Тошков чарк - 2011

Модератори: bobopeli, Кърцата

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Тошков чарк - 2011

Мнение от Бат Стан »

И така, днес щурмувахме яз. Тошков чарк в Родопите бойна група в състав - Тео Сухия Рибар, Стамен Кастмастера, Мемо и Бат Стан Кухата лейка. Ледът супер - над 30 санта, но влизането е еротично с елементи на пропадане. Ни се намъкнахме с помощта на едно дърво опънато между брега и леда. На леда само приятели - Фори и компания (без Явор, щото се беше успал), Иван Контрата, група авторитетни колеги майстори. Абе, представителна извадка от подледни психопати. Кълват убави бабушки и костуряци, ама иска мърмушка и много биене на дупки. Стръв - хирономус с една пинка. Добре е да заложите на низвергнатата схема от две мърмушки - една малка отгоре и една по-голяма долу. На горната се слага гумен вердевас и една пинка, на долната - жив вердевас. Освен това кълват сезиз тогиз кефали по 23 см, хванахме и по една черна мряна, а Мемо е с една мърмушка минус от нещо, дето не успя да го види, щото отпъна с мръсна газ. Може и пъстърва да е било, един колега извади един мъжкар към 25 санта на бел червей. Но той Вальо Кольо си го е казал: "Га не ще на нищо, тури два бели!" Групата колеги от София, които очевидно са доста напред с материала, работеха на следната печеливша тактика - при сутрешното яко кълвино пробиват по 7-8 дупки, и след това периодично ги обхождат. Не се задържаха повече от 5 мин на дупка, в която нямат удар. Момчетата разбират този риболов, това се видя и по улова им - пълна торба. И ние си хванахме де, ама те бяха по-надпред с материала. Следващия път ако не уловя повече от 2 кила, все едно не съм бил там. Само трябва да поправя най-тъпия ледобур на света, щото днес ми служеше само за патерица и тоя на Фори бая се запоти. Поздрави и наслука!
tokaitopd
новобранец
новобранец

Re: Тошков чарк - 2011

Мнение от tokaitopd »

пътя хубав ли е вече след ремонта от батак ?
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

tokaitopd написа:пътя хубав ли е вече след ремонта от батак ?
Бива, дотам поне да.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Важното е,че щурмуването на язовира не е било напразно. Имало е риболовен адреналин! Жалко,че не сте направили някоя и друга снимкчица,за да стане репортажа още по-колоритен! :smt023
Бат Стан написа:........ Групата колеги от София, които очевидно са доста напред с материала, работеха на следната печеливша тактика - при сутрешното яко кълвино пробиват по 7-8 дупки, и след това периодично ги обхождат. Не се задържаха повече от 5 мин на дупка, в която нямат удар............
Класическа система на руските риболовци,които зедно с финланците са едни от най-добрите майстори в подледния риболов. Тази стратегия съм я наблюдавал с очите си през далечната 1978 год.на яз.Батак!Всяка събота и неделя язовира беше атакуван от руснаци,заедно със семействата си,които работиха в бившите представителства на СССР. Направо ни"скриваха шапките" в риболова на костур-/окунь /. През тези години подледния риболов нямаше сегашната популярност-и мормишката и ледобура бяха почти непознати за нас! От тях съм научил,че рибата не се чака,тя се търси!
Поздрави,Бат Стан -следващият път повече !
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
chapara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chapara »

Перфектно :D
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!
ИзображениеИзображение
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

chapara написа:Перфектно :D
Даже много добре !

Пп.Чапи и ти обичаш зимата на дупка :drinkers:
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Телескоп написа:! От тях съм научил,че рибата не се чака,тя се търси!
Поздрави,Бат Стан -следващият път повече !
Снимки нямам, за съжаление, друг път снимам, този път нещо ме домързя, дано Фори или някой друг от колегите да е щракнал. Пак ще се ходи тази седмица, така че ще пусна. Иначе там именно търсенето му е майката. Дупчене, проба, ако кълве - 2-3 риби се хващат, и после пак тръгваш да ги търсиш. Интересно, че рибата е в плиткото, на дълбокото резултатите бяха доста по-слаби. Чакаме Батак да скове, гледам че е много намалял.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво пичове, имало е дърпане!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Стониле може ли да споделиш какви са условията за риболов , че като ходих там преди 4-5 години нещо ми се върти че имаше табели риболова забранен. Става въпрос за Язовира а не за баража преди него. Иначе няма такава красота.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

6tukara написа:Стониле може ли да споделиш какви са условията за риболов , че като ходих там преди 4-5 години нещо ми се върти че имаше табели риболова забранен. Става въпрос за Язовира а не за баража преди него. Иначе няма такава красота.
Условията са да отидеш и да метнеш. Толкова.
tokaitopd
новобранец
новобранец

Мнение от tokaitopd »

"...Чакаме Батак да скове..." аз го чакам да скове почти около десетилетие но уви, едва ли някога пак ще замръзне за подледен риболов.най-много около контрастената да замръзне и ако това стане ще викаме ура, но едва ли.от трийсетина години го посещавам и от година на година на батак става все по-лошо и зима и лете.айде наслука.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

tokaitopd написа:"...Чакаме Батак да скове..." аз го чакам да скове почти около десетилетие но уви, едва ли някога пак ще замръзне за подледен риболов.най-много около контрастената да замръзне и ако това стане ще викаме ура, но едва ли.от трийсетина години го посещавам и от година на година на батак става все по-лошо и зима и лете.айде наслука.
E, последният лед беше през 2008 г., ако не се лъжа. През 2005 или 2006 г. ловихме до 15 март чак. Мисля, че ще ни огрее тази година, защото нивото е съвсем ниско, отдавна не съм го виждал толкова спаднал. Пък и го дават кучи студове, така че да се надяваме, че ще имам късмет за баташки лед тази година.
Аватар
chapara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chapara »

Май на там се заформя сверяването на часовниците -НС-зимна №1 :wink: :D
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!
ИзображениеИзображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Бат Стан написа:... E, последният лед беше през 2008 г., ако не се лъжа...
:wink: :wink: :wink: :wink:

Не се лъжеш.

Изображение

п.п. Сека прилика с действителни лица и събития е случайна.
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Февруари ,на контрастената на Батак имаше около 10 см лед .....
Изображение
Тоя - самоубиец , не съм аз... :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”