Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Кеп за риболов със мач
Модератор: sapuna
- М. Сталев
- разбира нещата
Кеп за риболов със мач
Колеги моля предложете ми дръжка и глава за кеп ,на сносна цена от които сте доволни,тъй като ползвам само кепове на познати нямам представа главата със каква големина трябва да е ,главно ловя по платени шаранчета във размера 2- 3кг,прочетох из форума ,че щекерната сглобка е по добрият вариант от телескопичната и единствения вариант който намерих като дължина на сносна цена е този http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... duct=14116 ,но не знам дали си заслужава или да си взема някой по евтин телескопичен вариант
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Кеп за риболов със мач
колега според мен телескопичния е по добър
ако си на висок бряг някаде и се налойи да вдигаш на 2м от водата незнам щекерния дали няма да се раздели ако рибата е по тежичка
ако си на висок бряг някаде и се налойи да вдигаш на 2м от водата незнам щекерния дали няма да се раздели ако рибата е по тежичка

- М. Сталев
- разбира нещата
Ами тука мненията из форума са ,че предимствата на щекерната дръжка са ,че може да се ползва на различна дистанция пр.2-3-4 метра,а също така и строят и бил много по стегнат,за мен теглото на дръжката не е от много особено значение
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз съм с телескопична и също си я ползвам на различна дистанция,от двете страни е със тапи и според нужната дължина удължавам или скъсявам.
- М. Сталев
- разбира нещата
A дължината от 3 метра дали ще ми върши работа или да търся по дълги дръжки ?
- Бисо
- сериозен играч
Дали щекерна или телескопична,изобщо няма дилема.Щекерната е безспорния лидер,по всички показатели.
А това е бюджетен вариант.
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=4
А това е бюджетен вариант.
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=4
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
4 метровка и си....насекъде 

- М. Сталев
- разбира нещата
Поръчах един телескопичен на Focus на 3,20 който тежал 290 гр и уж бил доста стегнат,щекерните са много хубави предложения но във този ценови клас ми се струват доста тежички по близо 400 гр и нагоре,а като се сложи и главата ще натежеят още доста ,и затова се спрях на това решение,а и прочетох из форума ,че за мач дължината от 3 метра била перфектна,също така поръчах и една плуваща глава на Focus ,досега не съм работил със такива глави ,дано също да осигурява някакво предимство и комфорт.Поздрави