Дилема за щека - или питане към разбиращите и препатилите
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- set_koen
- вече хвърля и на тежко
Дилема за щека - или питане към разбиращите и препатилите
Здравейте колеги, дойде време да си взема нова щека, и този път искам да не действам на собствена глава, а да попитам тези които са ловили с тези щеки /още по добре ако се минали през няколко от изброените модели/ какви са предимствата и недостатъците на моделите. А ето ги и тях :
- Shimano Beast Master XTB-PRO
- Sensas power match 724
- Maver compettion 281
- Maver competition 221
- Maver competition 251
- Maver competition 0.41
та който знае нека да каже
- Shimano Beast Master XTB-PRO
- Sensas power match 724
- Maver compettion 281
- Maver competition 221
- Maver competition 251
- Maver competition 0.41
та който знае нека да каже
Re: Дилема за щека - или питане към разбиращите и препатилит
Колега от изброените модели от теб щеки маверите са най-добрия избор.Аз имам щека Maver competition 141 имам я вече 2 години и съм много доволен.Щеките Maver са направени по технологията Nanolith ,която ги прави много здрави.Аз с моята спокойно си лова както бабушки и платики така и едри шарани ,само сменям топсетите.Да чукам на дърво до сега няма поражения по нея.Държал съм и щеки на Sensas ,лично на мен ми изглеждат малко меки и лигави.За SHIMANO нямам никакви впечатления.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бийст мастъра е в пъти по-здрав и тежък от компетишън мавърите.
Съветвам те да се откажеш от 221. Модела е много стар и намирането на части ще е проблем.
Сенсас 724 съм я гледал прди години, но не ми хареса изработката, а и приятели ме посъветваха да се откажа от сенсас за тези пари, пак поради лошо качество на изработката.
Бих си избрал 281 или 251 с превес към по-новия модел.
Съветвам те да се откажеш от 221. Модела е много стар и намирането на части ще е проблем.
Сенсас 724 съм я гледал прди години, но не ми хареса изработката, а и приятели ме посъветваха да се откажа от сенсас за тези пари, пак поради лошо качество на изработката.
Бих си избрал 281 или 251 с превес към по-новия модел.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- set_koen
- вече хвърля и на тежко
chirusa_bg написа:Бийст мастъра е в пъти по-здрав и тежък от компетишън мавърите.
новия е 900гр. по каталог - което не е много повече 860гр. на 0.41, не не съм държал нито една от двете и нямам представа какво им е поведението и затова питам.
а на сенсаса какво му е лошо на изработката
Нов модел на БийстМастър няма, колега! Новите модели са от 'C' серията. 40 гр. разлика наистина не са много, но имай в предвид и баланса. Мавъра принципно е с по-добър баланс от Шиманото и с тези 40 гр отгоре мисля, че усещането осезателно ще е различно.set_koen написа:chirusa_bg написа:Бийст мастъра е в пъти по-здрав и тежък от компетишън мавърите.
новия е 900гр. по каталог - което не е много повече 860гр. на 0.41
Ако ще напиняш големи шарани (примерно над 5 кг. условно) взимай Мастъра и те така..
Последно промяна от hypperion на Вто Ное 22, 2011 9:50 am, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Преди няколко седмици се сдобих с една щека на Мавър,модела е 041.В този клас щеки тя е един много добър избор.Всичко написано за нея в сайта на вносителя
http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... ng_type=10
се покрива с това ,което и аз установих.Не съжалявам за избора си ,а и още повече,че в момента сервиза по поддръжка им е на ниво. Възползвай се и от Коледните отстъпки на фирмата вносител,ако имаш възможност да си я купиш нова.
http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... ng_type=10
се покрива с това ,което и аз установих.Не съжалявам за избора си ,а и още повече,че в момента сервиза по поддръжка им е на ниво. Възползвай се и от Коледните отстъпки на фирмата вносител,ако имаш възможност да си я купиш нова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Никъде не съм писал за 0.41set_koen написа:chirusa_bg написа:Бийст мастъра е в пъти по-здрав и тежък от компетишън мавърите.
новия е 900гр. по каталог - което не е много повече 860гр. на 0.41, не не съм държал нито една от двете и нямам представа какво им е поведението и затова питам.
а на сенсаса какво му е лошо на изработката

Ами лично аз искам, като взема тръбите и ги погледна да изглеждат добре. Пръстени, шевове, да приличат на цеви на оръжие. Сенсаса беше с криви шевове и грозна бланка, приличаше ми на лепен в час по трудово.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Аз като видя сенсас и си представям все едно е облепен с вестник от преди 40 години, някак много вехти изглеждат.chirusa_bg написа:приличаше ми на лепен в час по трудово.

Инък съм с мавър 271+ и засега нямам никакво намерение да го сменям.

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- set_koen
- вече хвърля и на тежко
не съм много запознат с шиманото, под нов модел имах предвид този който изленза 2010 - доста по лек по тт. данни и се нарежда към all round щеките, но си когато си се наложи си е power щека / това са си мой расъждения гледайки ралични тестове, но може и да грешаhypperion написа:Нов модел на БийстМастър няма, колега! Новите модели са от 'C' серията.
Ако ще напиняш големи шарани (примерно над 5 кг. условно) взимай Мастъра и те така..

а колкото до шараните над 5кг. - на Панчарево и другите като него обезрибени водоеми рядко се хваща риба по голяма от 1кг., а на Богоров ходя 2-3 в годината, тъй че големите риби не са ми основен приоритет, трябва ми щека за язовири и реки
- set_koen
- вече хвърля и на тежко
доста съм чел и гледал за тази щека и наистина ми харесва много, но още имам да изчистия малко работата си с щеката и отношението към такъма и тогава с най-голямо удоволствие бих си взел нова щека, но за момента предпочитам използвана / НО ЗАПАЗЕНА /, не че ако падне нещо класно няма да го вземаbutnik написа:Преди няколко седмици се сдобих с една щека на Мавър,модела е 041.В този клас щеки тя е един много добър избор.

- set_koen
- вече хвърля и на тежко
шаранския монтаж на кое коляно и как си го направил ..Георги Кръстев написа:Инък съм с мавър 271+ и засега нямам никакво намерение да го сменям.кеф ти шарани кеф ти бабушки