океански сафрид на скара или пържен

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
rrooccoo
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 10:09 pm

океански сафрид на скара или пържен

Мнение от rrooccoo »

здравейте колеги днес си взех океански сафрид замразен и се чудя как да го направя на скарата ли да го метна или тигана?
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 383
Регистриран на: Чет Май 07, 2009 5:01 pm
Местоположение: София

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от VIKI_HARI »

Преди седмица приготвих въпросната риба на скара стана уникална .Стори ми се мазна за пържена, след като я размразиш ще прецениш и ти успех :)
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 302
Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:24 am
Местоположение: Sofia

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от atillas »

принципно сафрида се води "бяла" риба като карагьоза,лефера и т.н и е по добре на скара.
а "черните" риби като попчета ,калкан,писия и т.н са по вкусни пържени .
но цялата работа е силно условна :)
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 353
Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 11:13 am

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от lefera1 »

Най- добре се получава на фурна - понамазваш със зехтинец и посоляваш. Печеш около 40 мин на 180 градуса до златиста коричка и това е просто но вкусно.
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1152
Регистриран на: Чет Фев 23, 2006 1:11 pm
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от Ribarina »

Ако си купил сафрида от някоя промоция в тези големите вериги най добре да го ползваш за храна на котките.Много познати се набутаха кораво и сега ми завиждат за събраните в последните дни на риболов макар и по-дребни сафриди.Дори и дребният сафрид става страхотен на скара.
Като съвет мога да ти кажа ползвай чесън на прах.Разбира се в допустими количества.Ще видиш как ще се промени много вкуса на рибата.
Става страхотно котато в брашното за пържрне изсипеш една опаковка чесън на прах
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 716
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 10:59 pm
Местоположение: Варна, Елхово

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от orion30 »

Рибарина,

За първото ти мнение браво.
По принцип сафрида е суха риба и става по добре пържен, но по едри екземпляри може и на скара. Този океанския най вероятно е за котки, щом е и на промоция.
А чесън на прах ми звучи като секс на прах, не е ли натуралното. И без това сме чеснова нация. :D
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от starcho »

Аааауне съм съгласен със сухотата,наесен е доста благ,поне нашия.Ама не може океанския да е съвсем сух,няма логика да се тресне на скарата.Маринован с чесън скоро ядох и съм много доволен.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 609
Регистриран на: Чет Окт 08, 2009 8:33 am

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от roko-koko »

Преди години съм си взимал океански сафрид ,правил съм го на скара,не съм очарован докато е горещ става за ядене даже минава и за вкусен -изстине ли обаче става тричав и се задъвква ,за предложението на фурна съм по-съгласен ,така правя чернокопа като се застои във фризера -малко водичка в тава малко зехтин копър и чесън и рибата се пече докато хване лек загар :D :drinkers:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: океански сафрид на скара или пържен

Мнение от delio-haidutin »

лятото в обзор ,в една кръчма си поръчах сафрид-пържен,една порция 5 бр. едър като дребна скумрия 8-9 лв порцията ,незнам дали беше черноморски или друг ,но беше супер.една бутилка бяло вино :drinkers: не му се упря :lol:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”