Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Дайва Регал XiA
Модератор: sapuna
- radogagov
- ще става разбирач
Дайва Регал XiA
Мисля да си взема Daiwa Regal RG2500-XiA. Дават макаричката, че става за спининг. С 10+1 лагерчета е,а и цената на която се продава е много атрактивна. Някой виждал и въртял ли е такова чудо? Някакви наблюдения?
Това е макаричката : http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=237

Това е макаричката : http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=237

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Дайва Регал XiA
Ако си я вземеш за риболов на плувка е екстра ама за спининг ....... по-добре не ! Има много други марки макари в този ценови клас които я превъзхождат . Не веднъж съм споменавал , не само аз де , че ниският клас на Дайва и Шимано не са удачно решение за спининг риболов .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
Колега,
Може би е прав г-н Иванов, но малко инфо и помощ(?) по въпроса.
1.Почитател съм на марката Дайва: закупих макара (оригинална) за тежък дънен риболов BG60 през 1985 г. след като на риболов за платерина ми бяха “смляни” червячните предавки на 2 макари от бившата ГДР. От тогава и досега тази макара се справя успешно и е в пълна изправност.
2. От 4 години притежавам Дайва Екселер 2500 (60 щ.д) и Дайва Регал 2500(40 щ.д.), закупени от САЩ, но произведени в Китай. Предназначение: спининг/бомбарда за зарган, платерина и сафрид.В този период съм използвал почти само Екселера: не съм имал проблеми, влакно основно Ред Девил, а от една седмица навих за проба от ментето ПП-0.08мм засега без проблеми.В този 4 годишен период Регала (оставена като резервна макара) съм пробвал 2-3 пъти, но основно впечатленията ми са и съм много доволен от Екселера. Ако трябва да ти препоръчам купи си Екселер- разликата в цената не е голяма. На тая макара преди 2 години /по моя вина/ се наложи да сменя само лагера на ролката на бигела: за~ 3 лева.
Това от мен, колега!
Може би е прав г-н Иванов, но малко инфо и помощ(?) по въпроса.
1.Почитател съм на марката Дайва: закупих макара (оригинална) за тежък дънен риболов BG60 през 1985 г. след като на риболов за платерина ми бяха “смляни” червячните предавки на 2 макари от бившата ГДР. От тогава и досега тази макара се справя успешно и е в пълна изправност.
2. От 4 години притежавам Дайва Екселер 2500 (60 щ.д) и Дайва Регал 2500(40 щ.д.), закупени от САЩ, но произведени в Китай. Предназначение: спининг/бомбарда за зарган, платерина и сафрид.В този период съм използвал почти само Екселера: не съм имал проблеми, влакно основно Ред Девил, а от една седмица навих за проба от ментето ПП-0.08мм засега без проблеми.В този 4 годишен период Регала (оставена като резервна макара) съм пробвал 2-3 пъти, но основно впечатленията ми са и съм много доволен от Екселера. Ако трябва да ти препоръчам купи си Екселер- разликата в цената не е голяма. На тая макара преди 2 години /по моя вина/ се наложи да сменя само лагера на ролката на бигела: за~ 3 лева.
Това от мен, колега!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- разбира нещата
Малко допълнителна инфо по въпроса от 2008г при подбор м/у Шимано и Дайва
“Притежавам следните макари на “Дайва”:
1.Легендарната Black Gold (BG) 60 от1985 г., която използвам за тежък дънен морски риболов: кефал, платерина, илария, калкан.Макарата е в отлично състояние и разчитам на нея!
След опита с тая макара поръчах да ми донесат следващите от САЩ /цените са от преди 2 години от техен магазин/.Произведени са в Китай за американския пазар:
2.Exeler 2500 (60$):използувана е два сезона за улов на платерина и зарган на бомбарда.Това означава мин. 3-4 часа на излет непрекъснато хвърляне и обиране на влакното.Сега предстои да я използувам трети сезон.Доволен съм и нямам забележки.
3. Regal 2500 Xi (40$): изпробвана е 2-3 пъти, защото предимно ползвам другата макара.Също с добри впечетления.
Shimano:
1.Не съм работил с техен модел макари, но като гледам характеристиките и външното оформление намирам много близки, да не кажа идентични решения, което ме навежда на мисълта, че производителя в Китай може да е един и същ/лично мое виждане/ за Дайва и Шимано?
2. Благодаря за помоща на Local, която ми оказа да намеря прът от какъвто имах нужда:
Shimano Nexave BX TE 7 500.Силово 5 м. болонезе с характеристики на гъвкав и стегнат спининг. Идеално си пасна с Exeler-a.Направих проби на “сухо” и с нетърпение чакам да го пусна в работа.
Описвам всичко по-горе за получилата се, надявам се, успешна комбинация Дайва-ІШимано. "
“Притежавам следните макари на “Дайва”:
1.Легендарната Black Gold (BG) 60 от1985 г., която използвам за тежък дънен морски риболов: кефал, платерина, илария, калкан.Макарата е в отлично състояние и разчитам на нея!
След опита с тая макара поръчах да ми донесат следващите от САЩ /цените са от преди 2 години от техен магазин/.Произведени са в Китай за американския пазар:
2.Exeler 2500 (60$):използувана е два сезона за улов на платерина и зарган на бомбарда.Това означава мин. 3-4 часа на излет непрекъснато хвърляне и обиране на влакното.Сега предстои да я използувам трети сезон.Доволен съм и нямам забележки.
3. Regal 2500 Xi (40$): изпробвана е 2-3 пъти, защото предимно ползвам другата макара.Също с добри впечетления.
Shimano:
1.Не съм работил с техен модел макари, но като гледам характеристиките и външното оформление намирам много близки, да не кажа идентични решения, което ме навежда на мисълта, че производителя в Китай може да е един и същ/лично мое виждане/ за Дайва и Шимано?
2. Благодаря за помоща на Local, която ми оказа да намеря прът от какъвто имах нужда:
Shimano Nexave BX TE 7 500.Силово 5 м. болонезе с характеристики на гъвкав и стегнат спининг. Идеално си пасна с Exeler-a.Направих проби на “сухо” и с нетърпение чакам да го пусна в работа.
Описвам всичко по-горе за получилата се, надявам се, успешна комбинация Дайва-ІШимано. "
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- radogagov
- ще става разбирач
Ами аз съм си решил и ще заприходя една такава. Само да открия моя човек в щатите
Все пак е Дайва, а тука в "прекрасната" ни държава за тези пари няма начин да си купиш такава, дори Sweepfire, която е най-елементарната им макара е на тези пари. Относно китайското производството, какво да кажа?!? само мога да цитирам, че Волво смятат да строят там свой 3-ти завод. Други реномирани марки също залагат основно на производството в Китай, така че рано или късно всички ще станем китайци 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Daiwa BG си е класика в жанра за дънен риболов и тролинг . Един от малкото модели от едно време които се произвеждат все още .
Ами след като китайците купиха Волво от Дженаръл мотърс , то е естествено да построят завод и при тях
Инак една купчина реномирани марки са изнесли производството си при китайчетата и това не им пречи да продължават да са реномирани .
Ами след като китайците купиха Волво от Дженаръл мотърс , то е естествено да построят завод и при тях

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Ревю на макарата-http://www.daily-fishing.ru/snasti/reel ... regal_xia/
Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.
Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;
Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;
Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;