Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

вирбел
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- фен клуб-скобар
вирбел
Здравейте, искам да си взема вирбели за хранилките, но такива ,че като се заплете хранилката в растителност или камъни да не губя целия монтаж а само хранилката ,като дръпна по силно
мерси
мерси
Re: вирбел
Ха! Ми това са най-евтините! Търси микро вирбели примерно до 4-5 кила издръжливост!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ползвай скъпи кошници направени от материал с по-голямо количество неланин. 

-
- вече хвърля и на тежко
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... f93ba6c4fb
Колега мисля че това ще ти свърши добра работа,направено е точно за това за което ти трябва
Колега мисля че това ще ти свърши добра работа,направено е точно за това за което ти трябва

- ivelin_1976
- разбира нещата
Пробвай със стандартните сейфти клипсове, мисля че няма да имаш проблем с тях. Но не нанизвай до край гумения конус 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сейфти клипсовете са в случаите,когато рибата дръпне (а не задвъдичното) да се освобождава тежестта.
Експериментирай с монтажите.
По начина по-долу можеш да опиташ и асиметричен и патерностер.
Влакното където се движи (или е вързана) хранилката да е по-тънко.
Неудобството е,че след късане наново трябва да правиш целия монтаж,но пък губиш само хранилката ...
... и ако има закачена риПка,твоя е!
Лично с този монтаж 2 пъти вече спасявам всичко (+ риПката) без хранилката и то без да ползвам по-тънко влакно.
Просто късмет е,че се скъса другата част от клупа.

Експериментирай с монтажите.
По начина по-долу можеш да опиташ и асиметричен и патерностер.
Влакното където се движи (или е вързана) хранилката да е по-тънко.
Неудобството е,че след късане наново трябва да правиш целия монтаж,но пък губиш само хранилката ...
... и ако има закачена риПка,твоя е!
Лично с този монтаж 2 пъти вече спасявам всичко (+ риПката) без хранилката и то без да ползвам по-тънко влакно.
Просто късмет е,че се скъса другата част от клупа.

Васко,по принцип се къса часта от клупчето където кошницата върви нагоре,надолуstich написа: Просто късмет е,че се скъса другата част от клупа.
защото от самото движение се амортизира влакното,а при теб защо се е скъсало
от другата страна .........

макар да трябва да го превързваш наново.
На мен пък ми е много интересно,ако има такива вирбели,как ще замяташ.Разбираш ли за кво иде реч.jultopepi написа:Здравейте, искам да си взема вирбели за хранилките, но такива ,че като се заплете хранилката в растителност или камъни да не губя целия монтаж а само хранилката ,като дръпна по силно
мерси
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Живот и здраве (и риба) до година като дойдеш ще видиш за кво дъно иде реч!ceco65 написа:...а при теб защо се е скъсало от другата страна...
Мани-беги!

п.п.А Пепи ако иска може да ползва кламер.Нема начин да не се отвори ако дръпне по-яко (и му е здраво основното),а пък може да се замята на не голяма дистанция,ама...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз се чудя как да си вадя хранилките,той ми търси вирбел да си запазвал монтажаjultopepi написа:Здравейте, искам да си взема вирбели за хранилките, но такива ,че като се заплете хранилката в растителност или камъни да не губя целия монтаж а само хранилката ,като дръпна по силно
мерси

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На скъпите(така да се изразя) кошници при закачка цялото тяло подава и се огъва, тоест процента да се откачи от закачки е по голям.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Пепи,Васко по-нагоре подметна за кламера.Имаше някъде една доста обемиста тема са използване на кламер вместо вирбел с карабинка за закачване на хранилката точно с тази цел.
.... мързи ме да търся темата ...... може да беше в оня,другия форум
,но съм го чел .....
.... мързи ме да търся темата ...... може да беше в оня,другия форум

-
- новобранец
Хранилката е (минимум)2лв.,куката 20 ст.,вирбела 20 ст.
КОЕ ТРЯБВА ДА СПАСЯВАМЕ?
КОЕ ТРЯБВА ДА СПАСЯВАМЕ?
-
- фен клуб-скобар
Номера според мен е да се запази целия монтаж без хранилката
предпочитам да сложа само нова хранилка и да продължа а не тепърва да правя монтажи на реката да връзвам с премръзнали ръце,особено когато рибите са гъсти и дърпат като луди
а иначе в останалите случаи когато не кълве регулярно,просто си чопля семки и си правя снимки
те това ми е идеята а не кое колко струва в магазина щото когато ходя за риба не си правя предварителна калкулация на консумативите
Поздрави
предпочитам да сложа само нова хранилка и да продължа а не тепърва да правя монтажи на реката да връзвам с премръзнали ръце,особено когато рибите са гъсти и дърпат като луди
а иначе в останалите случаи когато не кълве регулярно,просто си чопля семки и си правя снимки
те това ми е идеята а не кое колко струва в магазина щото когато ходя за риба не си правя предварителна калкулация на консумативите
Поздрави