Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

какви са блесните
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
какви са блесните
Колеги,стар рибар ми даде няколко блесни,клатушките са руски оригинални .Но въртящите не са ми познати,вижда се само,че са две нули и някаква щампа.Каза ми ,че пъстървите и кефала се лепели за тях направо.Дайте мнения ако са ви познати ,като марка.
- Прикачени файлове
-
- ABCD0001.JPG (29.44 KiB) Преглеждано 1483 пъти
Още едно хвърляне и тръгвам.....
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Re: какви са блесните
Не мисля, че има голямо значение какви са. Важното е да е прав стария рибар. Да ти вадят много риба ти желая.
- maranzika
- сериозен играч
Това си е стара руска въртележка.Имам няколко ,но не ме кефят никак и риби нямам с тях.
А другата също я имам ,но не знам каква е точно...Но пък тя лови със сигурност пъстърви,щото аз съм хващал.
- stancom
- ще става разбирач
Третата е Дам и лови и кефал и расперчета, освен пъстърва
Илияне като първите има и български и не съм сигурен тези от кои са, така не развъртат добре, но им сложи едно по-голямо манисто под листото и стават много добри въртележки.

Илияне като първите има и български и не съм сигурен тези от кои са, така не развъртат добре, но им сложи едно по-голямо манисто под листото и стават много добри въртележки.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Колега къде видя 3 блесниТретата е Дам

Първите две снимки са идентични,виж им номера отдолу,завършва 002
И ДАМ не видях,на сребристата има едно N и две нули.
Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Станко имаше предвид че блесната е немска , респективно произведена в ГДР , а от там ДАМ е на една ръка разстояние 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
От третата снимка имах предвид, но пусти мързелbobo_33333 написа:Колега къде видя 3 блесниТретата е Дамаз виждам само 2
Първите две снимки са идентични,виж им номера отдолу,завършва 002
И ДАМ не видях,на сребристата има едно N и две нули.

бих заложил на кефал и трофеен костур с тези въртолети.С щуката няма шанс...
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за подкрепата,не е важно само какви са и дали ще ловят.Важно е вашата добра дума,не всички го разбират.....,но на всички желая добра слука.
.Блесната от първата снимка е номер 3 сравнена с Моска,от малките ми даде две-сребриста и златиста.Смятам ,че 3-ка е добре за щука,още повече тия дни приятел извади 3 кила зъбатка на Моска 2 номер.

-
- научил се да хвърля
Имал е късмет твоят приятел ма Моска №2 да изкара крокодила...
За щука от Моска №5 нагоре, защото щуките си искат го голяма блесна, а като се има предвид че според мен Моска са с един номер завишени, блесна Моска №2 си е за кефал отвсякъде...
За щука от Моска №5 нагоре, защото щуките си искат го голяма блесна, а като се има предвид че според мен Моска са с един номер завишени, блесна Моска №2 си е за кефал отвсякъде...

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Точно такава е, аз също имам една кутишка с такива от дядо ми и никак не ми харесват. Не се въртят добре, а в същото време са много леки.maranzika написа:
Това си е стара руска въртележка.Имам няколко ,но не ме кефят никак и риби нямам с тях..
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
След като сам каза че при номера 2 на МОСКА и на Мепс ,Мепса е по-голямата блесна,кой номер е завишен.nikawr написа:Имал е късмет твоят приятел ма Моска №2 да изкара крокодила...

Аз там съм пораснал...
-
- научил се да хвърля
колега ще постна това което ти отговорих на лични:
занижена е големината на блесната не номерацията...
След като на Мепс №1 отговаря Моска №2, следователно номера на Моската е завишен спрямо номерата Мепс и другите блесни
Според математиката числото 2 е по-голямо от числото 1...
п.п чист спам в промишлени количества...
занижена е големината на блесната не номерацията...

След като на Мепс №1 отговаря Моска №2, следователно номера на Моската е завишен спрямо номерата Мепс и другите блесни
Според математиката числото 2 е по-голямо от числото 1...
п.п чист спам в промишлени количества...

-
- вече хвърля и на тежко
На малката вече имам 10-тина кефала,много добре се върти-и бавно и бързо.До февруари ще лови пъстърви по рибарниците да трупа опит.... 

Kолеги, няма единен стандарт за размерите и масата на блесните. И в тази връзка е хубаво човек да е имал досег до по-широко разнообразие от примамки, за да може да си направи сметката кое точно на кое мяза. "По-широкото разнообразие от примамки" се постига с придобиване на повече такива, а не зацикляне на постулати от сорта ""Моска" 2 е номер 1!".
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;