Предложете въдица за дроп шот

Модератори: Павел Иванов, sestrata

atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Предложете въдица за дроп шот

Мнение от atanas atanasov »

Колеги предложете въдица за дроп шот:
1.Ще се ползва предимно от лодка
2.Да не е по-скъпа от 100 лв.
3.Ще се ползва с примамки до към 20 грама.
4.Искам да е бърза ,твърда и кълването да се усеща освен по върха и в ръката.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Предложете въдица за дроп шот

Мнение от tamihal »

Не съм спинингист, но мисля, че е прилична пръчка и се вмества в бюджета.
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6731
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Забравих да кажа,че съм пробвал с няколко пръчки
1 чери 1,80 4-16гр.
2 чери 2,40 8-25гр.
3 колмик перч плюс 2,40 3-12гр.
4чери 2,10 7-22гр.
Принципно най-ми пасна черито на 1,80 ,но ми се види късо.Колмика акцията малко му е малка,но има един плюс за мен че е с малко по къса дръжка от черито на 2.40 и ми идва по удобен.Черито на 2,40 работи добре с примамки над 13-14гр., но дръжката ми идва малко дълга .Че въпроса ми е дали да търся нещо само за дроп шот или да карам като компромис с чери на 2,10.Коломика ми идва малко лигав като за мен.
Търся нящо от сорта 5-20 с къса дръжка и примерно 2,10 .
Навярно ако ми допадне нещо едва ли ще мога да я тръсна щото съм от малък град и няма да я има налична, ще я поръчам по интернет и затова питам първо.Пък знам за три пъти мери и един път режи.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

atanas atanasov написа:Колеги предложете въдица за дроп шот:
1.Ще се ползва предимно от лодка
2.Да не е по-скъпа от 100 лв.
3.Ще се ползва с примамки до към 20 грама.
4.Искам да е бърза ,твърда и кълването да се усеща освен по върха и в ръката.
Смятам, че тук трудно някой би ти предложил нещо до 100 лв., особено в изискването в т.4. Обикновено въдиците за дроп шот са с мек и плътен връх (понякога в различен цвят), които принципно се ползват с малки примамки и за малки риби и индикират кълването именно във върха на въдицата и по малко в бланката, което е разбираемо..., ако искаш да усетиш кълването в бланката не ти е нужна по-твърда въдица с кух връх за да предаде колебанията й и в дръжката.
Иначе бих предложил Sportex Opal Drop Shot доста над 100 те лв., която смятам че успешно би се справила с всичките ти изисквания..
п.п. Аз също си търся подобна въдица в този ценови клас, но за риболов от брега и засега съм се спрял на една, чувствителна с кух връх, и достатъчно дълга за моя риболов.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Не съм хващал St. Croix Triumph на 2,13 с акция 7-18 ,че се чудя дали не е моята пръчка?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

atanas atanasov написа:Не съм хващал St. Croix Triumph на 2,13 с акция 7-18 ,че се чудя дали не е моята пръчка?
Пръчката не е никак лоша, но е далече от пръчка за дроп шот...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

atanas atanasov написа:Не съм хващал St. Croix Triumph на 2,13 с акция 7-18 ,че се чудя дали не е моята пръчка?

Не,решително не е.
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Явно ще е трудна задача засега.Догодина живот и здраве ще излязат добри пръчки за дроп шот ,надявам се да ги видим и у нас .Аз засега не бързам и ще поизчакам да излезе нещо.
Все пак има с какво да ги ловя раираните.
Аватар
ribo_men
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribo_men »

atanas atanasov написа:Явно ще е трудна задача засега.Догодина живот и здраве ще излязат добри пръчки за дроп шот ,надявам се да ги видим и у нас .Аз засега не бързам и ще поизчакам да излезе нещо.
Все пак има с какво да ги ловя раираните.

