Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Не спират да бракониерстват !!!
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Не спират да бракониерстват !!!
Тази неделя,ходих със моя гриб и няколко човека да помогна за ловенето на един язовир.По преценка на собственника,трябваше да извадим около 1000-1500 шарана и 2000 бр толстолоб.Със един километър гриб,буквално заградихме целия язовир/язовирче/и то два пъти.Първия път 1 т - толстолоб и 5 шарана,втория 6 бр - толстолоб и три-четири шаранчета.Рибата се беше испарила и направо човека щеше да умре.Та тези мекерета бракониерите,трепането им е малко.
Вредите който нанасят на арендатори и рибари са огромни.В много от случаите даже арендаторите пускат риба но бракониерите веднага действат и човек ако не си пази рибата проблема е на лице.
Вредите който нанасят на арендатори и рибари са огромни.В много от случаите даже арендаторите пускат риба но бракониерите веднага действат и човек ако не си пази рибата проблема е на лице.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Зависи какви мрежи ползуват и най-важното е че пазачите са спяли през цялото време.Днес две шаранчета,утре три и докато се усетиш и те са свършили.Не е задължително да е само със мрежи.Особенно по малките язовири.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Не спират да бракониерстват !!!
Колега Kroki,Krokibg написа:Тази неделя,ходих със моя гриб и няколко човека да помогна за ловенето на един язовир.По преценка на собственника,трябваше да извадим около 1000-1500 шарана и 2000 бр толстолоб.Със един километър гриб,буквално заградихме целия язовир/язовирче/и то два пъти.Първия път 1 т - толстолоб и 5 шарана,втория 6 бр - толстолоб и три-четири шаранчета.Рибата се беше испарила и направо човека щеше да умре.
Никак не разбирам от риболов с мрежа, но искам да ти опиша един от трите подобни случая, на които съм бил свидетел.
На 4.12.2006 бях на едно язовирче да хвана някоя риба за празника. Застанах на стеничката в единия ъгъл, както ме посъветва арендатора. След малко дойдоха негови колеги да ловят и заградиха целия язовир, даже се наложи да си махна стойката от водата, толкова близо мина мрежата до брега.
Изчаках докато мине мрежата и започнах да ловя, като бях сигурен , че няма да хвана нищо. Хванах повече от 20 шарана, а в мрежата я имаше я нямаше 10, основно беше толстолоб и няколко амура. Общото и в трите случая бе времето / като температура на въздух и вода/ и това, че язовирите бяха много източени - в конкретния случай водата бе около 1.20м. На тръгване спрях на височинката над язовира и погледнах надолу - язовирчето вреше от риба. Малко преди това колегата ти ми се оплака , че му липсват два-три тона шаран, според неговите очаквания.
Според мен, проблема в случая който описах е в релефа на дъното, ниското ниво и частично грешка на рибарите. За другите два случая съм сигурен , че проблема е в релефа на дъното, защото го познавам много добре.
Ако си сигурен , че моите предположения са невъзможни в описания от теб случай, то тогава нещата са от ясни по ясни....
- krokibg
- учете се от него
Така е,има го и този момент.Но за да се убедим в това,накарах ги да източват язавира.От тогава до сега са минали поне 10-15 дни и само през тръбата на шахтата са извадили няколко кофи шаран,но зарибител.Аз съм наясно че шарана се лови много трудно и че задължително първо излиза толстолоба,но както обясних и преди,гриба ми е с дължина 8-900м Х 8м/може и повече/ и при две тотални завъртания,единия път на едната страна а втория от друга страна и при положение че дъното е пясък,остава само долу да има големи бабунки и гриба да се повдига като мине над тях и шарана да бяга.Но аз ги попитах дали има големи могили или дере в язовира,одговора беше отрицателен и се надявам рибата да си е там и те да незнаят за бабунки или че има дере.Те ще ми се обадят скоро и ще науча какво става.