Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Спа хотели и минерални басейни в Брългария - продължение
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Спа хотели и минерални басейни в Брългария - продължение
През септември изпитах голяма необходимост да си почина, ама на място с топъл минерален басейн. Хубавата есен пък доразви необходимостта до съчетаване на море с басейн и Google показа една оферта за all inclusive в хотел Сириус биич в курорта св.св. Константин и Елена.

Тук не бях идвал близо 35 години. След ужасния бетон и асфалт в Слънчев бряг, Св.Влас, Созопол и май вече цялото южно крайбрежие, останах приятно изненадан от многото паркове, гори и спокойни алеи в този курорт.

После установих, че има и по-хубави хотели, но резервацията беше направена и това което ме изненада бе, че всички стаи в хотела бяха заети.
Лично на мен системата all inclusive много ми допада, въпреки че донякъде е като алкохолен туризъм, но вече съм свикнал и се чувствам добре започвайки с питиетата от сутринта /това само по време на почивката, в ежедневието – не, то не е и възможно/. Затова и част от снимките ще бъдат с баровете на хотела.
Външния басейн с бар,

Плажа на хотела пак с бар,

Просто плаж

Ресторантът, и аз блажено усмихнат след няколкочасов обяд …

Кухнята беше много добра, особено националните ястия. Ставаше ми жал за чужденците, които не познават, а и не харесват българската национална кухня и вместо да се хранят с чудесните гозби набиваха вурстове, скара, спагети и пр. боклуци. Отдавна не бях ял толкова вкусно приготвени,а иначе традиционни за нас – свинско със зеле, свинско задушено и т.н.
Салатите бяха разнообразни и добре направени. Направо си отядох, въпреки че хотелите с четири звезди като правило хранят добре.
Барът във фоайето на хотела, гледан от горе. Работи до най-късно,

Панорамният бар с много естествени цветя, хубава гледка предразполагаща към нови питиета.

Усещането е че се рееш с птиците,

И това, за което всъщност въобще тръгнах, минерален басейн с топла вода. Сравнително малък, но пък всяка нощ го изпразваха и на сутринта беше отново пълен. Температурата на водата беше от 38 до 40 С, много яко . Тук се изтягах в края на деня след плажа за почивка и мързелуване. Водата е лека мътна с едва доловим мирис на сероводород.

Явно има много минерална вода в комплекса, защото всички хотели имат басейни, дори и по няколко, а има и отделни външни открити басейни, в които срещу заплащане си идваха хора, топяха се и така до 22.00 часа.
Естествено отделих време и да погледам местните майстори – не беше нещо особено, ама имаха по 3-4 заргана и по 5-6 иларии в живарниците.