И само не разбрах, какъв беше смисъла от въпроса ти...или само си питаме, да чешем клавиатурата. :smt024
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ribo_men написа:И само не разбрах, какъв беше смисъла от въпроса ти...или само си питаме, да чешем клавиатурата
Ами с пиатнето нищо не се получи.Няма такива предложения.Поне знам какво искам все пак и като гледам ще чакам 2012 да излезе нещо ,щото не съм на зор ама ми се иска да имам нещо специализирано точно за дроп шот.А такива ще излязат като гледах новите каталози на няколко производителя.
Вервай ми хич не ми се пише за да чеша клавиатурата.Иначе ако разбираш за какво иде реч и имаш предложение кажи.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Като се позамисля сега и сещам,че преди около две години Орозов внесоха серията
D.A.M. - Calyber DropShot . В него момент минах през магазина им в търсене на нещо съвсем различно,но от любопитство подрусах една от тях и ми направи доста приятно впечатление,още повече предвид паричките си. :roll: :) В следващите месеци видях,че през ,,купува-продава,, минаха една-две такива въдици,но интересът към тях не бе голям,може би защото хората не знаеха що за стока са.

Та,най-добрият вариант би бил,ако имаш път през Орозов в София,да ги видиш и прецениш на място.Мисля,че ще вършат работа за целите ти (доколкото разбирам ,дроп-шот за костури) ,пък и влизат в паричките,които си заделил.Не вярвам да свършат скоро..,освен ако не излезе някоя нова мода по дроп-шота,щото ние сме държавата на манекените. :roll: :lol:

Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Речния човек написа:Като се позамисля сега и сещам,че преди около две години Орозов внесоха серията
D.A.M. - Calyber DropShot . В него момент минах през магазина им в търсене на нещо съвсем различно,но от любопитство подрусах една от тях и ми направи доста приятно впечатление,още повече предвид паричките си. :roll: :) В следващите месеци видях,че през ,,купува-продава,, минаха една-две такива въдици,но интересът към тях не бе голям,може би защото хората не знаеха що за стока са.

Та,най-добрият вариант би бил,ако имаш път през Орозов в София,да ги видиш и прецениш на място.Мисля,че ще вършат работа за целите ти (доколкото разбирам ,дроп-шот за костури) ,пък и влизат в паричките,които си заделил.Не вярвам да свършат скоро..,освен ако не излезе някоя нова мода по дроп-шота,щото ние сме държавата на манекените. :roll: :lol:

Колегите обсъждат, КРОА, СПОРТЕКС...това ''дръвце'', на ДАМ, няма как да се класира...

а наистина пръчката е доста добра, от към строй и баланс...и друг е въпроса, че на Орозов, хич не му дреме за ДАМ и популяризирането на продукцията, защото качетвото е доста добро, от две, три години на сам, гледа да се продава ДЮК-а, и до там :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Не съм останал с впечатление,че колегата Наско робува на марки,още повече ,че в стоте левчета няма как да има претенция за ,,марковост,,. Мисля,че ще направи умен избор.

А за ДАМ и популяризирането на стоките им си много прав - страшно ги мързи тия хора..
Колкото и да е добра една стока,все пак трябва да я предложиш правилно на клиента си,а не да чакаш паричките сами да ти дойдат на крака.
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Благодаря на всички ,които писаха по темата,още повече на Речния човек.Явно добре е разбрал какво искам.Сега да кажа аз на какво се спрях.В началото още преди да пиша бях се спрял на няколко модела до около и повече от 100 лева и D.A.M. - Calyber DropShot бе една от тях и мислях да си я взема,но после отворих каталога за 2012 и видях новата серия и ми останаха очите в новите пръчки.Затова мислих да почакам до март ,април с надеждата да мога да си купя нещо ново и готино.Истината е че не робувам на марки и мисля че за да е хубаво нещо не е задължително да е скъпо.Днес направих запитване до вносител на марката Dragon и разбрах че и мечтите се сбъдват понякога.Поръчах си Team Dragon Drop Shot 2,13м (4-21 г).Не ми е за сефте да поръчвам пръчка преди да съм я пипнал и потръскал.Мисля че не съм сбъркал в избора си.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Тогава значи остава само да споделиш отзиви (с костури). :wink:

Аз,подтикнат от теб и глада си към разнообразие (при жените тази болест се нарича ,,шопинг,, :lol: ) , си викнах Калибър Дроп-шота с по-големият тест до една унция. :roll: :)
Любопитен съм как ще се държи с бели рибки,пък и темата е интересна и в близките месеци -актуална. Ще драсна тук някой ред като дръпна две-три рибки.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”