Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпроси за едни воблерчета?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Въпроси за едни воблерчета?
Попаднахами едни воблери и незнам нито какво са нито за какво да ги използвам.Пробвал съм един път да нятам на тях,но нищо.
Ако някой знае какви са да каже или поне за каква риба мога да ги ползвам.Да ли са за клен,щука,костур и тн.!?
Вобрелите за в галерията.
Ако някой знае какви са да каже или поне за каква риба мога да ги ползвам.Да ли са за клен,щука,костур и тн.!?
Вобрелите за в галерията.
Re: Въпроси за едни воблерчета?
Приличат на китайчета ,при порбите показаха ли поне някаква ''игра''или вървят като дървенца.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- научил се да хвърля
Еми аз не съм тествал всички, но малкия(жълтия) играта му е добра.На тях нищо не съм ловил и не съм се опитвал много.На река с тях ще имали някакъв успех?!
Пробвай с малкия(жълтия) и синия за кефал,наслука.gu6kavel написа:Еми аз не съм тествал всички, но малкия(жълтия) играта му е добра.На тях нищо не съм ловил и не съм се опитвал много.На река с тях ще имали някакъв успех?!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това не са ли на SEA EAGLE воблери ? Имат много добър вид ама не стават за нищ ама като за цена от 1,90 - 2,20 за брой кво да плащаме тройки ли халкички ли боя ли материал,опаковка ли незнам ...

Без риболов няма любов !
-
- новобранец
Малкият жълт воблер със сигорност е китаец имам го същия и го купих от един китайски магазин за 2 лева
след което го пробвах и бях толкова приятно изненадан от него ,че взех та го подарих още на същия ден 

Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
-
- научил се да хвърля
От далеч се вижда, че са китайци, но понякога и те са уловисти.
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
-
- научил се да хвърля
Ще ти кажа колега как да постъпиш.
Значи ставаш сутринта рано ,когато рибата е най- активна и най -доверчива.
Вземаш с теб воблерчетата и една права лопата.
Отиваш на гьола и копаеш дупка дълбока минимум половин метър.
Полагаш примамките вътре ,заравяш и отиваш да пиеш бира с приятели.
Това е , другото е само мъки и ядове.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
-
- научил се да хвърля
Смисъл в поста НИКЪКЪВ!!!!!tiso написа:Ще ти кажа колега как да постъпиш.
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- Whassup
- ще става разбирач
Дам, поне да беше писал по темата?
-
- научил се да хвърля
Искаш да придам нужният нюанс , който ще допринесе до желаният смисъл в мнението ми ?!tedo43 написа:Смисъл в поста НИКЪКЪВ!!!!!
Добре ето го.
Тези воблерчета за нищо не стават и най -добрия вариянт е да се отърве от тях по такъв начин ,че друг колега да не може да попадне на тях и от своя страна , да няма нови разочаровани.
Не един и два случая съм виждал да се продават такива ментаци,като притежателите на примамките се сменят постоянно.
За това и предложението ми бе такова.
Всички воблери са китайски боклуци и ако някой от тях има нужният баланс и игра , то това е постигнато случайно.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Нелепо е да се заклеймява нещо, което не е тествано, било то и китайско. Още повече, когато по някаква причина вече го имаме. 99% от такъмите, които се ползват масово, са произведени в китай, независимо от марката, която им е лепната. Това , че между китайските неща има голям процент, които не стават и рискът да се попадне на такова е неоправдан, изобщо не значи, че никое не става.
Китайците могат да правят както много некачествени неща, така и много добри, просто имат огромна продукция, варираща в много широк ценови диапазон. И е напълно нормално, в държава като нашата, където цената е определящия фактор , да се внасят най-евтините боклуци. Рискът при покупка да се попадне на боклук е голям и не си заслужава да се купуват без специална препоръка. Но тъй като на човека вече са му "попаднали", не виждам основателна причина да ги заравя в дупка, преди да ги е пробвал.
Колега с воблерите - въз основа на формата от снимки е трудно да се каже кой става и кой не. Освен от формата, играта зависи от теглото, от центъра на тежестта и как се променя той, ако в тях има топчета. Тесвай ги по водоеми и сам ще усетиш кой играе и кой не. Лично на мен, като форма ми допадат златистия и синия.
Първият изглежда имитация на rapala original floater, който на мен лично не ми харесва, което разбира се, не значи, че не става.
Китайците могат да правят както много некачествени неща, така и много добри, просто имат огромна продукция, варираща в много широк ценови диапазон. И е напълно нормално, в държава като нашата, където цената е определящия фактор , да се внасят най-евтините боклуци. Рискът при покупка да се попадне на боклук е голям и не си заслужава да се купуват без специална препоръка. Но тъй като на човека вече са му "попаднали", не виждам основателна причина да ги заравя в дупка, преди да ги е пробвал.
Колега с воблерите - въз основа на формата от снимки е трудно да се каже кой става и кой не. Освен от формата, играта зависи от теглото, от центъра на тежестта и как се променя той, ако в тях има топчета. Тесвай ги по водоеми и сам ще усетиш кой играе и кой не. Лично на мен, като форма ми допадат златистия и синия.
Първият изглежда имитация на rapala original floater, който на мен лично не ми харесва, което разбира се, не значи, че не става.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- научил се да хвърля
Много си прав.
Китайците могат да правят и правят отлични воблери.
Само, че това става предимно (ако не винаги) в случаите на ''производство на ишлеме''.
Личният ми опит ме е научил, че всеки китайски воблер, който само прилича или още по- лошо , не прилича на никой, е примамка единствено за наивния риболовец.
И в същото време нещата ,които се правят там и носят името на търговската марка ,не са по-лоши от авторските си предшественици.
За конкретните воблери трябва да се играе на ''онче- бонче'' за да се разбере какви са и чий аналог са.
А вариянта един воблер да се пробва на реката ,за да се разбере дали става ,ми се струва най- малкото обида към този ,който е дал пари за него.
За това и коментарът ми по-горе беше такв.
Иначе нищо лично както към притежателят им,така и към към колегите ,които му дадоха по- различни съвети от моя.
Уважавам всеки един в този форум.
На слука
Китайците могат да правят и правят отлични воблери.
Само, че това става предимно (ако не винаги) в случаите на ''производство на ишлеме''.
Личният ми опит ме е научил, че всеки китайски воблер, който само прилича или още по- лошо , не прилича на никой, е примамка единствено за наивния риболовец.
И в същото време нещата ,които се правят там и носят името на търговската марка ,не са по-лоши от авторските си предшественици.
За конкретните воблери трябва да се играе на ''онче- бонче'' за да се разбере какви са и чий аналог са.
А вариянта един воблер да се пробва на реката ,за да се разбере дали става ,ми се струва най- малкото обида към този ,който е дал пари за него.
За това и коментарът ми по-горе беше такв.
Иначе нищо лично както към притежателят им,така и към към колегите ,които му дадоха по- различни съвети от моя.
Уважавам всеки един в този форум.
На слука

В случая тези воблери могат да бъдат поставени под общия знаменател "абсолютни боклуци". По-рационален подход би бил човек да даде 7-8 лв за "Голди" и "Салмо", срещу което да получи реално работещи и доказани примамки, вместо да си дава парите за глупости. Действително, има някои прилично движещи се екземпляри, но в случая не говорим за отделни модели или партиди, а за единични екземпляри. Обаче при положение, че (евентуално) такъв е един на десет воблера, излизат прекалено скъпо. И в тази връзка най-лесния подход би бил директно да ги изхвърли човек, вместо да се занимава с прекомерно голямата чест да ги закопава.
Един от най-"маститите" вносители на примамки в този ценови сегмент е от Габрово, та имам преки и директни наблюдения върху тях.
И за да не попита някой какъв е смисъла на поста ми, ще го кажа така - купувайте си прилични марки воблери, а ако 6-7-8 лв ви се виждат толкова много, просто си намерете друго хоби.

И за да не попита някой какъв е смисъла на поста ми, ще го кажа така - купувайте си прилични марки воблери, а ако 6-7-8 лв ви се виждат толкова много, просто си намерете друго хоби.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не знам кога си ползвал воблер за риба,но основно по активна е вечер преди мръкване.tiso написа:Ще ти кажа колега как да постъпиш.
Говоря за кефал ,костур ,бяла и щука.
Много пъти ,по здрач,при риболов на рибе ,на плувка,кефала ми лапа плувката,така че тогава и на молив и на воблер като ,,дръвце ,,ще лапа.

Аз там съм пораснал...