Пак сеч на Оризаре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

toddy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Пак сеч на Оризаре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мнение от toddy »

Днес станах рано сутринта грабнах спинарката и реших да практикувам лябимото си хоби.Дестинацията беше Марица зад езерото на Оризаре.Но като отидох какво да видя 3 момчета около 30-те и един пенсионер са се закотвили на залива след пада и на парашути сасипват малките шаранчета .Запитах защо така правят момчетата те след кратък разговор се отеглиха ,но пенсионера продължи да пълни чантата .Отидох до него и го запитах защо пълни торбата с тея малки шаранчета а той ми каза , че били каракуди :shock: след крадка разправия го изгоних от реката но тои беше сасипал около 10 кг малки шаранчета а пък и утре пак щял да дойде.Кажете какъв е тоя народ да сасипеш толкова риба по такъв начин.Най тъжното е ,че ми каза ,че циганите с човали ловили малките шаранчета.
stivanoff
новобранец
новобранец

Re: Пак сеч на Оризаре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мнение от stivanoff »

Саморазправа му е майката! Другия път директно шута в реката! Млади-стари, цигани-българи, без значение. При липса на каквато и да е държавна отговорност, няма друго решение. Призовавам за партизански тактики - бой, чупене на въдици, рязане на мрежи, пукане на гуми - каквото се сетите!
tokaitopd
новобранец
новобранец

Мнение от tokaitopd »

колега toddy запомни , че селянина е по долно животно и от циганина.никога селянина не се е наял, напил или наспал, това са най-алчната и безкрупулна сган от нашето общество.99% от зулумите по водоемите се извършват от селяни.а що се отнася до саморазправата няма смисъл от нея защото излиза виновен този които се саморазправя - това е нашето общество за съжаление ( в иара се назначават пак почти само селяндури ).и се сетих да добавя , че хвърлянето вината върху мангали пак е стара селска тактика.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

tokaitopd написа:колега toddy запомни , че селянина е по долно животно и от циганина.никога селянина не се е наял, напил или наспал, това са най-алчната и безкрупулна сган от нашето общество.99% от зулумите по водоемите се извършват от селяни.а що се отнася до саморазправата няма смисъл от нея защото излиза виновен този които се саморазправя - това е нашето общество за съжаление ( в иара се назначават пак почти само селяндури ).и се сетих да добавя , че хвърлянето вината върху мангали пак е стара селска тактика.
Абсолютно съгласен на 100%, няма какво да добавя. Като ходя на риболов взимам около 10 хляба за скобара, храна за закуска, обяд, кафета, цигари и т.н. и оставям примерно 30 кинта в селския магазин, на следващия ден още толкова...... Те като измрежарат и изтрепат рибата в реката няма как да отида пак там и ще останат без моите пари, като сме 30 човека на реката ето ти грубо хилядарка за 2-3 дена - тия пари остват в селото и от тях живурка местната икономика. Ама селянина вместо да мисли как да те привлече той мъчи да те изгони и да умре от глад, тъпо животно е....... Ако го питаш за какво са му тия риби, освен да си ги навре в дивия и да си храни прасетата, за друго не се сещам :ANAL:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Ей,а вие като сте граждани да не сте хванали Господ за шлифера.Само като прочете човек постовете ви и ще разбере колко годинки ви липсват от гражданската ви еволюция.Ако не са тези същите селяни ще ми ядете дядовия.
Голяма работа сте,нали ви виждам по водоемите.Идвате с джиповете,караваните,по една седмица риболов и бракониерство.След вас потоп ,но пред компа сте велики.Като не ви се ходи за риба поне не пълнете форума с глупости.Защото като е пенсионер въпросният рибар с дребните шаранчета ,не означава че е от село.Вашите дядовци-пенсионери(селяни ли са?)
А, ако са от село значи вашите писания се отнасят и за вас.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

tokaitopd написа:колега toddy запомни , че селянина е по долно животно и от циганина.никога селянина не се е наял, напил или наспал, това са най-алчната и безкрупулна сган от нашето общество.99% от зулумите по водоемите се извършват от селяни.а що се отнася до саморазправата няма смисъл от нея защото излиза виновен този които се саморазправя - това е нашето общество за съжаление ( в иара се назначават пак почти само селяндури ).и се сетих да добавя , че хвърлянето вината върху мангали пак е стара селска тактика.
А Не, със сигурност е циганина. Има голяма разлика между селяни и селяндури, все пак всички българи сме от селски произход.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

