Люпене на пъстърва в домашни условия

Модератор: sapuna

holz
новобранец
новобранец

Люпене на пъстърва в домашни условия

Мнение от holz »

Здравейте,
поради многото хайвер в някои балканки,хванати тия дни от мен,се питам дали е възможно да се оплоди и излюпи този хайвер в аквариум например и след това да се зариби някоя река?Ще се радвам да споделите опит.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Люпене на пъстърва в домашни условия

Мнение от Д-р Флекс »

holz написа:Здравейте,
поради многото хайвер в някои балканки,хванати тия дни от мен,се питам дали е възможно да се оплоди и излюпи този хайвер в аквариум например и след това да се зариби някоя река?Ще се радвам да споделите опит.

Здравей,

а ти знаеш ли, че Законът за рибаство и аквакултури забранява риболова на балканка от 1 октомври всяка година? И че ти си един 100%-ов бракониер???
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Това ще е интересна тема, ще я следя с интерес....хихи :)

Пича се обърка много сериозно!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

Оставяй ги рибите да си се размножават в реката
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Става...само трябва да им наливаш амониева силитра от време на време и да намериш с кво да ги оплодиш после! :ANAL:
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

Ще очаквам да се похвалиш и с доста хайвер от някой шаран през забраната . и успех с развъждането в домашни условия дано имаш вана . :axe:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ако още са живи, по-добре ги пусни обратно във водоема. Там им е мястото на хайвера и балканката. Ако вече ти е останал само хайвера, жалко за пропуснатия шанс, да дариш живот на едно ново поколение. Поне повече не го прави. Човек трябва да се учи от грешките си и да не ги повтаря. Простимо е да сгрешиш, но не е простимо да го повториш. Помисли.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

Много лоши сте бе колеги!!! Той човека ги е ловил на платено и даже си ги е платил рибите :wink: А относно въпроса за хайвера според мен ще трябва трябва мъжкар и температура на
водата 14 -18 градуса на водата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Колега, ако не си ги ловил в някой от платените участъци на реките с по-особен режим на риболов, или в някой затворен платен водоем с балканка (на Говедарци например), си пристъпил закона. Колкото до хайвера и люпенето му в домашни условия, колегата Torsade си беше излюпил сивени в мазето, така че от него може да вземеш информация. Ако си сгазил лука, не го прави повече.
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Пич по добре си направи тарама хайвер. Не хаби матрияла. :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:shock: добре беееее. Не мога да разбера - човека пита нещо - всички пишат, но не по темата - това е някаква тенденция, която се засилва в тоя форум и дразни :cry: Само един опит за отговор :!: ... по-добре спрете с тоя спам след като не мислите да отговаряте на въпроса :!:

Ако знаех как да ги оплоди щях да напиша :arrow: ама не знам :roll:

Поздрави
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

P-etkan написа::shock: добре беееее. Не мога да разбера - човека пита нещо - всички пишат, но не по темата - това е някаква тенденция, която се засилва в тоя форум и дразни :cry: Само един опит за отговор :!: ... по-добре спрете с тоя спам след като не мислите да отговаряте на въпроса :!:

Поздрави

Тогава що пишеш???
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

Д-р Флекс написа:
P-etkan написа::shock: добре беееее. Не мога да разбера - човека пита нещо - всички пишат, но не по темата - това е някаква тенденция, която се засилва в тоя форум и дразни :cry: Само един опит за отговор :!: ... по-добре спрете с тоя спам след като не мислите да отговаряте на въпроса :!:

Поздрави

Тогава що пишеш???
Щото дразните - написал съм го :!:
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Като те дразнят постинги във форума, не го чети. Или се оплачи на модератор, но не се прави на такъв. Мен ме дразнят бракониерите които ловят балканска пъстърва, пълна с хайвер, в периода на забрана, че и питат после във форума, как да люпели у дома хайвера, за да зарибявали след това... ебати наглостта и неграмотността!!! И затова постинга ми, както и постингите на колегите са изцяло по темата, за разлика от твоите, П-еткане.
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

Д-р Флекс написа:Като те дразнят постинги във форума, не го чети. Или се оплачи на модератор, но не се прави на такъв. Мен ме дразнят бракониерите които ловят балканска пъстърва, пълна с хайвер, в периода на забрана, че и питат после във форума, как да люпели у дома хайвера, за да зарибявали след това... ебати наглостта и неграмотността!!! И затова постинга ми, както и постингите на колегите са изцяло по темата, за разлика от твоите, П-еткане.
...прегледайте темите из форума - има доста изписано за бракониери, глоби, разрешено и забранено, а ако не Ви стига си пуснете тема :!:
В тази тема обаче не се пита за тези неща :!:
За мен е най-малкото е обидно да се нахвърляте на човека, все едно е направил нещо нередно :!:

:arrow: както предложи, може модовете да обърнат внимание за целия спам из форума и тук :!:

повече не мисля да пиша в тая тема, не по темата и то с хора, които им се чати ей така - от скука, а не за да помагат.

:arrow: евалата на Бат Стан за отговора :)

Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”