Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Малък Байт
Модератор: Paublo_Eskobar
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Малък Байт
Добър ден, колеги и колежки
Търся си ново макаре за фидера и се оглеждам за някое малко байтрънче
Ама нещо не мога да намеря - все на големи лебедки попадам.
Ако може малко помощ от Вас като по-запознати. Бюджета е до 100лв. Не робувам на марки, така че и незнайния войн да е не е проблем
Мерси предварително!
Търся си ново макаре за фидера и се оглеждам за някое малко байтрънче

Ако може малко помощ от Вас като по-запознати. Бюджета е до 100лв. Не робувам на марки, така че и незнайния войн да е не е проблем

Мерси предварително!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Малък Байт
Вчера на Софийската среща носеха една макарица с марка FL. Погледни ги, много бюджетно решение и беше достатъчно малка, поне според мен.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- batefaio
- разбира нещата
Това е твоята макара, колега:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6407
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6407
http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=63
пробвай тази,ниско бюджетна,много добра.Аз лично ловя с нея,въпеки че имам и байт рънърка.Просто с бързият аванс мисля че е по-голямо удоволствието.Лично мнение все пак,но макарата си заслужава!
пробвай тази,ниско бюджетна,много добра.Аз лично ловя с нея,въпеки че имам и байт рънърка.Просто с бързият аванс мисля че е по-голямо удоволствието.Лично мнение все пак,но макарата си заслужава!
Колега, не се занимавай с бледи копия на бейтрънъри. Не обиждам никого - просто не стават.
Твоята макара е Shimano Baitrunner DL FA. Има я в размери 2500 и 4000. Макара на 2010 г в класа си!
Не съм търговец, нито рекламен агент. Опитвам се да те предпазя от грешки.
Твоята макара е Shimano Baitrunner DL FA. Има я в размери 2500 и 4000. Макара на 2010 г в класа си!
- batefaio
- разбира нещата
Ами намери на колегата такова шимано до 100 лева, иначе поста ти е безмисленКоце © написа:Колега, не се занимавай с бледи копия на бейтрънъри. Не обиждам никого - просто не стават.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата

Виж тази е перфектна за това за което ти трябва. Виж я в сайта на Колмик, струва 92 лева.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, Коце, Shimanoto си е Shimano пределно ми е ясно, но бюджета е ограничен и не мога да си позволя, а и честно казано не бих повече от 100-тина лв. за макара или въдица, дори и да ги имам парите...Ще пообиколя 2-3 дена магазините и все ще измисля нещо
Мерси на далите мнение колеги!

Мерси на далите мнение колеги!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
Евтино предложение http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=2622
оборотите не са написани правилно тези са за по-евтиния модел, реалните са 5.2:1
малко по-скъпо http://www.captainhook.bg/index.php?pag ... &Itemid=53
оборотите не са написани правилно тези са за по-евтиния модел, реалните са 5.2:1
малко по-скъпо http://www.captainhook.bg/index.php?pag ... &Itemid=53
Последно промяна от spielberg на Пет Окт 28, 2011 10:57 pm, променено общо 1 път.
Извинявам се за спама и лаишкият въпрос,но каква е разликата между байтрънара и "бързият аванс" на Фокуса.
Виждал съм на доста Шимана такова лостче и се чудех за какво е.Мислех,че с него се отключва въртенето назад на макарата 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Колега виж това: http://captainhook.bg/index.php?page=sh ... &Itemid=53
Аз го имам и съм много доволен
Аз го имам и съм много доволен
Дека, това е "система" която отпуска влакното при удар от риба, когато въдицата е на стойката! Бързият аванс е система за бързо регулиране - отпускане или затягане на аванса, когато въдицата ти е в ръката!dekata написа:Извинявам се за спама и лаишкият въпрос,но каква е разликата между байтрънара и "бързият аванс" на Фокуса.![]()
Виждал съм на доста Шимана такова лостче и се чудех за какво е.Мислех,че с него се отключва въртенето назад на макарата
Когато ползваш макара с бейтрънър и ти удари риба, тя започва да развива влакното, ти взимаш въдицата, запчваш да въртиш макарата и след 2-3 оборота бейтрънъра изключва и се включва нормалния аванс на макарата.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Разликата е че байт ръна го нагласяш ведниъж щракваш копчето и при един оборот с дръжката оставаш на преден аванс докъто тук настройваш аванса на средно положение примерно и като ти удари примерно някой як шарко и трябва да се отпусне бързо аванс просто завърташ палеца на дясно ако трябва да натегнеш малко връщаш леко наляво или иначе казано с него отпускаш много по-бързо или затягаш по-бързо от колкото да въртиш отпред или отзад като шантав .... Моя съвет за макара е Globe KF 30 от наименованието се разбира че размера е 3000 много масивна макара оборотно число 5.0:1 изцяло от сплав само дръжката е махагон и цената варира от 50 до 60 лева метална шпула вместимост мисля че беше около 300 м 0,30 доста пъти съм я въртял тази макара и просто за парите си е перфектна според мен !

Без риболов няма любов !
Благодаря ви момчета.Байтрънара ми е ясен.Аз имам такива макари.Другата ми убягваше,но сега всичко е ясно 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Само не разбрах, задния аванс за какво е...никъде не се спомена, нищо за него...