Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Гребна база - 29.12.06
Модератор: sapuna
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гребна база - 29.12.06
Инфо от днес : Гребната база е с ниво на водата има-няма 1 метър.При малкото вода се вижда дъното - ливада от сочни водни тревици.По-важното е,че цялата е покрита с лед,с изключение едно ъгълче в самото начало и едно петно под моста. Да ме бяхте видяли - как бодро крача с въдица в ръка, прсмятам колко риби ще хвана в топлия следобед,и как се оцъклих като видях леда
.

Кольо,Кольо,твойта работа е като онзи лаф-ако ми ставаше,щях ли да съм за риба?Това е в кръга на майтапа,ама на Гребна база не съм чувал някой да хваща щука или някоя хищна риба,щото по това време....Лично аз хванах това лято там шаран-1,5кг,каракуда и някой костур.Ама това беше преди да я източат.Сега с новата вода един бог знае какво има там.Ако почакаш до пролетта,може да се разберем и заедно да отидем някъде,но с билет.Весели празници и наслука.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
на гребната водата е спаднаха преди 5 дена,за какво източване става дума и какъв размер костур.а колкото до хищниците явно като ходиш там зяпаш повече по мадамите.допреди,по-точно по коледа пак се отчете с кефали.за справки тема гребна в другия форум.айде весело посрещане
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ха,ха.....Сега си пролича кой не е ходил през годината редовно на Гребната.В началото на лятото,точно преди състезанията с лодки,водата беше източена.Почистиха уж дъното,което ми се видя през пръсти и набързо я напълниха.Колкото до мадамите,щеше да е чест за моите години,ама за жалост не е верно.Весели празници.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Така, такаа...айде отчет какво правих през годината там : в началото на пролетта си взех мухарка и имам над 15 ходения да тренирам хвърлането. Ходех преди забраната, по време на забраната и след това. Гребната база не е източвана. После имам няколко излета с мач - гребната база не е източвана. И накрая през цялата есента имам 5 излета с блеснарката - гребната база не е източвана. Имам куче, от пролетта до сега съм го водил чат пат-там на разходка - гребната не съм я видял източена. Няколо пъти нивото на водата е оставяно около метър-метър и малко. Аз лично съм засичал такова ниво 3 пъти. Но това не е източване, щото вода има. Нищо че е 1/3 само. Ще обясня защо водата се оставя на такова ниво от време на време: след поредното източване ( всичката вода) от преди 2-3 години и неуспеха в борбата с водораслите (за пореден път) сега водната трева се коси от лодки с косачки. После събират квото могат, ама известно време си има плуващ треволяк. Който е бил е видял, който не - да се чуди и тази година да внимава и да следи да види
. Единия път косенето беше точно по времето за което ти говориш - преди състезанията с лодките.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
явно колегата не прави разлика между източване и спадане на нивото,което го правят да стрижат тревите.преди пълното и източване в началото на ноември 2004, гъбата на 1500 метра ми беше втори дом-140,150 излета само на гребната.не знам къде ловиш,но повечето колеги ме познават.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....