Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

океански сафрид на скара или пържен
Модератор: sapuna
океански сафрид на скара или пържен
здравейте колеги днес си взех океански сафрид замразен и се чудя как да го направя на скарата ли да го метна или тигана?
-
- ще става разбирач
Re: океански сафрид на скара или пържен
Преди седмица приготвих въпросната риба на скара стана уникална .Стори ми се мазна за пържена, след като я размразиш ще прецениш и ти успех 

- atillas
- ще става разбирач
принципно сафрида се води "бяла" риба като карагьоза,лефера и т.н и е по добре на скара.
а "черните" риби като попчета ,калкан,писия и т.н са по вкусни пържени .
но цялата работа е силно условна
а "черните" риби като попчета ,калкан,писия и т.н са по вкусни пържени .
но цялата работа е силно условна

Най- добре се получава на фурна - понамазваш със зехтинец и посоляваш. Печеш около 40 мин на 180 градуса до златиста коричка и това е просто но вкусно.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако си купил сафрида от някоя промоция в тези големите вериги най добре да го ползваш за храна на котките.Много познати се набутаха кораво и сега ми завиждат за събраните в последните дни на риболов макар и по-дребни сафриди.Дори и дребният сафрид става страхотен на скара.
Като съвет мога да ти кажа ползвай чесън на прах.Разбира се в допустими количества.Ще видиш как ще се промени много вкуса на рибата.
Става страхотно котато в брашното за пържрне изсипеш една опаковка чесън на прах
Като съвет мога да ти кажа ползвай чесън на прах.Разбира се в допустими количества.Ще видиш как ще се промени много вкуса на рибата.
Става страхотно котато в брашното за пържрне изсипеш една опаковка чесън на прах
- orion30
- разбира нещата
Рибарина,
За първото ти мнение браво.
По принцип сафрида е суха риба и става по добре пържен, но по едри екземпляри може и на скара. Този океанския най вероятно е за котки, щом е и на промоция.
А чесън на прах ми звучи като секс на прах, не е ли натуралното. И без това сме чеснова нация.
За първото ти мнение браво.
По принцип сафрида е суха риба и става по добре пържен, но по едри екземпляри може и на скара. Този океанския най вероятно е за котки, щом е и на промоция.
А чесън на прах ми звучи като секс на прах, не е ли натуралното. И без това сме чеснова нация.

Аааауне съм съгласен със сухотата,наесен е доста благ,поне нашия.Ама не може океанския да е съвсем сух,няма логика да се тресне на скарата.Маринован с чесън скоро ядох и съм много доволен.
Преди години съм си взимал океански сафрид ,правил съм го на скара,не съм очарован докато е горещ става за ядене даже минава и за вкусен -изстине ли обаче става тричав и се задъвква ,за предложението на фурна съм по-съгласен ,така правя чернокопа като се застои във фризера -малко водичка в тава малко зехтин копър и чесън и рибата се пече докато хване лек загар

-
- разбира нещата
лятото в обзор ,в една кръчма си поръчах сафрид-пържен,една порция 5 бр. едър като дребна скумрия 8-9 лв порцията ,незнам дали беше черноморски или друг ,но беше супер.една бутилка бяло вино
не му се упря 

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."