12ч. на тапи - рано сутринта с ceno_cenov , той на ранина още по тъмно , един зверски удар - повлече и сгъна почти под прав ъгъл - Capital CARP 3,90м 3,5lb, карбон, пръта но не можа да се закачи, едра щука и към 8-9часа едно щукле към 700-800гр. Няколко други потапяния и игра с рибката , но нищо. Като цяло - МНОГО СТУД, МАЛКО РИБА. НО гледам времето се позатопли днес и може да е по-различно кълването от неделя!!! Пък за другите корекции - еи забелязал съм , когато неще да яде на една от корекциите , неще и на другите!!!
p.s. Защо не пробваш по Дунав за щука , неще ли и там? Към устието на Янтра? Имахме пак с ceno_cenov успешен излет за щука там преди 2-3 седмици ( може да видиш в галериите ни :wink: )
ми аре наслука и да споделиш как е минал излета
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Май ще се пробвам на Сашево :roll:

За Дунава вчера бях и изпокъсах воблери и силокони за много пари и няма да стъпя тази година повече там(и ще си взема 0,25 плетено за спиниг :twisted: ), ни се обади щука нито на рибка нито на спиниг

За устието на Янтра, може да направим един излет заедно, или поне да ме светнеш как се стига до там.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

За устието , вземаш една пътна карта на БГ и гледш как се стига до наи-близкото до устието село Кривина- и в селото питаш за тва как да стигнеш до ДУНАВ - пътя е асфалтиран :lol: което е супер и си на Дунав до устието! Пък за излети , незнам то за тази година маи тва ще е със щуката, взе да позатихва ми се струва . Ма нищо не се знае , може пак да се опита :wink: , ще ловим кефал и скобар по реките кат застуденее!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

От тъмно до към 15.00 пълно капо двама колеги.
Сменихме 3 места на две корекции около Сашево ама нц.
Риболов на тапа, драшкович, воблер, блесни, силикони, патерностер , на болдо, на свободно плаване на рибката с плувка без тежест абе каквото се сетите. Единствен интерес имаше към една блесна на Мепс комет 5 и един червено бял силокон, в смисъл че ги последваха две малки щуки без да ударят.

Някой от хората от селото търмъчат посред бял ден и то много системно без да оставят празно място непродрано и едва ли след тях ще кълве :evil: :evil: :evil:
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Ще отидем като замръзне с ледобура - тогава няма да има как да търмъчат ... мамка им ...
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Абе да търмъчат да не , все същия х.й . Забелязахте ли , ако е нямало вятър че водата бистра на стъкло , до средата на корекцията вс се вижда във водата. Тя щуката да не глупава. Стотици рибари минават всеки ден с троики куки, рибки, блесни , воблери, не е чудно че точно преди да съмне, на развидело , тогава имахме 2-3 по-добри удара, 1 хваната и после НИЩО до обяд. Не си заслужава да се стои там !!!
Дунава си е Дунав!!! Голяма река , големи риби, незнам вие за кво се разкарвате по тез коркциики !!! Аз ако мога всяка събота и неделя , щях да съм на ДУнафф!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За бистрата вода, ами то навсякъде е така.
Вярно се вижда дъното почти навсякъде, но имаше активност на щуката и не е толкова трудно да се хване .
Но с това че постоянно се пляска и рибата е много наплащена там.

За Дунав не винаги реката дава и примерно един спининг риболов винаги ми коства поне 20-30 лв от към примамки, та за това някой път търся алтернатива :oops:

За лед незнам дали ще стане там, на повечето места е не повече от метър, но пробване му е майката :lol: :lol: :lol:

П.С. Мерси за картата в сайта http://www.iantra.com , не бях ходил 2 години натам и съм забравил черните пътища
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Моля, те са затова :) , но не забравяйте, че определено се нуждая и от вашата помощ за да се попълва информацията ...

А по повод Янтра и Дунав - макар, че живея на Дунава, любимата ми река е Янтра и то точно около Търново и Габрово - предпочитам да съм нагазил с гащиризона на такива места:

Изображение

отколкото в калта на Дунава ... е вярно, че Дунава си е Дунав, но той е за кратките излети преди работа, в обедната почивка и след работа - имам ли цял ден за риболов съм задължително на Янтрата или на някоя друга река из България ...

Поздрави!
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Здравейте колеги,
Не съм искал да кажа нищо против ректе, язовирите и сравненията с Дунав. Ма нали се сещате, кои каквото няма за това мечтае - вие сте на Дунав , искате по малките реки,а аз цял живот по по-малките реки - росица, янтра и тн , сега по Дунав ми се ходих - за по големи риби( не че ги няма по реките , но все пак...... )
Та това е за големите и малките реки ,
Поздрави и наслука! :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”