Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Съвет за спининг макара
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Съвет за спининг макара
Единственото изискване макарата да е от рода ШИМАНО 
Ще съм на всеки благодарен със неговия съвет относно темата ми.
Инфо + линк =

Избрал съм си спининг избора беше лесен , но с макарата се ошашавих вече.
Благодаря предварително.

Ще съм на всеки благодарен със неговия съвет относно темата ми.
Инфо + линк =

Избрал съм си спининг избора беше лесен , но с макарата се ошашавих вече.
Благодаря предварително.
Re: Съвет за спининг макара

За Шиманото мога да кажа...правилния избор но....

Поздрави...
-
- новобранец
Абе ти сподели идеята като за начало но да не е High class , нямам чак толкова свободно време , но искам 1 път да отида с такъми които ми харесват и да си направя кефа. По принцип замислям някой exage 3000 преден аванс, но нищо конкретно още.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Екзейджа категорично не става за спининг
само сравни дебелината на скобата с някое Рьоби ,Дайва или Шимано по-висок клас и ще ти стане ясно за какво иде реч.Аз така се излъгах по снимка да купя един Екзейжд 3000 и като му видях скобата го пратих да отлежава в гардероба ,а преди няколко дни го продадох.Според мен ако ще взимаш Шимано гледай моделите от биомастър нагоре .Поне аз не се сещам за по-евтин модел ,който да се отличава от масовата продукция на другите фирми ,може би технум или сейду си заслужават,но не съм ги ползвал...имах една седона ,която врътках и бях доволен ,макар ,че е от ниския клас ....Все пак кажи за какви пари говорим или понне какви риби ще гониш 

-
- новобранец
Рибити каквит господ ми закачи
иначе ще пера на воблери и блесни смисъл речен риболов предполагам около 200 лв е нормално за макара? Тя сопата няма да струва колкото макарата
. Инак съм се спрял на Шимано Catana спининг мн ми хареса и за това искам да е комплект Шимано.

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Универсални пособия за спининг няма ...кажи какви воблери като грамаж ще ползваш ? На река на язовир ???Каква е дължината на катаната дето си купил ??
ПП Парите за макара за колкото можеш да отделиш все пак кеф цена няма
ПП Парите за макара за колкото можеш да отделиш все пак кеф цена няма

За 200лв ще е едно Шимано мани,мани...Имаше ама не се правят вече.Ако решиш да си напрвиш кефа както казваш взимаш това,и си свиркаш..
http://global.ebay.com/Shimano-TWIN-POW ... 28601/item
http://global.ebay.com/Shimano-TWIN-POW ... 28601/item
-
- новобранец
Несъм купил(но след като имам избор тя ми е най-малкия проблем към момента) Catanata но ще е с дължина не повече от 210см и акция 10-40. Риболова споменах вече ще е за река. А грамажа на воблерчетата ще е от порядака на 3-5-6 грама някаде. Като визия ми хареса exageto ама ме разколебаваш нещо 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вместо скъпата катана защо не вземеш това :
http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 2.10м
А за макара прегледай тези в размер 2000:
Рьоби заубер

Абу гарсия Сорон :

А за останалите ти пари си купи едно доволно количество воблери и блесни
http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 2.10м
А за макара прегледай тези в размер 2000:
Рьоби заубер

Абу гарсия Сорон :

А за останалите ти пари си купи едно доволно количество воблери и блесни

-
- новобранец
Колега след твоя савет тая макара струва според твойто мнение , в моя град на дали ще я има в някой магазин да я раздивжа и да я преценя ... и като големина на шпулата колко е желателно да бъде?
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... echnium-FB
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... echnium-FB
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не съм казал ,че струва
само мога дда предполагам ...не съм ловил с нея
Казах поне според мен за Шимано от биомастър нагоре
.Все пак има колеги ,които я ползват и могат да изкажат мнение 
пп мисля ,че колегата tachev има такава или поне съм гледал негови репортажи с нея

пп мисля ,че колегата tachev има такава или поне съм гледал негови репортажи с нея
Приятел, като си се навил за нещо иефтинко с надпис шимано, вземи си новата катана, прилично макаре е....ако ще даваш двеста лева за макара послушай колегите
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- кандидат преподавател
Ако става въпрос за първи спининг-пръчка и макара,драги Фордчо, не тръгвай с "рогите напред".Пръчката "Шибаната Катана"на 2,10 м я имам,ама теста й не е 10-40,батьов,ако не се бъзикаш и наистина не знаеш,това 10-40 е за пръчки с дължини от 2,40 до 3,00 метра и изобщо не е за дребни рибета. На 2,10м "Шимано Катана"е с тест 5-20 г,струва не повече от 50-60 лева и въобще няма да й прилича,ако сложиш макара от 200 лева,че и да е "Шимано". На тая пръчка съм сложил една "Шекспир Катера",която също я имаше 50 лева,я не-просто не помня.Тази комбинация от пръчка и макара / с хубав монофил /търпи много добре начинаещи идиоти в спининга -не се обиждай,имам пред вид себе си.Сега,не знам дали можеш да намериш "Шекспир Катера"по магазините,но можеш да го заместиш спокойно с всеки "Китаец" с преден аванс,с поне 4 лагера и с цена до 50 лева.Не се бъзикам,с един такъв чайна-майна,наречен помпозно "Уинър",с едно травъл-теле-спинингче на "Тубертини",вече втора зима ще къртя тлъстите костури.
-
- новобранец
Неми е първи спининг имам един Mitchell 2.70 с макара daiwa 2000 върши работа , но искам да го сменя с някой клас по на горе за това се спирам на тая марка , а другите въдици и макари са ми също Шимано и съм много доволен от тях. Mitchella го зех за 70 лв преди 2 год някаде то сега Шиманото е толкова. Решено е и ще стане просто исках някой друг савет.
-
- кандидат преподавател
Добре,но Шимано за спининг като макара няма да ти се размине с 200 лева.Още 290 за поне Туинпауър,докато за 200 лева можеш да си купиш спининг-макара "не Шимано",която не само ще ти носи удоволствие от спининг-риболова,но и ще издържи в най-лошия случай 2-3 години без грижи за поддръжката й.