Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


съвет за пъстърва
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Мнения: 94
- Регистриран на: Пет Дек 31, 2010 4:22 pm
- Местоположение: белово-пазарджик-софия
съвет за пъстърва
днес ходих за пъстърва на рибарник.за наша изненада беше замръзнал ама имаше една дупка и започна сеч
Та неква рецепта от опитни кулинари като вас за готвене на фурна или във фолио 


- vankata81
- ще става разбирач
- Мнения: 307
- Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 2:10 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: съвет за пъстърва
колега недей да разваляш хубавата риба във фурната /че става като варена/. само на скара или пържена. ето и една от моите рецепти-посоляваш рибата отвътре и от вън,същото правиш и със ч.пипер. вземаш парче ал.фолио около 50/60 см в зависимост от големината на рибата и го намасляваш редиш отгоре резени домати и лук на ситно, в/у тях слагаш рибата пълнена с топено сирене и бекон. най отгоре нареждаш резени лимони без корите. завиваш хубаво с фолиото и печеш на скара около 20 мин. след това я гарнираш със картофи с копър и чесън. върви с бира,вино,водка,ракия и най вече с добра компания или с любимия човек.да ти е сладко и наздраве.
- kaleeff
- ще става разбирач
- Мнения: 534
- Регистриран на: Чет Апр 24, 2008 9:27 am
- Местоположение: София, Монтана, Огоста
Re: съвет за пъстърва
Пълни с топено сирене и бекон! Завивай във Фолиото и се небой.
Според мен точно пърженето е съсипия на рибата! А наздраве!

Фен-клуб Таранка!
- pacho109
- сериозен играч
- Мнения: 2440
- Регистриран на: Вто Фев 09, 2010 6:52 pm
- Местоположение: Кърджали
Re: съвет за пъстърва
Може и сос да сложиш.състои се от200-300гр кисело и 100-150 гр прясно сварено ,пакетче майонеза,1 лъжичка горчица-бъркаш заливаш,предварително задушената във фолио пастърва.Печеш 10 минути,след това настъргваш кашкавал отгоре и запичаш на горен реотан 5-10 минути , да стане леко кафеникава коричка върху рибата и сосаkaleeff написа:Пълни с топено сирене и бекон! Завивай във Фолиото и се небой.Според мен точно пърженето е съсипия на рибата! А наздраве!


Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- новобранец
- Мнения: 12
- Регистриран на: Нед Окт 02, 2011 9:31 am
Re: съвет за пъстърва
1вариянт;Обезкостяваме внимателно почистените пъстърви, нарязваме ги на парчета, заливаме с лимонов сок и оставяме да отлежат четвърт час. Подсушаваме рибата, посоляваме, овалваме в брашно, потапяме в разбитите яйца и пържим. Украсяваме с листа от маруля, маслини и резенчета лимон.
2 вариянт;Измитите и отцедени риби поръсете със сол и черен пипер. Наредете ги в намазана с масло тавичка. Около тях сложете печурките, нарязани на ивички, поръсете с магданоз, залейте с виното и разтопеното масло. Печете 20-30 мин.
така ги действам ас нещата
2 вариянт;Измитите и отцедени риби поръсете със сол и черен пипер. Наредете ги в намазана с масло тавичка. Около тях сложете печурките, нарязани на ивички, поръсете с магданоз, залейте с виното и разтопеното масло. Печете 20-30 мин.
така ги действам ас нещата
-
- новобранец
- Мнения: 94
- Регистриран на: Пет Дек 31, 2010 4:22 pm
- Местоположение: белово-пазарджик-софия
Re: съвет за пъстърва




