Съвет за спининг макара

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

FordProbeV6
новобранец
новобранец

Съвет за спининг макара

Мнение от FordProbeV6 »

Единственото изискване макарата да е от рода ШИМАНО :)
Ще съм на всеки благодарен със неговия съвет относно темата ми.
Инфо + линк = :drinkers: :)
Избрал съм си спининг избора беше лесен , но с макарата се ошашавих вече.
Благодаря предварително.
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет за спининг макара

Мнение от artaks »

:lol: :lol: :lol: :D :D :D ....Трудна е тази работа Колега..Така ще е..Вероятно най-необятния риболов по отношение,на такъми,и примамки,и техники естествено...
За Шиманото мога да кажа...правилния избор но.... :wink: От Шимано до Шимано има огромна разлика...Има макари за 50лв,и за 1300лв..Кажи каква сума си приготвил,и ще те ориентирам в правилната посока..
Поздрави...
FordProbeV6
новобранец
новобранец

Мнение от FordProbeV6 »

Абе ти сподели идеята като за начало но да не е High class , нямам чак толкова свободно време , но искам 1 път да отида с такъми които ми харесват и да си направя кефа. По принцип замислям някой exage 3000 преден аванс, но нищо конкретно още.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Екзейджа категорично не става за спининг :wink: само сравни дебелината на скобата с някое Рьоби ,Дайва или Шимано по-висок клас и ще ти стане ясно за какво иде реч.Аз така се излъгах по снимка да купя един Екзейжд 3000 и като му видях скобата го пратих да отлежава в гардероба ,а преди няколко дни го продадох.Според мен ако ще взимаш Шимано гледай моделите от биомастър нагоре .Поне аз не се сещам за по-евтин модел ,който да се отличава от масовата продукция на другите фирми ,може би технум или сейду си заслужават,но не съм ги ползвал...имах една седона ,която врътках и бях доволен ,макар ,че е от ниския клас ....Все пак кажи за какви пари говорим или понне какви риби ще гониш :?:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
FordProbeV6
новобранец
новобранец

Мнение от FordProbeV6 »

Рибити каквит господ ми закачи :) иначе ще пера на воблери и блесни смисъл речен риболов предполагам около 200 лв е нормално за макара? Тя сопата няма да струва колкото макарата :D . Инак съм се спрял на Шимано Catana спининг мн ми хареса и за това искам да е комплект Шимано.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Универсални пособия за спининг няма ...кажи какви воблери като грамаж ще ползваш ? На река на язовир ???Каква е дължината на катаната дето си купил ??
ПП Парите за макара за колкото можеш да отделиш все пак кеф цена няма :D
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

За 200лв ще е едно Шимано мани,мани...Имаше ама не се правят вече.Ако решиш да си напрвиш кефа както казваш взимаш това,и си свиркаш..

http://global.ebay.com/Shimano-TWIN-POW ... 28601/item
FordProbeV6
новобранец
новобранец

Мнение от FordProbeV6 »

Несъм купил(но след като имам избор тя ми е най-малкия проблем към момента) Catanata но ще е с дължина не повече от 210см и акция 10-40. Риболова споменах вече ще е за река. А грамажа на воблерчетата ще е от порядака на 3-5-6 грама някаде. Като визия ми хареса exageto ама ме разколебаваш нещо :)
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Вместо скъпата катана защо не вземеш това :
http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 2.10м
А за макара прегледай тези в размер 2000:
Рьоби заубер
Изображение

Абу гарсия Сорон :

Изображение

А за останалите ти пари си купи едно доволно количество воблери и блесни :wink:
FordProbeV6
новобранец
новобранец

Мнение от FordProbeV6 »

Колега след твоя савет тая макара струва според твойто мнение , в моя град на дали ще я има в някой магазин да я раздивжа и да я преценя ... и като големина на шпулата колко е желателно да бъде?
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... echnium-FB
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

не съм казал ,че струва :D само мога дда предполагам ...не съм ловил с нея :) Казах поне според мен за Шимано от биомастър нагоре :roll: .Все пак има колеги ,които я ползват и могат да изкажат мнение :wink:
пп мисля ,че колегата tachev има такава или поне съм гледал негови репортажи с нея
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Приятел, като си се навил за нещо иефтинко с надпис шимано, вземи си новата катана, прилично макаре е....ако ще даваш двеста лева за макара послушай колегите
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако става въпрос за първи спининг-пръчка и макара,драги Фордчо, не тръгвай с "рогите напред".Пръчката "Шибаната Катана"на 2,10 м я имам,ама теста й не е 10-40,батьов,ако не се бъзикаш и наистина не знаеш,това 10-40 е за пръчки с дължини от 2,40 до 3,00 метра и изобщо не е за дребни рибета. На 2,10м "Шимано Катана"е с тест 5-20 г,струва не повече от 50-60 лева и въобще няма да й прилича,ако сложиш макара от 200 лева,че и да е "Шимано". На тая пръчка съм сложил една "Шекспир Катера",която също я имаше 50 лева,я не-просто не помня.Тази комбинация от пръчка и макара / с хубав монофил /търпи много добре начинаещи идиоти в спининга -не се обиждай,имам пред вид себе си.Сега,не знам дали можеш да намериш "Шекспир Катера"по магазините,но можеш да го заместиш спокойно с всеки "Китаец" с преден аванс,с поне 4 лагера и с цена до 50 лева.Не се бъзикам,с един такъв чайна-майна,наречен помпозно "Уинър",с едно травъл-теле-спинингче на "Тубертини",вече втора зима ще къртя тлъстите костури.
FordProbeV6
новобранец
новобранец

Мнение от FordProbeV6 »

Неми е първи спининг имам един Mitchell 2.70 с макара daiwa 2000 върши работа , но искам да го сменя с някой клас по на горе за това се спирам на тая марка , а другите въдици и макари са ми също Шимано и съм много доволен от тях. Mitchella го зех за 70 лв преди 2 год някаде то сега Шиманото е толкова. Решено е и ще стане просто исках някой друг савет.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Добре,но Шимано за спининг като макара няма да ти се размине с 200 лева.Още 290 за поне Туинпауър,докато за 200 лева можеш да си купиш спининг-макара "не Шимано",която не само ще ти носи удоволствие от спининг-риболова,но и ще издържи в най-лошия случай 2-3 години без грижи за поддръжката й.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”