морската Сулка пак дойде...

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

морската Сулка пак дойде...

Мнение от batmilen »

морската Сулка пак дойде...или въобще не си е отивала...оная сутрин взех 3 сулки на канала на Славянка...днес Павката взел 4 като едната била 1,5-2 кила...Ври от дребна рибка...и хамсия проблясва...ама не си носех чепаретата и ме е яд...Вчера след обят мятках различни воблери но нямах удар... :lol:

Ех исках да изпердаша някой шопар...ама май обикаля ятото и от време-навреме идва ...или се върти из целия залив и порта... :lol:

Пролетес в Сарафово на кефалени мрежи взели 300 кила , като имало сулки по 10 десет кила... :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: морската Сулка пак дойде...

Мнение от Камбата »

Батмилене,какви са тея морски сулки бе,братче!?Във Варненския залив такива чудеса има ли?Голям съм фен на риболова с изкуствени примамки,така че ако знаете нещо-обадете!Речна сулка на Дунава съм хващал,там й викат СМАДОК,та хващал съм на бомбарда с чепаре мухи,на туистер от големите и с двойните опашки,на "леферена" блесна клатушка 1 номер и една риба на въртяща за щука като хвърлях.Говорим сега за морския смадок,на какво се хваща и най-важното КЪДЕ Е?

Да пробвам на малката клатушка за лефер? А на въртяща блесна? Какви воблери като размер,вид и разцветка?

Да питам като ми е паднало за паламуда-имам чепарета,обаче съм чувал,че и на леферена блесна ги ловят,имам ли шанс с такава?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: морската Сулка пак дойде...

Мнение от Камбата »

batmilen написа:морската Сулка пак дойде...или въобще не си е отивала...оная сутрин взех 3 сулки на канала на Славянка...днес Павката взел 4 като едната била 1,5-2 кила...Ври от дребна рибка...и хамсия проблясва...ама не си носех чепаретата и ме е яд...Вчера след обят мятках различни воблери но нямах удар... :lol:

Ех исках да изпердаша някой шопар...ама май обикаля ятото и от време-навреме идва ...или се върти из целия залив и порта... :lol:

Пролетес в Сарафово на кефалени мрежи взели 300 кила , като имало сулки по 10 десет кила... :wink:

- Лий Улф - 1939 г.
blesnar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blesnar »

бат милене по принцип ходя в несебър лятото(от 06месец до 08месец) хварлиам на кея(до ресторант флагман),и така бих искал да ми кажеш дали мястото е добро или не.и сащо така какви монтажи и за какви риби да използвам(до сиа сам ловил само попчета) :D :wink:
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

аз съм от несебър итоя ресторант не го знам :D а за времето през което идваш....само попчета
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

krasii написа:аз съм от несебър итоя ресторант не го знам :D а за времето през което идваш....само попчета
Аре бре,дайте отговор на лапето/на мен/! :lol: :lol: :lol:

Кажете на какво ги хващате тея сулки и къде?Някъде около Варна има ли ги,или са само на юг?Около Несебър ходим също за калкан,в тоя край има ли ги?Питам пак-къде има морска сулка,по кое време на годината и на какво се лови!?

Има ли нещо общо с речната си сестра,или не?

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Сулката е хищник...и в моретоможе би след време ще е доминиращ вид...

Тук в Бургас я ловят на жива рибка,на парченца от рибка или на воблери...аз хванах първите сулки на едни китайски измишльотини...и на рибичка...хахаха... :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

batmilen написа:Сулката е хищник...и в моретоможе би след време ще е доминиращ вид...

Тук в Бургас я ловят на жива рибка,на парченца от рибка или на воблери...аз хванах първите сулки на едни китайски измишльотини...и на рибичка...хахаха... :lol:
Искам подробности!Какви номера да са тройките на воблерите?Ами самия воблер какъв да е като цвят и дизайн?Ами на блесна?Във Варненско някой ловил ли е сулки,или няма такива екстри тука? :? :D

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

[quote="batmilen"]Сулката е хищник...и в моретоможе би след време ще е доминиращ вид...

Да и след време ще снимат ЧЕЛЮСТИ В БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ- като се навъдят ониа мити сулки като бели акулки :D :D :D :D
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

Камба, форгет бе брадаре Морската сулка си е местен Бургашки феномен.
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

lefera написа:Да и след време ще снимат ЧЕЛЮСТИ В БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ- като се навъдят ониа мити сулки като бели акулки :D :D :D :D

В Бургас ще гледат барамунди в изкуствени басейни на сушата
Развъждаме австралийска риба
Екзотичните екземпляри вървят по 10 евро за килограм
Най-големите барамунди достигат 2, 5 - 3 м дължина и тежат около 50 кг. :roll: :roll: :roll:
На платено не одим !
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

sampo написа:...
Развъждаме :roll: :roll: :roll:
Да не ги бъркаш с барамиленди :lol: :lol: :lol: бе, Sampo ?
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
blesnar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blesnar »

По принцип ходя в несебър лятото(от 06месец до 08месец) хварлиам на кея(до ресторант флагман),и така бих искал да ми кажеш дали мястото е добро или не.и сащо така какви монтажи и за какви риби да използвам(до ся сам ловил само попчета).тази година хванах и платерина(случайно) бихте ли ми обяснили как да ложя тези твари??? :lol: :lol: :D
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

durumov написа:
sampo написа:...
Развъждаме :roll: :roll: :roll:
Да не ги бъркаш с барамиленди :lol: :lol: :lol: бе, Sampo ?
Ба .. Митя...те май са Дурумбалъци... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

:wink: е...еее....заради този език ши'ядеш бахура някой път до казана с ракията и ши ти наврат кочана "с квитанциите" отзаТ :lol: :lol: :lol: златна ми рибке - барамиленди !
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”