Хубава гледка на яз.Веринско в една хладна събота.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Хубава гледка на яз.Веринско в една хладна събота.

Мнение от joroNH »

Привет колеги,искам да споделя днешният ми излет,за съжаление без снимки,защото забравих апарата :? .Въпреки хладното време днес реших да посетя яз.Веринско и тъй като там вече е късно за хубавите шарани,реших да ловя на плувка и да търся костурите и евентуално някоя пъстърва.Стръвта ми беше бял червей с който и периодично захранвах с прашка.Резултата от излета беше 3бр.пъстърви по около 300гр.,двайсетина за съжаление дребни костурчета и няколко клена.Релакса беше пълен на този красив за мен язовир.Тук идва и хубавата гледка за мен предполагам и за всеки колега,който практикува риболова на шаран,а именно докато си ловях видях бял бус да спира до язовира,по-късно разбрах,че е на арендаторите.От въпросният бус започнаха да свалят касетки пълни със шаранчета от 300гр. до към 1кг.бяха свалени около тридесетина касетки и рибите бяха пуснати в язовира.След което буса направи още два курса със същото количество касетки между които имаше и малки толупчета.Говорих с охраната и той ми каза,че цялата седмица арендаторите са зарибявали с такива шаранчета и ще продължат и през следващата седмица.Попитах го от къде карат рибата понеже се връщаха сравнително бързо,той ми каза,че яз.Борика го държат същите арендатори и там развъждат собствен зарибител :idea: .От видяното днес се обнадеждих,че там ще има пак доста шаран :D .Преди време съм бил свидетел на такива зарибявания от сегашните арендатори.Дано да успеят да подържат популацията на шаран на този прекрасен язовир и да има на какво да се радваме ние риболовците,когато ходим там,а именно хубави шарани :!:
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Хубава гледка на яз.Веринско в една хладна събота.

Мнение от MITKO70 »

Жоро,преди години /незнам кой арендатори са били/но язовира имаше доста шаран и толстолоб.Сега определено има нужда от такова зарибяване,а и го правят в правилното време :wink: Има вече доста такива собтвеници,наематели ,който разбраха ,че трябва и да се вкара риба ,за да се печели :wink: :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

:smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

MITKO70 написа:Жоро,преди години /незнам кой арендатори са били/но язовира имаше доста шаран и толстолоб.Сега определено има нужда от такова зарибяване,а и го правят в правилното време :wink: Има вече доста такива собтвеници,наематели ,който разбраха ,че трябва и да се вкара риба ,за да се печели :wink: :D
Мите май са били пак същите,защото преди около 3-4 години пак бях свидетел на такова зарибяване,само че тогава имаше и малки амурчета и европейски сомчета.
Никога на колене пред когото и да е.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

:smt023
Върл Shimano фен!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Дано се развъди шаро.
Лично за мен Веринско приключи след масовото измрежване на каракудата :shock:
Колко трябва да си гладен, че и нея да измрешиш, егати арендаторите :twisted:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Офанзива
новобранец
новобранец

Мнение от Офанзива »

И аз като уке Чирус бех потресен като измрежиха све що мръда...сега па зарибяват...не им е чиста работата
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

А,колко трябва да си тъп и гладен за да измрежиш и каракудата!? :D
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

chirusa_bg написа:Дано се развъди шаро.
Лично за мен Веринско приключи след масовото измрежване на каракудата :shock:
Колко трябва да си гладен, че и нея да измрешиш, егати арендаторите :twisted:
Е аз последния път като ходих го загради пред мен почти целия с мрежи, половин ден я разплитаха 6 човека преди да я вкарат.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”