Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Плюсове и минуси на уредите Втора Ръка
Модератор: dantho.mihov
Плюсове и минуси на уредите Втора Ръка
Здравейте колеги, трябва да сменям Пералнята (щот Жената мрънка) , и се чудех какво да и купя, ама пустите пари все нестигат, та говорих с едно аверче което бачка в един от големите магазини за техника (данего споменавам, данестава за зян
), та ме посаветва за парите които съм приготвил по-добре да съм си вземел втора ръка, уж били по-хубави и разни ми ти такива. Та пообикалях малко и ги разгледах, ама като неразбирам....
Дайте акъл , кажете някой магазин в Пловдив ако знаете !!!
Мерси предварително.

Дайте акъл , кажете някой магазин в Пловдив ако знаете !!!
Мерси предварително.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Плюсове и минуси на уредите Втора Ръка
На ул.Данаил Николаев в близост до на Митко Къдравия магазина.Доста неща съм купувал от тях.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аз плюсове в уредите втора ръка не виждам, освен може би цената, което също е много субективно, щото ако не случиш на правилния уред, може да ти излезе златен
Почти всички електро-домакински уреди са с минимум три години гаранция и са направени да изкарат горе-долу толкова, ако изкарат повече е бонус
Един глас ЗА новото 

Взех си от "Бяла техника нова и втора употреба - "Сорти ВС " в София уреди - нови с транспортни дефекти / леки драскотини и натискания по ламарината тук там /.Произведени са в Евопейския съюз.Марките са Нoover - сушилня и пералня, Fust - фризер,Tehnwood - готварска печка с керамични плотове,Seg - хладилник.Нищо неговорещи на масовия потребител.Смених си всичко и в двата апартамента и съм страшно доволен.Вече една година нямам грижи.Марките са Италиански,Швейцарски,Германски.Спестих почти половината пари ако ги бях взел от Технополис или другаде и на са китайски.Имаше и втора употреба,но имах кинти и реших всичко да е ново.Имат си нещо като предприятие,собствен транспорт,гаранционно и извънгаранционно обслужване и сервиз.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Работата с уреди втора употреба, е малко като руска рулетка...демек на късмет, особенно пък на уреди, които работят с вода и трупат котлен камък, като перални и миялни...в големите вериги има достатъчно голям избор на нови неща, които си мисля, че не са толкова скъпи...така, че още един глас за новия уред
п.п. за себе си единствено втора ръка, бих взел японски инверторен климатик...

-
- и господ не е толокова добър
Преди 14г взехме втора ръка, хладилник с фризер, Зануси.Още работи 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- Обратна връзка:
Дааа - само преди 3-4 дена бях на твоето дередже.BatPe6 написа:Здравейте колеги, трябва да сменям Пералнята ............... та ме посаветва за парите които съм приготвил по-добре да съм си вземел втора ръка, уж били по-хубави......
Използвам пералня Privileg,която през 2004г я купих втора ръка.
Обаче,лагерите на барабана преди седмица сдадоха багажа.
Повиках майстора,забави ме 2 дена,взе ми 100 кинта,и пак съм в строя.
Пералнята е произведена според неговите думи през 1996г.
Пак по неговие думи,новите перални си издържат чудесно гаранционния срок.
Но ремонтите на някои от тях са почти невъзможни.
Това са фактите от моя живот - решението си е твое.
Да - използвам пак втора употреба хладилник и фризер,
пак закупени през 2004г - за сега за тях, чукам на дърво само.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Къде е тоя котлен камък,не съм го срещал.Само калгон ми рекламират.tamihal написа:Работата с уреди втора употреба, е малко като руска рулетка...демек на късмет, особенно пък на уреди, които работят с вода и трупат котлен камък, като перални и миялни...в големите вериги има достатъчно голям избор на нови неща, които си мисля, че не са толкова скъпи...така, че още един глас за новия уред![]()
Пералнята ми е силтал най-ефтината около 350 лв(сега са пак по толкова-МАЙ) преди 13 г,когато се роди първата щерка,после още една,две деца е изпрала ,по 2-3 перални през ден.
една бъркалка от кафе ми изгори помпата за изпомпване 27 лв.сам си я смених,нагревателите работят.
Виках майстор сервизен за помпата първия път когато не щеше да изпомпва-извади дамски чорап,от нея,понеже е само почистваш филтър

Втория път сам го извадих и иссках на жената 30 лв

Тъщата и тя си зема същата ,пенсионери хора-пари немат -ефтинийка,батко ми и той сам вади чорапите на кака.

