Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

С кастингова въдица за хищници
Модератор: sapuna
С кастингова въдица за хищници
Привет колеги препоръчайте ми кастингова въдица с дължина 3,60 за риболов на щука и сом има ли въобще такава сопа която да покрива изискванията за тези риби , ще ловя от брега предимно на тежко в момента се оглеждам но не съм се спрял на нищо конкретно забравих да спомена че бюджета ми е ограничен на 50 - 80 лв . Благодаря ви
Последно промяна от gentleman на Съб Окт 29, 2011 6:46 pm, променено общо 2 пъти.
Не презирай хилавата рожба - може да се окаже син на тигър
-
- новобранец
Re: С кастингова въдица за хишници
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3800
има ги в магазина на Видракс в София на Стамболийски
има ги в магазина на Видракс в София на Стамболийски
Re: С кастингова въдица за хишници
Колега благодаря ти за предложението но имах предвид сърф - кастинг въдицата която ти си показал е спинингова тъй като ще ловя от брега ако някой се сеща за здрава телекарпова въдица също е вариант с подходяща акция разбира се .
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: С кастингова въдица за хищници
Кастингова въдица на 3,60 няма!Дължините в тази насока започват от 4,20 , 4,50 и нагоре!
Преди години лових с такива на Робинсън и мога да те уверя,че изобщо не е удобно!Вярно мяташ надалеко,но като дойде време да вадиш и си разбираш грешката - тежък кол и голямо задлакътно разстояние,а бе чудиш се къде да я завреш!
Сопи има,мога да те уредя с такава,но все си мисля че варианта ти с телекарпова е по добър!Погледни последните пръчки в ТАЗИ обява!В момента имам само на 3,30,но съм сигурен,че дори и тя ще ти върши перфектна работа!
Преди години лових с такива на Робинсън и мога да те уверя,че изобщо не е удобно!Вярно мяташ надалеко,но като дойде време да вадиш и си разбираш грешката - тежък кол и голямо задлакътно разстояние,а бе чудиш се къде да я завреш!
Сопи има,мога да те уредя с такава,но все си мисля че варианта ти с телекарпова е по добър!Погледни последните пръчки в ТАЗИ обява!В момента имам само на 3,30,но съм сигурен,че дори и тя ще ти върши перфектна работа!

- orion30
- разбира нещата
Със стръв жива рибка, като замахнеш с мощна кастингова въдица, стръвта се "откъсва" и излетява настрани или остава зад теб още при замахването. 

Колега благодаря за предложението но искам въдица с по голяма акция и дължина имам една пръчка на 2,70 с акция 250 и грама и тази година изтървах 2 добри риби с нея и искам да я сменям но най вече заради трудностите които изпитвам при замятане с нея тъй като условията при които ловя ме принуждават да гоня дистанция от 80 - 90 метра .
- mitko ribara
- ще става разбирач
Колегата е прав с жива стръв от ръка трудно ще постигнеш 90 метра дистанция.orion30 написа:Със стръв жива рибка, като замахнеш с мощна кастингова въдица, стръвта се "откъсва" и излетява настрани или остава зад теб още при замахването.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Глюпости на търкалетаsapuna написа:Кастингова въдица на 3,60 няма!Дължините в тази насока започват от 4,20 , 4,50 и нагоре!...

Ей тука - http://www.lamiglas.com/pf_surf.php , има много прилични сърф кастингови гегички започващи от 2.44метра на една снадка ,нямащи нищо общо с колове разни , ама са в друг ценови диапазон

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
С какво компетентното ти мнение помогна на момчето?!?!?!
- Павел Иванов
Ами надявам се че да му е загатнало идеята да не дава зор да се оборудва с "тежък кол" посред зима когато и без това няма да му е особено нужен а да посъбере некой лев и да си вземе лека въдица с реален тест , строй и акция с която да си прави кефа а не да хамалува 

Павел Иванов
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Павка,това е ясно и си прав,но ... "ще ловя на тежко ... 50-80лв" не предопределя широк изборен диапазон!По скоро се търси компромис! 

- Павел Иванов
Тъй де , но с правилно разчетен бюджет и умерена пестеливост , до края на забраната с кеф може да си риболовства с нещо от сорта - http://www.stcroixrods.com/product/triumph-surf
Тук има сърфове и от 2.13м. 

Павел Иванов
Павел Иванов
колега бюджета ми ограничен на пазара има много хубави и същевременно скъпи въдици които ще допринесът неумоверно за по голямо удоволствие при риболова с тях но не мисля че с нискобюджетна въдица (както някои колеги от форума наричат компромис ) ще ми развали кефа от риболова в тази връзка след много чудене и клатене на най различни въдици се спрях на тези 2 варианта .
Colmic VORTEX PRO 3,60м.(тр.дълж. - 110 см.) акция 100 - 200 гр.
Maver Winner Universal 4.00m 0-100 грама
Пръчката не успях да я намеря в магазините в СЗ за я взема в ръце само ме притеснява по малката акция .

Colmic VORTEX PRO 3,60м.(тр.дълж. - 110 см.) акция 100 - 200 гр.

Maver Winner Universal 4.00m 0-100 грама
Пръчката не успях да я намеря в магазините в СЗ за я взема в ръце само ме притеснява по малката акция .

В крайна сметка си взех Shakespeare Medriatic T-360 Pro Surf на 3.60 с акция 80-120 на пръв поглед водачите са добре заляти подсилени като върховия водач е широк сравнително тънка бланка изработена от карбон имайки предвид ниската и цена си направих прекрасен новогодишен подарък