съвет за пъстърва

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
aiskrov
новобранец
новобранец
Мнения: 94
Регистриран на: Пет Дек 31, 2010 4:22 pm
Местоположение: белово-пазарджик-софия

съвет за пъстърва

Мнение от aiskrov »

днес ходих за пъстърва на рибарник.за наша изненада беше замръзнал ама имаше една дупка и започна сеч :axe: Та неква рецепта от опитни кулинари като вас за готвене на фурна или във фолио :wink:
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 307
Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 2:10 pm
Местоположение: Пловдив

Re: съвет за пъстърва

Мнение от vankata81 »

колега недей да разваляш хубавата риба във фурната /че става като варена/. само на скара или пържена. ето и една от моите рецепти-посоляваш рибата отвътре и от вън,същото правиш и със ч.пипер. вземаш парче ал.фолио около 50/60 см в зависимост от големината на рибата и го намасляваш редиш отгоре резени домати и лук на ситно, в/у тях слагаш рибата пълнена с топено сирене и бекон. най отгоре нареждаш резени лимони без корите. завиваш хубаво с фолиото и печеш на скара около 20 мин. след това я гарнираш със картофи с копър и чесън. върви с бира,вино,водка,ракия и най вече с добра компания или с любимия човек.да ти е сладко и наздраве.
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 534
Регистриран на: Чет Апр 24, 2008 9:27 am
Местоположение: София, Монтана, Огоста

Re: съвет за пъстърва

Мнение от kaleeff »

Пълни с топено сирене и бекон! Завивай във Фолиото и се небой. :drinkers: Според мен точно пърженето е съсипия на рибата! А наздраве!
Фен-клуб Таранка!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2440
Регистриран на: Вто Фев 09, 2010 6:52 pm
Местоположение: Кърджали

Re: съвет за пъстърва

Мнение от pacho109 »

kaleeff написа:Пълни с топено сирене и бекон! Завивай във Фолиото и се небой. :drinkers: Според мен точно пърженето е съсипия на рибата! А наздраве!
Може и сос да сложиш.състои се от200-300гр кисело и 100-150 гр прясно сварено ,пакетче майонеза,1 лъжичка горчица-бъркаш заливаш,предварително задушената във фолио пастърва.Печеш 10 минути,след това настъргваш кашкавал отгоре и запичаш на горен реотан 5-10 минути , да стане леко кафеникава коричка върху рибата и соса :drinkers:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
kaloqn bakalov
новобранец
новобранец
Мнения: 12
Регистриран на: Нед Окт 02, 2011 9:31 am

Re: съвет за пъстърва

Мнение от kaloqn bakalov »

1вариянт;Обезкостяваме внимателно почистените пъстърви, нарязваме ги на парчета, заливаме с лимонов сок и оставяме да отлежат четвърт час. Подсушаваме рибата, посоляваме, овалваме в брашно, потапяме в разбитите яйца и пържим. Украсяваме с листа от маруля, маслини и резенчета лимон.
2 вариянт;Измитите и отцедени риби поръсете със сол и черен пипер. Наредете ги в намазана с масло тавичка. Около тях сложете печурките, нарязани на ивички, поръсете с магданоз, залейте с виното и разтопеното масло. Печете 20-30 мин.
така ги действам ас нещата
aiskrov
новобранец
новобранец
Мнения: 94
Регистриран на: Пет Дек 31, 2010 4:22 pm
Местоположение: белово-пазарджик-софия

Re: съвет за пъстърва

Мнение от aiskrov »

:wink: Мерси за съветите стана чудна и пи много винце :P :P :P :P
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”