Охх може ли едно разяснение

Модератор: sapuna

Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Охх може ли едно разяснение

Мнение от Gan4eff »

Може ли да ми кажете каква е тая система на Драйкович 4е не ми е ясно и в турса4ката не намерих ни6то споменава се тук там ама какво точно е не се пи6е да ако е вазможно на две на три да ми нахвърлите как се праи монтажа то аз може и да сам го ползвал ама незнам 4е таи се казва
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Казва се Драшкович.И изглежда така.Телта се промушва през устата на мъртва рибка ,едната се забива по средата на тялото и а вторатана в основата на опашката .На снимката липсва една медна тел която е захваната до тежеста и то се овива около главата на рибето като по този начин се застопорява да не пада примамката .

Изображение[/quote]
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

доста добри резултати дава
аз съм ЗА
Изображение
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

аха

Мнение от Gan4eff »

Драшкови4 да грешка при писането мерси много не сам ползвал този метод ама 6те пробвам да видим кво ще стане А междувпро4ем днеска по тунджа голямо мъртвило поне покраи ямбол се едно у ваната в къщи мятам колко риба има в нея 4е и по тунджа толкоз хванахме голям студ голямо 4удо
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Искам да допълня да си направиш различни по големина и отежнение монтажи.За по дълбоки места както и бързи течения с по големи олова и обратно за по плитки и бавни води.Също можеш да варираш и с дължината според големината на стръвта.
kampf
новобранец
новобранец

Мнение от kampf »

barutchiata написа:Искам да допълня да си направиш различни по големина и отежнение монтажи.За по дълбоки места както и бързи течения с по големи олова и обратно за по плитки и бавни води.Също можеш да варираш и с дължината според големината на стръвта.
Я и аз да попитам има ли занечение каква ще е мъртвата рибка?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Аз съм прбвал с уклей,лешанка,виолетка,слънчевка.Според мен е важно сръвта с която се лови да я има във водоема в който ловиш.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

таи де ама

Мнение от Gan4eff »

таи де ама ти казваш умряло рибе а дали ще го ареса щуката щот са гледам да слагам колкото се може по игрива рибка направо електроника тряя да е както му викаме ние незнам умряло как ще я привлече ама шом казвате обезателно ше пробвам се пак сте по опитни от мен и е нормално щом е цяла система да е ефективна аз до сега ползвам наи стандартния метод с троен вирбел и рибката направо за троиката през грабнака но ако не и сложа стопер или ако и е по лабав грубнака при по далечни замятания много често се откача за тва питам и дано да има хубави дни от малкото оставащи до края на годината че да пробвам на другаря дражкович системата изглежда стабилна смисул рибето нема де да ходи ама единственно ме притеснява тва че е мъртво .А и тази тел която минава през устата му каква да е медна или алуминиева щот ми се струва че алуминиевата по няма да се криви

БОг с нас,ние пак за риба!!!
vesa75
новобранец
новобранец

Re: Охх може ли едно разяснение

Мнение от vesa75 »

:( бихте ли ми пояснили малко по подробно,за системата искам да кажа:отначало до края,как се закачва рибето,но по подробно че никога несам ловила щука а много ми се иска и аз да вляза в отбора:МОЛЯ Пичове пояснете на една дама.Благодарности :) :) :)
Последно промяна от vesa75 на Вто Юли 20, 2010 8:30 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

пи4ове се пише с голямо "П" :D :D 8)

п.п. иначе Драшкото е приоритетно за бяла риба, но става и за щуки; рибето трябва да е живо до последния момент за да е гъвкаво и да има правилна игра :idea:Тази правата скоба му се мушка в устата и рибето се нанизва на нея до като устата му стигне плътно до съчмата; след това медната тел се навива плътно около главата, като се промушва няколко пъти и през хрилете- това е рипката да не пада при замятанията :idea: Едната тройка се забива зад хрилния капак ( по-късата), а другата- в основата на опашката. Води се по дъното или малко над него, на пресекулки , като трябва да имитира умираща в последния момент болна рипка ( това с "воденето" е много дълга тема и не е за тука). Дано да съм обяснил горе-долу :D 8) 8)

п.п. Изобретателят на устройството се казва Алберт Драшкович, австриец от сръбско потекло.
Изображение
vesa75
новобранец
новобранец

Мнение от vesa75 »

много благодаря Пи4ове :D
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”