Жената вика нещо падна от капака-гледам една тел-обръч,който държи маншона на капака,викам утре ще го сложа и го закачих на един гоздей в килера-там е пералнята-трета година виси на гоздея.
А забравих ,по 3 квартири я мъкнах,по етажите я лопах,не знам лагери има ли ,няма ли
Аз там съм пораснал...
-
- кандидат преподавател
Почти навсякъде се продават нови уреди с разсрочено плащане.Спри навреме,колега -първо спрях с жените "втора ръка",после с уредите "втора ръка",от 2009 г.и с колите "втора ръка",нямам и риболовни неща "втора ръка" и се чувствам от това доста по-млад за годините си 

ох..... незнам колеги , пламнала ми е главата , един приател вика вземи си ново , чиста работа, друг вика 2ра употреба.... горе долу и мненията ви тука са на кантар ( благодаря за което
)
Ама донякаде неискам китайски или турски боклуци, честно казано.
Рових се много из Нета , и след дълго четене и умуване обиколих няколко магазина за втора ръка, и един от тях беше
доста сносен за цена и качество, хубави машини на AEG имаха (или поне така на мен ми изглеждат
) , някой ползвал ли гие ??? имат и страница http://bialatehnikavtoraupotreba.com/ , видях че са правени в Германия, а казаха че тия в БГ са правени в Китай ?!? Вярно лие , не че ще си взема чисто ново
AEG
,
Мерси колеги !!!

Ама донякаде неискам китайски или турски боклуци, честно казано.
Рових се много из Нета , и след дълго четене и умуване обиколих няколко магазина за втора ръка, и един от тях беше

AEG

Мерси колеги !!!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ние още не можем да свикнем с мисълта, че нещата отиват на там, вичко да се прави и произвежда в Китай. Това, че са правени в под небесната империя, не е признак на лошо качество, ама в никакъв случай...всичките си уреди съм вземел чисто нови....като са произведени, от Полша,Румъния, през Турция, та чак до Китай...сега миялната ми е Hotpoint Ariston и след година и повече, почти всекидневна работа, си цъка, като швейцарски часовник, нищо че е Made in China...диспенсера за вода, микровълнова...всички произведени там и навъртяли доста години, работят като в първия ден......а казаха че тия в БГ са правени в Китай ?!?
Продължавам да смятам за себе си, че новия уред е за предпочитане...а и има малко естетическа наслада, и едно усещане за удовлетвореност от цялата тази работа...

Последно промяна от tamihal на Пет Окт 28, 2011 7:09 pm, променено общо 1 път.
Господ е създал света, всичко останало се създава в Китай 

-
Да, големите компании наляха много милиарди в Китай и китайците в момента си правят каквото си поискат, даже искат да помогнат на ЕвропаМънцата написа:Господ е създал света, всичко останало се създава в Китай

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Как няма да ни помогнат, без Европа къде ще си пласират продукциятаsnegk написа: Да, големите компании наляха много милиарди в Китай и китайците в момента си правят каквото си поискат, даже искат да помогнат на Европа![]()

- КИРО
- Обратна връзка:
Абе то и мерцедеса откакто почна се прави извън Германия,
май много клиенти си загуби.
За Китай не споря - наистина имат качественна продукция.
Вече 5-та година работя с китайски мотор на лодката.
Една грешка имаше,че не смених веднага свещта.
Но иначе за сега не ме предава.
Иначе си е чиста HONDA.
май много клиенти си загуби.

За Китай не споря - наистина имат качественна продукция.
Вече 5-та година работя с китайски мотор на лодката.
Една грешка имаше,че не смених веднага свещта.
Но иначе за сега не ме предава.
Иначе си е чиста HONDA.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА