Линия за лайт спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

suntsu
новобранец
новобранец

Линия за лайт спининг

Мнение от suntsu »

Мисля да конструирам следния комплект, като питането ми е с акцент на подбора на влакната:
Серт 2-7 1.80
Abu Garcia Stealth 1000FD
някакво монофилно влакно около 0.25 за пълнител.
Berkeley Nanoflex 4lb 50m за основно
H.D.CARBON PRO100S FLUOROCARBON 100% 5lb за повод.

Мога ли да мина само с 50м основно? Мисля че, с воблери 2-4гр. едва ли може да се постигне голяма дължина на замятане. Колко дълъг да е повода? 1м стига ли?
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Линия за лайт спининг

Мнение от kaleeff »

Бе не че разбирам много но с воблери 2-4 грама и линия 0.25 много ще си усложниш живота. Поне според мен! Сложи по-тънък монофил.
Фен-клуб Таранка!
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

ама той монофила е само за запълване на шпулата и ако случайно се хване нещо, което да развие над 50м
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Да попитам само .. какво целиш с комбинацията монофил+ФК ?
Какво и къде ще ловиш ?
Погледни водачите на въпросната пръчка. При тази на 0.9-5гр са доста тесни. Определено ще имаш проблем дори с нах-малкия възел между моното и ФК ако са тесни. Повод принципно се слага 40-50см, да не кажа по-малко с оглед на дължината на пръчката.
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Ама аз ли не обяснявам, вие ли не четете?! Основното влакно е Нанофил и е 50м. По-скоро плетено отколкото монофил. Моното е преди него за запълване на шпулата и евентуално за аванс. Флуоркарбона е за повод, защото е невидим и по-издръжлив на триене в камъни и дърве. Четох,четох и това съчиних. Смятам да ловя пъстърва на платено и клен на река.
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

добре си го замислил колека но може и да си вземеш нанофил 135м на 47 лв и да не подлагаш и да се занимаваш
  • Изображение
TT България 2011
Dfish
новобранец
новобранец

Мнение от Dfish »

Комбинацията изглежда добра. Имам познат който ползва подобна при именно лайт риболов дължината на повода му е от порядъка на 40/50 сантиметра ,метър ми изглежда малко множко.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Взимаш си 150 метра от този монофил - http://www.troutshop.jp/index.php?m=mck ... 01G2001720 и не се занимаваш с глюпости :idea: Едно освен че е по-здраво от упоменатият "нанофил" ще издържи много по-дълго във времето от него . По-прозрачно е от доста от "флуорокарбоните" и носи на протриване повече от колкото доста от тях . Трайността му във времето е много добра и пр. От мен запомни нещо - колкото по-проста е дадена линия , демек само и единствено основно влакно без поводи и снадки , толкова по-надеждна е . Това лично мое мнение :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

Павел Иванов написа:... http://www.troutshop.jp/index.php?m=mck ... 01G2001720 ...
:arrow: интересен магазин, стига да знаеш jp-нски :lol: 'щото нещо няма други езици :(
:drinkers:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

А като стана въпрос за нанофила някой има ли преки впечатления.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

P-etkan написа:....интересен магазин, стига да знаеш jp-нски ...
Гугле преводач върши чудеса колкото да се ориентираш в това какво се предлага инак собственика на сайта шпреха перфектно анклийски , руски , френски и немски когато се стигне до контакт :wink:
каридата написа:...за нанофила ...
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 13&t=48319
:wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

мерсаж
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

@Павел Иванов
Е, тука вече ме пусна по пързалката. Аз може сега да почвам спининга, ама риба ловя отдавна. То ако това беше по-прозрачно и дълговечно от ФК, по-здраво и неразтегливо от брейд, цял свят щеше да лови само с него, а не да се продава едва ли не "под щанда", от някаква жълта маймуна, дето не може да си преведе сайта на разбираем език.
Иначе за целоста на линията и избягването на възлите - абсолютно съм съгласен. Но целта на моята постановка е да мина тънко с 50м Нанофил и да имам ФК повод за невидимост. Ловил съм доста пъстърва на плувка и гарантирам, че повода има огромно значение. За спининга и особено за клена - нямам наблюдения, затова питам.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Не съм виждал това чудо Berkeley Nanoflex, според мен Berkley са дебели и груби влакна особено за риболов на дребни хищници, но бих те посъветвал да си туриш плетеняка без поводи и др. + карабинка с вирбел и да си ловкаш (не е уместно да сравняваш видимостта на влакното при спининг и риболов на плувка според мен). Не си усложнявай излишно линията. Подложка от моно ти върши работа, ако плетеняка ти е с по голямо сечение и "промазан" поради което има възможност да ти се превърта по шпулата, или ако ти е по малък метраж за да запълни шпулата - в случая подложка с монофил с минимално сечение. Кълве ли рибата, ще имаш успех...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

suntsu написа: Е, тука вече ме пусна по пързалката. Аз може сега да почвам спининга, ама риба ловя отдавна. То ако това беше по-прозрачно и дълговечно от ФК, по-здраво и неразтегливо от брейд, цял свят щеше да лови само с него, а не да се продава едва ли не "под щанда", от някаква жълта маймуна, дето не може да си преведе сайта на разбираем език.
Павка, както виждаш има хора незаслужаващи да бъдат ограмотявани !
@ suntsu, въпросната "жълта маймуна" или както я нарече е милиарди светлинни години пред теб и начина ти на мислене. Въпросното влакно е уникално и напълно заставам зад думите на гусин Иванов. Но ти недей да си го купуваш, стъкми си нещата както си го намислил, покъсай си малко нервиците и пробвай пак да пуснеш тема ;)
п.с. Въпросния сайт има превод на няколко езика !
+ те са няколко сайта ( басов, морски и троут).
Ама .. какво ли знаем ние тука, пазаруващите от жълти маймуни ...
Приятелски съвет - не бъркай японците,тяхното качество и коректност със това на китайците ! ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”