Щях да се обаждам на Киро, даже минах покрай кв.Кичево, ама като не го бях предупредил навреме, а не бях и сам, затова отложих за следващия път.
Тук не бях идвал близо 35 години. След ужасния бетон и асфалт в Слънчев бряг, Св.Влас, Созопол и май вече цялото южно крайбрежие, останах приятно изненадан от многото паркове, гори и спокойни алеи в този курорт.
После установих, че има и по-хубави хотели, но резервацията беше направена и това което ме изненада бе, че всички стаи в хотела бяха заети.
Лично на мен системата all inclusive много ми допада, въпреки че донякъде е като алкохолен туризъм, но вече съм свикнал и се чувствам добре започвайки с питиетата от сутринта /това само по време на почивката, в ежедневието – не, то не е и възможно/. Затова и част от снимките ще бъдат с баровете на хотела.
Външния басейн с бар,
Плажа на хотела пак с бар,
Просто плаж
Ресторантът, и аз блажено усмихнат след няколкочасов обяд …
Кухнята беше много добра, особено националните ястия. Ставаше ми жал за чужденците, които не познават, а и не харесват българската национална кухня и вместо да се хранят с чудесните гозби набиваха вурстове, скара, спагети и пр. боклуци. Отдавна не бях ял толкова вкусно приготвени,а иначе традиционни за нас – свинско със зеле, свинско задушено и т.н.
Салатите бяха разнообразни и добре направени. Направо си отядох, въпреки че хотелите с четири звезди като правило хранят добре.
Барът във фоайето на хотела, гледан от горе. Работи до най-късно,
Панорамният бар с много естествени цветя, хубава гледка предразполагаща към нови питиета.
Усещането е че се рееш с птиците,
И това, за което всъщност въобще тръгнах, минерален басейн с топла вода. Сравнително малък, но пък всяка нощ го изпразваха и на сутринта беше отново пълен. Температурата на водата беше от 38 до 40 С, много яко . Тук се изтягах в края на деня след плажа за почивка и мързелуване. Водата е лека мътна с едва доловим мирис на сероводород.
Явно има много минерална вода в комплекса, защото всички хотели имат басейни, дори и по няколко, а има и отделни външни открити басейни, в които срещу заплащане си идваха хора, топяха се и така до 22.00 часа.
Естествено отделих време и да погледам местните майстори – не беше нещо особено, ама имаха по 3-4 заргана и по 5-6 иларии в живарниците.
Щях да се обаждам на Киро, даже минах покрай кв.Кичево, ама като не го бях предупредил навреме, а не бях и сам, затова отложих за следващия път.
-
- разбира нещата
Re: Спа хотели и минерални басейни в Брългария - продължение
Браво, добре си отпочинал!
Как си се стърпял, да не метнеш някоя бомбарда за зарган?
Аз където и да ида, все към рибата ме влече! -сигурно е специален вид психическо разстройство!
Иначе обстановката е перфектна, ама тоя all inclusive е нож с две остриета
Добре, че не си се натровил с тези сутрешни напитки!

Аз където и да ида, все към рибата ме влече! -сигурно е специален вид психическо разстройство!

-
- вече хвърля и на тежко
Много хубава почивка е било. Браво, че я сподели с нас! 

- GODzillata
Г'усин Петков, честно казано, не ме радва мноо тоА отел....некФо е никФо....вътрешният басейн кЪт го глеАм....мъничък, мъничъъъъък...външния и той, плажа пред хотела явно няма капацитет за сички от отела....all inclusive го кльопам, набивам яко, но не близвам алкохол...'щот няма да има място за манджата.
ГлеАм да се наплюскам до посиняване, белким си избия парите, ама все не смогвам.
В общи линии само ям и разтоварвам в WC-то, чудех се дали и да не взема да си бръкна с два пръста в гърлото, за да повърна и пак да седна да ям, па белким ги вкарам вътре тия от отела.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Абе Кире, ти да не си некой прероден Римски Император?GODzillata написа: В общи линии само ям и разтоварвам в WC-то, чудех се дали и да не взема да си бръкна с два пръста в гърлото, за да повърна и пак да седна да ям, па белким ги вкарам вътре тия от отела.![]()

- GODzillata

Петков, стягай багажа за

- ninastefanina
- сериозен играч
Ей почнах да ти завиждам вече благородно
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- G.Petkov
Сигурен съм, че се храниш добреGODzillata написа:... па белким ги вкарам вътре тия от отела.![]()

Същото е и с руските туристи, както у нас, така и в Турция, Гърция и навсякъде. Много са яки в яденето. За пиенето си ги знаем.
Ама не можеш да ги вкараш/хотелите/ - като гледам колко ядене им остава и повече не се появява, само Крали Марко може да ги набута! Или Дете Голо Меше е фолклорния герой?
- GODzillata
Аааааа, появява се, появява се....ако днес е било пиле с ориз, утре остатъците стават на пиле с ориз и картофи....просто не остават празно, а въртят всичко по няколко дни, докато не свърши.G.Petkov написа:...
Ама не можеш да ги вкараш/хотелите/ - като гледам колко ядене им остава и повече не се появява, ...

