Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Самоделни блесни
Модератор: emo vasilev
- pi4a94
- ще става разбирач
Самоделни блесни
Здравейте,
най-накрая намерих зъболекарска тел 0,6мм.
Днес се тюхках,че пропускам да отида за риба и само това ми се върти из главата.Седнах докато върви Хари Потър и взе,че се получи нещо.Имах малко части от разглобени блесни.Последва първи опит.Не стана както трябва и я кръцнах с резачките.Втори опит и се получи.Последва втора и трета,но третата не стана защото беше моя измислица и трябваше по-голямо листо за целта,а нямах.
Ето снимки на творенията.

Това не се получи.Как ви се струва с тази тежест от блесна?

Имам въпрос само за халката към куката:Как да не става толкова тясна,а да е по-широка и кръгла?
Забавно е да си въртиш блеснички,ще си потъчам части и когато имам време и желание ще пробвам.Най-якото е че няма боклук както при воблерите
ПОЗДРАВИ
най-накрая намерих зъболекарска тел 0,6мм.
Днес се тюхках,че пропускам да отида за риба и само това ми се върти из главата.Седнах докато върви Хари Потър и взе,че се получи нещо.Имах малко части от разглобени блесни.Последва първи опит.Не стана както трябва и я кръцнах с резачките.Втори опит и се получи.Последва втора и трета,но третата не стана защото беше моя измислица и трябваше по-голямо листо за целта,а нямах.
Ето снимки на творенията.

Това не се получи.Как ви се струва с тази тежест от блесна?

Имам въпрос само за халката към куката:Как да не става толкова тясна,а да е по-широка и кръгла?
Забавно е да си въртиш блеснички,ще си потъчам части и когато имам време и желание ще пробвам.Най-якото е че няма боклук както при воблерите

ПОЗДРАВИ

- Румбата
- разбира нещата
Re: Самоделни блесни

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- pi4a94
- ще става разбирач
Много ценен отговор.Благодаря 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Риболовът не е слука,а наука!
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Поздравления за ентусиазма.Миналата година и аз бях настъпил газта да правя самоделни блесни.От около 20 тина изработени бройки- лъкатушки и въртележки една хвана кефал на Лефеджа после остана във водораслите и една закачи за перката един костур на Стамболийски Доста тел,месинг и хромникел минаха през ръцете ми докато не открия топлата вода,че другото освен Мепс е пълен та.ак! 
P.S. Далеч съм от мисълта да отричам други маркови блесни и самоделно направени ловящи такива.Просто така се получи при мен, абсолютно всички се връткаха като луди , лъкатушеха както трябва но равносметката ви я казах по-горе.

P.S. Далеч съм от мисълта да отричам други маркови блесни и самоделно направени ловящи такива.Просто така се получи при мен, абсолютно всички се връткаха като луди , лъкатушеха както трябва но равносметката ви я казах по-горе.
- pi4a94
- ще става разбирач
Дойде и Новата година дано е по-успешна и благодатна от старата и да сме здрави,а другото ще дойде само :fish2:
Такааа...след Коледа направих единадесет блесни.Много приятна работа за през зимата.Благодаря на Сашо за частите!
Ободох се два-три пъти ама работата вървеше.
Ето снимки

Последната с двойно листо от най-вдясно ми е много интересна каква вибрация ще има.
Следват по-малки отговарящи на 1-ви номер приблизително

Тези двете листа са моя измислица.

Това от ляво е от някаква украса или нещо такова и бях решил да го правя клатушка,но се оказа леко.Затова е тази дупка отдолу,която съм намислил да запуша с малко оловце тъкмо да стане малко по-тежко листото.
От дясно е чиста подцинкована ламарина оформена горе-долу без ръбове.
Всичките заедно

Има някои с по-малки куки,което може да ми изиграе лоша шега
нямах други за съжаление.
Сега ми е интересно коя се върти и коя не...ако някой подскаже някой водоем за водни проби...приемам и съвместни тествания
Забележки също приемам
ПОЗДРАВИ
Такааа...след Коледа направих единадесет блесни.Много приятна работа за през зимата.Благодаря на Сашо за частите!
Ободох се два-три пъти ама работата вървеше.
Ето снимки

Последната с двойно листо от най-вдясно ми е много интересна каква вибрация ще има.
Следват по-малки отговарящи на 1-ви номер приблизително

Тези двете листа са моя измислица.

Това от ляво е от някаква украса или нещо такова и бях решил да го правя клатушка,но се оказа леко.Затова е тази дупка отдолу,която съм намислил да запуша с малко оловце тъкмо да стане малко по-тежко листото.
От дясно е чиста подцинкована ламарина оформена горе-долу без ръбове.
Всичките заедно

Има някои с по-малки куки,което може да ми изиграе лоша шега

Сега ми е интересно коя се върти и коя не...ако някой подскаже някой водоем за водни проби...приемам и съвместни тествания

Забележки също приемам

ПОЗДРАВИ

От къде се сдоби с утежненията и вербилца?
Поздравления за изработката! Изглеждат чудесно!
Поздравления за изработката! Изглеждат чудесно!
- pi4a94
- ще става разбирач
Продават се по магазините.На мен ми ги подариха.
Е в Пловдив сигурно няма магазин дето да не съм питал, и все отговора е отрицателен. На какви пари ги взимаш и като бройка колко са в плик/пакет/кития. Някакъв сайт освен shop.iantrа.. може ли някой да ми даде. Отдавна ги търся и все не намирам нищо.
Благодаря ти предварително!
Благодаря ти предварително!
-
- научил се да хвърля
Колега и аз отдавна тарся ама няма даже матрица за листата търсих но отзиви няма.
На риба като на война.
- pi4a94
- ще става разбирач
Като се замисля вярно не се намират освен в Янтра...единия вариант е по интернет(http://www.ebay.com/sch/rolocart/m.html ... r=1&_pgn=2)
Другия приятел или ако притежавате много блесни клещите и така.
Поздрави
Другия приятел или ако притежавате много блесни клещите и така.
Поздрави