Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Люпене на пъстърва в домашни условия
Модератор: sapuna
Люпене на пъстърва в домашни условия
Здравейте,
поради многото хайвер в някои балканки,хванати тия дни от мен,се питам дали е възможно да се оплоди и излюпи този хайвер в аквариум например и след това да се зариби някоя река?Ще се радвам да споделите опит.
поради многото хайвер в някои балканки,хванати тия дни от мен,се питам дали е възможно да се оплоди и излюпи този хайвер в аквариум например и след това да се зариби някоя река?Ще се радвам да споделите опит.
Re: Люпене на пъстърва в домашни условия
holz написа:Здравейте,
Здравей,
а ти знаеш ли, че Законът за рибаство и аквакултури забранява риболова на балканка от 1 октомври всяка година? И че ти си един 100%-ов бракониер???
Това ще е интересна тема, ще я следя с интерес....хихи 
Пича се обърка много сериозно!

Пича се обърка много сериозно!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- научил се да хвърля
Оставяй ги рибите да си се размножават в реката
- glarusa
- кандидат преподавател
Става...само трябва да им наливаш амониева силитра от време на време и да намериш с кво да ги оплодиш после! 

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
- Rdjambito
- новобранец
Ще очаквам да се похвалиш и с доста хайвер от някой шаран през забраната . и успех с развъждането в домашни условия дано имаш вана . 

Ако още са живи, по-добре ги пусни обратно във водоема. Там им е мястото на хайвера и балканката. Ако вече ти е останал само хайвера, жалко за пропуснатия шанс, да дариш живот на едно ново поколение. Поне повече не го прави. Човек трябва да се учи от грешките си и да не ги повтаря. Простимо е да сгрешиш, но не е простимо да го повториш. Помисли.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- ще става разбирач
Много лоши сте бе колеги!!! Той човека ги е ловил на платено и даже си ги е платил рибите
А относно въпроса за хайвера според мен ще трябва трябва мъжкар и температура на
водата 14 -18 градуса на водата

водата 14 -18 градуса на водата

Колега, ако не си ги ловил в някой от платените участъци на реките с по-особен режим на риболов, или в някой затворен платен водоем с балканка (на Говедарци например), си пристъпил закона. Колкото до хайвера и люпенето му в домашни условия, колегата Torsade си беше излюпил сивени в мазето, така че от него може да вземеш информация. Ако си сгазил лука, не го прави повече.
Пич по добре си направи тарама хайвер. Не хаби матрияла.

- P-etkan
- ще става разбирач

Ако знаех как да ги оплоди щях да напиша

Поздрави
P-etkan написа:добре беееее. Не мога да разбера - човека пита нещо - всички пишат, но не по темата - това е някаква тенденция, която се засилва в тоя форум и дразни
Само един опит за отговор
... по-добре спрете с тоя спам след като не мислите да отговаряте на въпроса
![]()
Ако знаех как да ги оплоди щях да напишаама не знам
![]()
Поздрави
Тогава що пишеш???
- P-etkan
- ще става разбирач
Щото дразните - написал съм гоД-р Флекс написа:P-etkan написа:добре беееее. Не мога да разбера - човека пита нещо - всички пишат, но не по темата - това е някаква тенденция, която се засилва в тоя форум и дразни
Само един опит за отговор
... по-добре спрете с тоя спам след като не мислите да отговаряте на въпроса
![]()
Ако знаех как да ги оплоди щях да напишаама не знам
![]()
Поздрави
Тогава що пишеш???

Като те дразнят постинги във форума, не го чети. Или се оплачи на модератор, но не се прави на такъв. Мен ме дразнят бракониерите които ловят балканска пъстърва, пълна с хайвер, в периода на забрана, че и питат после във форума, как да люпели у дома хайвера, за да зарибявали след това... ебати наглостта и неграмотността!!! И затова постинга ми, както и постингите на колегите са изцяло по темата, за разлика от твоите, П-еткане.
- P-etkan
- ще става разбирач
...прегледайте темите из форума - има доста изписано за бракониери, глоби, разрешено и забранено, а ако не Ви стига си пуснете темаД-р Флекс написа:Като те дразнят постинги във форума, не го чети. Или се оплачи на модератор, но не се прави на такъв. Мен ме дразнят бракониерите които ловят балканска пъстърва, пълна с хайвер, в периода на забрана, че и питат после във форума, как да люпели у дома хайвера, за да зарибявали след това... ебати наглостта и неграмотността!!! И затова постинга ми, както и постингите на колегите са изцяло по темата, за разлика от твоите, П-еткане.

В тази тема обаче не се пита за тези неща

За мен е най-малкото е обидно да се нахвърляте на човека, все едно е направил нещо нередно

повече не мисля да пиша в тая тема, не по темата и то с хора, които им се чати ей така - от скука, а не за да помагат.

Поздрави