Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Хубава гледка на яз.Веринско в една хладна събота.
Хубава гледка на яз.Веринско в една хладна събота.
Привет колеги,искам да споделя днешният ми излет,за съжаление без снимки,защото забравих апарата
.Въпреки хладното време днес реших да посетя яз.Веринско и тъй като там вече е късно за хубавите шарани,реших да ловя на плувка и да търся костурите и евентуално някоя пъстърва.Стръвта ми беше бял червей с който и периодично захранвах с прашка.Резултата от излета беше 3бр.пъстърви по около 300гр.,двайсетина за съжаление дребни костурчета и няколко клена.Релакса беше пълен на този красив за мен язовир.Тук идва и хубавата гледка за мен предполагам и за всеки колега,който практикува риболова на шаран,а именно докато си ловях видях бял бус да спира до язовира,по-късно разбрах,че е на арендаторите.От въпросният бус започнаха да свалят касетки пълни със шаранчета от 300гр. до към 1кг.бяха свалени около тридесетина касетки и рибите бяха пуснати в язовира.След което буса направи още два курса със същото количество касетки между които имаше и малки толупчета.Говорих с охраната и той ми каза,че цялата седмица арендаторите са зарибявали с такива шаранчета и ще продължат и през следващата седмица.Попитах го от къде карат рибата понеже се връщаха сравнително бързо,той ми каза,че яз.Борика го държат същите арендатори и там развъждат собствен зарибител
.От видяното днес се обнадеждих,че там ще има пак доста шаран
.Преди време съм бил свидетел на такива зарибявания от сегашните арендатори.Дано да успеят да подържат популацията на шаран на този прекрасен язовир и да има на какво да се радваме ние риболовците,когато ходим там,а именно хубави шарани 

Никога на колене пред когото и да е.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Хубава гледка на яз.Веринско в една хладна събота.
Жоро,преди години /незнам кой арендатори са били/но язовира имаше доста шаран и толстолоб.Сега определено има нужда от такова зарибяване,а и го правят в правилното време
Има вече доста такива собтвеници,наематели ,който разбраха ,че трябва и да се вкара риба ,за да се печели

Всичко може,но не всеки го можe.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Мите май са били пак същите,защото преди около 3-4 години пак бях свидетел на такова зарибяване,само че тогава имаше и малки амурчета и европейски сомчета.MITKO70 написа:Жоро,преди години /незнам кой арендатори са били/но язовира имаше доста шаран и толстолоб.Сега определено има нужда от такова зарибяване,а и го правят в правилното времеИма вече доста такива собтвеници,наематели ,който разбраха ,че трябва и да се вкара риба ,за да се печели
![]()
Никога на колене пред когото и да е.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дано се развъди шаро.
Лично за мен Веринско приключи след масовото измрежване на каракудата
Колко трябва да си гладен, че и нея да измрешиш, егати арендаторите
Лично за мен Веринско приключи след масовото измрежване на каракудата

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
И аз като уке Чирус бех потресен като измрежиха све що мръда...сега па зарибяват...не им е чиста работата
- Paublo_Eskobar
- Модератор
А,колко трябва да си тъп и гладен за да измрежиш и каракудата!? 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Е аз последния път като ходих го загради пред мен почти целия с мрежи, половин ден я разплитаха 6 човека преди да я вкарат.chirusa_bg написа:Дано се развъди шаро.
Лично за мен Веринско приключи след масовото измрежване на каракудата![]()

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?