- G.Petkov
Не, твърдо не искам да вярвам
!
Ама нищо не пречи да проверя, следващия път!!!
Ще вземеш да посееш съмнения към тази благодатна форма на гастрономическия и алкохолен туризъм
!

Ама нищо не пречи да проверя, следващия път!!!
Ще вземеш да посееш съмнения към тази благодатна форма на гастрономическия и алкохолен туризъм

- G.Petkov
Миналият месец реших да се топна в минерален басейн и съответно да проверя една информация за акватоничния спа-хотел с минерална вода – „Акватоник”, гр.Велинград.
Как звучи само?

А хотелът е хубав и цените също. Препоръчвам да се резервира закуска и вечеря, кухнята е много добра .
За такива като GODzillata, басейните няма да му харесат, въобще не стават за плуване,

Но хората са направили всякакви занимавки – стига да имаш желание, може да прекараш във водата с часове. Има масажни дюзи за пети, колена , бедра и прочие, гейзер за генитален масаж /най-заетото място в басейна, едвам се доредих и аз да пробвам
/, подводно колело, подводно легло и т.н.

Температурата на водата е около 30 С, а в джакузито в средата на басейна – около 40 С.
Единственото неудобство е, че персонала задължава посетителите да ползват басейните с найлонови шапчици, заради сложната хидротехническа система на комплекса, явно комите много пречат на различните дюзи. Без шапки са само остриганите и плешивите
.
Спа-центърът - сауната, където влизам само за малко, сърцето нещо не дава.

Ледената стая, погледнах в дупката – рибки нямаше.

Помещението за почивка с камина, а камини имаше на много места в хотела.

Хотелът е едно разнообразие, за тези които обичат топлата минералната вода.
Как звучи само?
А хотелът е хубав и цените също. Препоръчвам да се резервира закуска и вечеря, кухнята е много добра .
За такива като GODzillata, басейните няма да му харесат, въобще не стават за плуване,
Но хората са направили всякакви занимавки – стига да имаш желание, може да прекараш във водата с часове. Има масажни дюзи за пети, колена , бедра и прочие, гейзер за генитален масаж /най-заетото място в басейна, едвам се доредих и аз да пробвам

Температурата на водата е около 30 С, а в джакузито в средата на басейна – около 40 С.
Единственото неудобство е, че персонала задължава посетителите да ползват басейните с найлонови шапчици, заради сложната хидротехническа система на комплекса, явно комите много пречат на различните дюзи. Без шапки са само остриганите и плешивите

Спа-центърът - сауната, където влизам само за малко, сърцето нещо не дава.
Ледената стая, погледнах в дупката – рибки нямаше.
Помещението за почивка с камина, а камини имаше на много места в хотела.
Хотелът е едно разнообразие, за тези които обичат топлата минералната вода.
- GODzillata
Петков, изглежда добре...като за клуб на пенсионера...или като за хора, решили да лекуват ревматизъм...или да начешат генитали.
Другия месец смятам да посетя онова спа в србско, та тогава ще се включа и аз в темата.

Другия месец смятам да посетя онова спа в србско, та тогава ще се включа и аз в темата.

- G.Petkov
Абе, в интерес на истината имаше и пенсионери, но не от тези разчитащи на НОИ!GODzillata написа:... изглежда добре...като за клуб на пенсионера...
За съжаление!
И много деца, че и бебета!
Тези дни се появи и едно инфо за спа в Софийския район и то където ходя на риболов на лед, като го посетя - ще споделя и аз!
- G.Petkov
Преди време GODzillata малко обърка темите и пусна пост в по-старата тема, но аз ще продължа в хронологичен ред и ще пиша в " Спа хотели ... - продължение".
А още по-точно би било заглавието да е "Спа хотели с минерални басейни", но не мога вече да го променя!
А още по-точно би било заглавието да е "Спа хотели с минерални басейни", но не мога вече да го променя!