да се каже че селяните са долни животни е доста тежко.не всички са такива.повечето от тях изобщо не знаят за какво става дума-защо трябва да се пускат маломерните риби,защо не трябва да се пускат мрежи,бомби,парашути и тем подобни.не знаят за забрана,и не ги и интерсува....можеби ако някои им обясни ще разберат но няма кои , така че ситуацията с такива хора според мен опира пак до това че няма никакъв контрол.а че си има и уроди това е ясно ......
tokaitopd
новобранец
новобранец

Мнение от tokaitopd »

от близо 30 годишният си стаж в рибарлъка съм стигнал до няколко извода направени подчертавам само от практиката : 1.във всички села в землищата им където има някакъв водоем или река има обособени по няколко " бригади " които от 365 дни в годината най-малко 300 всяка вечер пускат мрежи , даули, ток и други бракониерски изобретения, 2. през деня работят основно с парашути, като пълнят бидони и качета с осолена риба, правят промишлени количества консерви и други кулинарни " специалитети ".3.не подлежат на никакво ограмотяване относно познаването на най-елементарните правила за риболов.ако някой може да ме опровергае - моля приемам всякаква критика.а това кои без кого не може мисля , че тази тема трябваше да се прекрати преди повече от две десетилетия.а какво е точното определение за човек които мародерства и изтребва без грам, съвест и жалост освен животно.
DANEC
новобранец
новобранец

Мнение от DANEC »

Аз ли съм единствения който е рибар и не обича риба бе мамка му.... ?
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

DANEC написа:Аз ли съм единствения който е рибар и не обича риба бе мамка му.... ?
Брой и мен!
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

tokaitopd написа: през деня работят основно с парашути, като пълнят бидони и качета с осолена риба, правят промишлени количества консерви и други кулинарни " специалитети ".
Днеска един колега ми разправя, че някакъв му обяснявал как миналата година направил 120 буркана, а тая било по-слабичко - само 90 :lol:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

абсолътно самоазправа-до там сме го докарали ..150 год назад във времето.няма да се превъзпитат!!!Само страх може да ги спре..да,животни неграмотни са..съжелявам...тази седмица щях да yдава едн мангал тип феодал дето горските мy козирyваха пред мен въпреки ,че мяташе с дараци и сечеше дървета до реката..шях да мина през реката направо..а тои не можа да повярва ,че някои реагира!..северозападнала България,но навсякъде е така..горските са за бои ,а не мангала макар ,че само тва щте ги спре..честито!
и то системно всеки път щом ги видищ..траеме си и се чyдиме после!?!
:drinkers:
фен клуб-скобар
kkk.1
новобранец
новобранец

Мнение от kkk.1 »

Здравеите коеги прочетох темата и да ви кажа не съм очарован. Аз съм селянин,песионер и риболовец и след като Ви пречим толкова много направо ни избите, няма селянин намя проблем.И все пак аз мисля че сме един народ. На слука.
rbstojanov
новобранец
новобранец

Мнение от rbstojanov »

в един от риболовните магазини видях надпис
"парашути - долу на летището"!!!
ако във всички магазини беше така ... откъде парашути!!
ако не се продават забранени такъми...
трябва да се следи и в магазина още преди да тръгнем за реката!
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Риболовец Гб »

rbstojanov написа:в един от риболовните магазини видях надпис
"парашути - долу на летището"!!!
ако във всички магазини беше така ... откъде парашути!!
ако не се продават забранени такъми...
трябва да се следи и в магазина още преди да тръгнем за реката!
Напълно те подкрепям колега. Колко по-лесно е да се контролира един магазин, отколкото 100-те бракониера купили си от него парашут примерно!!!
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”