Спа хотели и минерални басейни в Брългария - продължение

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Спа хотели и минерални басейни в Брългария - продължение

Мнение от G.Petkov »

През септември изпитах голяма необходимост да си почина, ама на място с топъл минерален басейн. Хубавата есен пък доразви необходимостта до съчетаване на море с басейн и Google показа една оферта за all inclusive в хотел Сириус биич в курорта св.св. Константин и Елена.

Изображение

Изображение

Тук не бях идвал близо 35 години. След ужасния бетон и асфалт в Слънчев бряг, Св.Влас, Созопол и май вече цялото южно крайбрежие, останах приятно изненадан от многото паркове, гори и спокойни алеи в този курорт.

Изображение

После установих, че има и по-хубави хотели, но резервацията беше направена и това което ме изненада бе, че всички стаи в хотела бяха заети.

Лично на мен системата all inclusive много ми допада, въпреки че донякъде е като алкохолен туризъм, но вече съм свикнал и се чувствам добре започвайки с питиетата от сутринта /това само по време на почивката, в ежедневието – не, то не е и възможно/. Затова и част от снимките ще бъдат с баровете на хотела.
Външния басейн с бар,

Изображение

Плажа на хотела пак с бар,

Изображение

Просто плаж

Изображение

Ресторантът, и аз блажено усмихнат след няколкочасов обяд …

Изображение

Изображение

Кухнята беше много добра, особено националните ястия. Ставаше ми жал за чужденците, които не познават, а и не харесват българската национална кухня и вместо да се хранят с чудесните гозби набиваха вурстове, скара, спагети и пр. боклуци. Отдавна не бях ял толкова вкусно приготвени,а иначе традиционни за нас – свинско със зеле, свинско задушено и т.н.
Салатите бяха разнообразни и добре направени. Направо си отядох, въпреки че хотелите с четири звезди като правило хранят добре.

Барът във фоайето на хотела, гледан от горе. Работи до най-късно,

Изображение

Панорамният бар с много естествени цветя, хубава гледка предразполагаща към нови питиета.

Изображение

Изображение

Усещането е че се рееш с птиците,

Изображение

Изображение

И това, за което всъщност въобще тръгнах, минерален басейн с топла вода. Сравнително малък, но пък всяка нощ го изпразваха и на сутринта беше отново пълен. Температурата на водата беше от 38 до 40 С, много яко . Тук се изтягах в края на деня след плажа за почивка и мързелуване. Водата е лека мътна с едва доловим мирис на сероводород.

Изображение

Изображение

Явно има много минерална вода в комплекса, защото всички хотели имат басейни, дори и по няколко, а има и отделни външни открити басейни, в които срещу заплащане си идваха хора, топяха се и така до 22.00 часа.

Естествено отделих време и да погледам местните майстори – не беше нещо особено, ама имаха по 3-4 заргана и по 5-6 иларии в живарниците.

Изображение

Щях да се обаждам на Киро, даже минах покрай кв.Кичево, ама като не го бях предупредил навреме, а не бях и сам, затова отложих за следващия път.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Спа хотели и минерални басейни в Брългария - продължение

Мнение от stich »

Браво!
Изображение
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Браво, добре си отпочинал! :D Как си се стърпял, да не метнеш някоя бомбарда за зарган? :smt017
Аз където и да ида, все към рибата ме влече! -сигурно е специален вид психическо разстройство! :lol: Иначе обстановката е перфектна, ама тоя all inclusive е нож с две остриета :roll: :roll: Добре, че не си се натровил с тези сутрешни напитки! :wink: :smt023
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Много хубава почивка е било. Браво, че я сподели с нас! :D
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Г'усин Петков, честно казано, не ме радва мноо тоА отел....некФо е никФо....вътрешният басейн кЪт го глеАм....мъничък, мъничъъъъък...външния и той, плажа пред хотела явно няма капацитет за сички от отела....all inclusive го кльопам, набивам яко, но не близвам алкохол...'щот няма да има място за манджата. :lol: ГлеАм да се наплюскам до посиняване, белким си избия парите, ама все не смогвам. :mrgreen: В общи линии само ям и разтоварвам в WC-то, чудех се дали и да не взема да си бръкна с два пръста в гърлото, за да повърна и пак да седна да ям, па белким ги вкарам вътре тия от отела. :lol: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

GODzillata написа: В общи линии само ям и разтоварвам в WC-то, чудех се дали и да не взема да си бръкна с два пръста в гърлото, за да повърна и пак да седна да ям, па белким ги вкарам вътре тия от отела. :lol: :lol:
Абе Кире, ти да не си некой прероден Римски Император? :D :drinkers:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

:D

Петков, стягай багажа за :arrow: ТУК - аз задължително ще ида в близко бъдеще, така че ако си навит, можем да идем заедно. :drinkers:
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Ей почнах да ти завиждам вече благородно
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:... па белким ги вкарам вътре тия от отела. :lol: :lol:
Сигурен съм, че се храниш добре :D , ама като гледам някои гости от ЕС какви състезатели в яденето са, направо развивам комплекс за малоценност.
Същото е и с руските туристи, както у нас, така и в Турция, Гърция и навсякъде. Много са яки в яденето. За пиенето си ги знаем.
Ама не можеш да ги вкараш/хотелите/ - като гледам колко ядене им остава и повече не се появява, само Крали Марко може да ги набута! Или Дете Голо Меше е фолклорния герой?
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа:...
Ама не можеш да ги вкараш/хотелите/ - като гледам колко ядене им остава и повече не се появява, ...
Аааааа, появява се, появява се....ако днес е било пиле с ориз, утре остатъците стават на пиле с ориз и картофи....просто не остават празно, а въртят всичко по няколко дни, докато не свърши. :evil:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Не, твърдо не искам да вярвам :D !
Ама нищо не пречи да проверя, следващия път!!!
Ще вземеш да посееш съмнения към тази благодатна форма на гастрономическия и алкохолен туризъм :lol: !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Миналият месец реших да се топна в минерален басейн и съответно да проверя една информация за акватоничния спа-хотел с минерална вода – „Акватоник”, гр.Велинград.
Как звучи само?

Изображение

Изображение

А хотелът е хубав и цените също. Препоръчвам да се резервира закуска и вечеря, кухнята е много добра .

За такива като GODzillata, басейните няма да му харесат, въобще не стават за плуване,

Изображение

Изображение

Изображение

Но хората са направили всякакви занимавки – стига да имаш желание, може да прекараш във водата с часове. Има масажни дюзи за пети, колена , бедра и прочие, гейзер за генитален масаж /най-заетото място в басейна, едвам се доредих и аз да пробвам :D /, подводно колело, подводно легло и т.н.

Изображение

Изображение

Температурата на водата е около 30 С, а в джакузито в средата на басейна – около 40 С.
Единственото неудобство е, че персонала задължава посетителите да ползват басейните с найлонови шапчици, заради сложната хидротехническа система на комплекса, явно комите много пречат на различните дюзи. Без шапки са само остриганите и плешивите :D .
Спа-центърът - сауната, където влизам само за малко, сърцето нещо не дава.

Изображение

Ледената стая, погледнах в дупката – рибки нямаше.

Изображение

Помещението за почивка с камина, а камини имаше на много места в хотела.

Изображение

Хотелът е едно разнообразие, за тези които обичат топлата минералната вода.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Петков, изглежда добре...като за клуб на пенсионера...или като за хора, решили да лекуват ревматизъм...или да начешат генитали. :wink: :D

Другия месец смятам да посетя онова спа в србско, та тогава ще се включа и аз в темата. :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:... изглежда добре...като за клуб на пенсионера...
Абе, в интерес на истината имаше и пенсионери, но не от тези разчитащи на НОИ!
За съжаление!
И много деца, че и бебета!

Тези дни се появи и едно инфо за спа в Софийския район и то където ходя на риболов на лед, като го посетя - ще споделя и аз!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Преди време GODzillata малко обърка темите и пусна пост в по-старата тема, но аз ще продължа в хронологичен ред и ще пиша в " Спа хотели ... - продължение".

А още по-точно би било заглавието да е "Спа хотели с минерални басейни", но не мога вече да го променя!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”