Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов с цикада
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- belovodski
- новобранец
Риболов с цикада
Здравейте,ще помоля някой който разбира да даде съвет за риболова с цикада!Имам около 10броя цикади различни цветове и грамажи на страйк про!Начини на водене и на риболов от лодка,и през тези студени месеци лови ли се успешно и какво с цикада!
Поздрави!
Поздрави!
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Риболов с цикада
С цикадите определено ще имаш успех през сезона, но ги ползвай във водоеми с чисто дъно или ако не е такова е нужна много майсторска проводка малко над дъното. Ползвах ги наскоро в комплект с по здраво влакно - да им изправя тройките при закачка и имах няколко успехи, Но бих те посъветвал да ги употребяваш основно от лодка с вертикална проводка, не че от брега няма да имаш успех, но при бавна дънна проводка ще загубиш много от тях, което не е оправдано - по добре силикони с джиг глави, които са много по евтини.
И зависи какви риби търсиш - на цикади имам само бодливци, а сулка само на силикони...
И зависи какви риби търсиш - на цикади имам само бодливци, а сулка само на силикони...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- belovodski
- новобранец
Мерси в неделя съм на проба!Vid написа:С цикадите определено ще имаш успех през сезона, но ги ползвай във водоеми с чисто дъно или ако не е такова е нужна много майсторска проводка малко над дъното. Ползвах ги наскоро в комплект с по здраво влакно - да им изправя тройките при закачка и имах няколко успехи, Но бих те посъветвал да ги употребяваш основно от лодка с вертикална проводка, не че от брега няма да имаш успех, но при бавна дънна проводка ще загубиш много от тях, което не е оправдано - по добре силикони с джиг глави, които са много по евтини.
Виждал ли ги е някой тези цикади по магазините в София? http://shop.fishing-tackle.bg/reef-runner-cicada.html В този сайт имат само два грама,интересуват ме 5 и 7 грамови.
"Рибата не е длъжна да кълве когато имаме свободно време"
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Cicada е най доброто което може да има човек в куфара с примамки!!!!
- Vid
- кандидат преподавател
Абе, не е точно така. Ама все пак виж тази тема: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... a&start=75" onclick="window.open(this.href);return false;ESOXPIKE написа:Cicada е най доброто което може да има човек в куфара с примамки!!!!
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека