р. Янтра - Устието

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

р. Янтра - Устието

Мнение от Ivak »

Интересува ме дали върви някъкъв риболов там сега.
Дава ли щуката по специално и може ли да се направи някъкъв плувкарски риболов там.
Смятам да ходя там утре или вдругиден :lol:
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Здравей колега ,
Ето ти тук малко инфо но с отминала дата - към миналия месец ( сори ма не сме ходили оттогава ) :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... c&start=15

Та тогава добре се отчетохме- снимките го показват ;) Но в скоро време само по корекциите край Горна Оряховица и по Янтра сме ходили.

Очаквам да се отчетеш тук как е минал излета и има ли смисъл да се ходи дотам покрай празниците .

Аре наслука и ако има други колеги наскоро посетили тва място да споделят :smt111
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Отложи ми се за четвътък ходенето,
точно тези щуки на снимките ме карат да опитам там :)

Силно ли е течението там има ли възможност за риболов на плувка за скобар, морунаж и т. н.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

daniel_g ,пиши нещо за риболова по корекциите моля те,че нещо мисля в неделя да ходя,но още не съм решил къде. :roll:
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Здравей отново,
Ами както се вижда от снимките ние ловихме само щуки, за друго не сме пробвали. и щуките само една удари на тапа на 1-1.5 метра дълбочина , всички други НА дъНо !!! каракудки за стръв, никакви блесни и тн . Този участък - устието на Янтра на места е много дълбок (4-5-.. .м), течението е много бавно, и незнам как е с другите риби , но явно ги има щом щуката се качва да яде там , а в този район Дунав не става - плитко , няма дълбочини заливчета и тн.
Та наслука и да разказваш ;)
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

А за корекциите - не много скоро, на 3-ти бях на Сашево - сутринта на наранина имасхе зверски удар но не можа да се закачи, и после 1 хваната около 700-800гр - седяхме до обед , че беше адски студ !!! Сега няма ли да е по резултатно с 200-300гр бял червей по Янтра - край Търново или м/у Горна и Долна - кефал, скобар и каквото даде ???
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Мисля да отида в неделя до Върбица за щука и като се върна ще разкажа.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

maranzika написа:Мисля да отида в неделя до Върбица за щука и като се върна ще разкажа.
Може и да се засечем,ама след вчерашното ми капо,чак не ми се гази калта пак.Колеги разправяха,че резултатите са на "Шудрав пясък",но аз не посмях да влезна до там с колата.Ако някой има достоверно инфо за там,да сподели!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

чакаме за инфо днес ;) дано да е положително :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Инфото е ГРЕДА и то класическа
Значи ставам аз в 5 сутринта натаманяв се събуждам колегата палим една барака и айде към реката, е да ама колегата не беше взел винетка. Почна се едно търсене по бензиностанциите, но никаде няма нали сме края на годината :evil:
Ядосах се зверски седнах аз да карам(бях предупредил колегата да купи)

Пътя до Кривина е доста лош след Ценово. Като стиганах селото се почна едно лутане. Проба от тук проба от там ама кур, навсякъде кал до уши. Разсипах колата отвсякъде(фолксваген поло 91г) около 20 км по калдъръми и дупки около селото, стигнах само до "Рибарската колиба" и толкова. Разпитах хората от селото и се оказа че сега не можело да се стигне до устието защото било кално и нямало асфалт.
Мале направо щях да се пръсна от яд :evil: :evil: :evil: :evil: , часът бехе към 9,30.

Отпрачихме към Долна студена на бента, там само един човек на тапа за щука, настаних се на камъните разпънах си мача(ползвам го и за болонеза :oops: ) прашката и 200 гр червей за захранка, колегата метна тапите и една дънна за мен.

На плувката излизаха само попчета и една слънчевка, още повече изтрещях събрах си всичко и чаках само колегата да се накани да си ходим. На човека дето беше преди нас му удари на тапата , но не успя да я засече. Изнесохме се към 12.30.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Кофти се е получило :( мног даже и аз не съобразих да ти кажа ,че ако завали сняг няма как да се стигне с колата до там - може би по някои затънтени път4ета по-нагоре от усието , ние когато ходихме преди - по асфалт от селото до дунав и оттам нагоре по пръстта - старото в коритото , ма беше сухо и нямаше кал. и така и двата дена.
Утре сутрин и аз застъпвам с прашката и белите червеи по Янтра - дано има слука :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”