малко помощ

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
fishinghoby
новобранец
новобранец

малко помощ

Мнение от fishinghoby »

Здравейте :)
От доста време насам риболовът ми е страстно хоби,но съм се занимавал предимно със смея да кажа "аматьорски" тип риболов.Напоследък обаче започнах да се интересувам от по професионален риболов на Фидер и Мач и бих се радвал да получа някои съвети относно пръчка и макара за мачов риболов.
От икономична гледна точка и като се има предвид че съм малко "бос" в този тип риболов предпочитам да започна с някоя по-евтина компилация.
Спрял съм се на фирма Colmic , използвал съм техни влакна и куки и знам че е добра марка.
По точно съм се спрял на мач HUMBER 3,9m на 3 части с работна акция 5-20г и макра AVAL 6+1 лагера с преден аванс и вместимост на шпулата 0.18/150м , 0.20/120м и 0.25/80м.
Какво бихте ме посъветвали ?
Добър избор ли съм направил в съотношението цена/качество ?
Благодаря предварително :)

П.С. продуктите , които имам предвид можете да погледнете на http://www.colmic.bg/index.php
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Re: малко помощ

Мнение от fiverov »

Моето мнение да си купиш нещо хубаво и качествено още сега, не че колмик е лоша фирма .Става въпрос ,че после ще решиш да си купиш по скъп комплект ,трябва да продаваш стария .Излишни стресове,така че вземи си нещо и да си знаеш .Другия ми съвет е без да те ангажирам с това , а и с предното ми умопомрачение, е да си вземеш поне 420см.Аз предпочитам да е 450 .Това естествено трябва да го съобразиш с местата и рибите ,където и които ще ловиш .Поздрави и много успехи!

п.п.
най важното е да не бързаш с покупката :wink:
пазете чисто ,не е толкова трудно
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: малко помощ

Мнение от INCUBUS »

fishinghoby,ако наистина ти беше хоби пустия риболов,нямаше да употребяваш израза "професионален риболов".това означава нещо съвсем друго - не е снимане на филмчета за "Хоби ТВ",а е за изхранване на семейството от риболов.Купи си каквото си си наумил - в първите 6-10 месеца това няма никакво значение.Ако продължиш да ходиш за риба след този период,това значи ,че вече ще имаш реална представа какъв вид риболов предпочиташ,на какви места,за какви риби и т.н.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”