Помощ колеги математици?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Помощ колеги математици?

Мнение от bohem_69 »

Не зная дали темата е за тук но ми се видя най удачно?С мой познат, арендатор искаме да сглобим нещо като малак понтон със двигателче,може ли някой да ми изчисли каква тежест може да понесе затапена тръба ,фи-400мм, и фи-315мм със дължина 1м,до почти пълно потапяне?Благодаря предварително.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Помощ колеги математици?

Мнение от sampo »

Ф 400 - 100кг.
Ф 315 - 62кг.
стойностите са намалени /с 20%/ заради собствено тегло и "до почти пълно потапяне" .
На платено не одим !
Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bohem_69 »

sampo написа:Ф 400 - 100кг.
Ф 315 - 62кг.
стойностите са намалени /с 20%/ заради собствено тегло и "до почти пълно потапяне" .
Благодаря ,но какво ще рече това за 20те%? В смисал фи-400мм метара тръба тежи 17,800кг,а фи-315мм 11кг ,тези килограми влизат във 20те% и не ги слагам към теглото на останалата кострукция, или теглото на тръбите ,и останалата конструкция събрани ги вадя от 100те кг както е при фи-400мм,за да видя колко остава като тежест която може да се ползва?Аз така се омешах че не зная дали разбираш за какво иде реч?
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Защо не го направите с железни варели както се прави 200литрови виждал съм такива затова предлагам сигурно ще трябва голем мотор КС. :drinkers:
Изображение
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Освен метални - има и пластмасови тръби с големи диаметри - използват ги например във ВиК. Със сигурност са няколко пъти по-леки от стоманените.

Освен (статична) товароносимост плавателното средство май трябва има и други качества, свързани със сигурността на плаване.

Каква очаквана реакция на силен вятър (ефективна ветроупорна площ) ще има проектираното плавателно средство + пасажерите ?

Каква очаквана реакция на силно вълнение ще има проектираното плавателно средство + пасажерите + багажа ? Ще има ли значение къде са разположени пасажерите и багажа (център на тежестта) ?

Понякога в по-големите водоеми (например язовир Искър) се появява забележително съчетание от силен вятър + вълнение и може да се наложи да плуваш срещу вятъра, за да стигнеш до брега :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”