Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Въпрос за атрактор
Модератор: sapuna
- eden_fish
- научил се да хвърля
Въпрос за атрактор
Здравейте колеги въпроса ми е някой от вас използвали АТРАКТОР при спининг или джиг риболов.Аз се сдобих с magnum-spin na Dragon(за бяла риба и костур) но още несъм го ползвал,дали работи?Наслука на всички!!!
Re: Въпрос за атрактор
Точно тоя модел не знам, но по принцип тия течности вършат работа – поне при щуката. Ако смърди адски на мърша – ще върши работа.
В затворен водоем /с неподвижна вода/ - капваш по една капчица на десетина замятания с блесната. Прекарваш на едно и също място. Ако не удари – сменяш мястото, но след известно време пак се връщаш и опитваш отново.
На река пак ще помогне – в неподвижните места. В течението – няма смисъл да се връщаш обратно. Тогава е добре да вървиш надолу по течението.
За воблерите при влачка – не съм имал особен успех, макар че сигурно помага – ако има риба все пак.
ВАЖНО – Адски внимаваш да не се накапеш с тая смрад, че нема отърване. Особено да не ти се отвори в джоба, кутията или не дай боже в колата. Накапеш ли се веднъж – ша загубиш ентусиазъм да я използваш.
Успех.
В затворен водоем /с неподвижна вода/ - капваш по една капчица на десетина замятания с блесната. Прекарваш на едно и също място. Ако не удари – сменяш мястото, но след известно време пак се връщаш и опитваш отново.
На река пак ще помогне – в неподвижните места. В течението – няма смисъл да се връщаш обратно. Тогава е добре да вървиш надолу по течението.
За воблерите при влачка – не съм имал особен успех, макар че сигурно помага – ако има риба все пак.
ВАЖНО – Адски внимаваш да не се накапеш с тая смрад, че нема отърване. Особено да не ти се отвори в джоба, кутията или не дай боже в колата. Накапеш ли се веднъж – ша загубиш ентусиазъм да я използваш.
Успех.
- Rex Hunt_1
- новобранец
Успех.[/quote]
Толкова ли са сериозни нещата с тази смрад?
Не си заслужава да я използваш май.....?
Успех.[/quote]
Толкова ли са сериозни нещата с тази смрад?

Не си заслужава да я използваш май.....?

Yours,
Rex Hunt
Rex Hunt
Нещата с тая смрад са сериозни като надгробен камък. Нема отмиване.
Който не ми вярва - да опита.
Предупреждавам, че задълго ще бъде лишен от всички удоволствия в живота.
Особено се внимава с една течност, която я продаваха в пластмасови ампули - много лесно изтича и стаа страшно. Ако е в стъклено шишенце - може.
Който не ми вярва - да опита.
Предупреждавам, че задълго ще бъде лишен от всички удоволствия в живота.
Особено се внимава с една течност, която я продаваха в пластмасови ампули - много лесно изтича и стаа страшно. Ако е в стъклено шишенце - може.
Аз сам съм си правил някои "пастички" и съм пробвал да ароматизирам силиконки, изкуствени мухи и нимфи. Пробвал съм предимно през късната есен и ранната пролет. Мисля, че има ефект, но не е кой знае колко голям, но определено има ефект. Е, то е въпрос и на миризми разбира се, но после примамките си миришат. Правил съм си пастет от скумрия или цаца. Пастетът го приготвям предварително в деня на риболова. Става много бързо. Достатъчни са 2-3 цаци или парченце месо от скумрия. Намачква се добре с вилица в една чинийка и пюрето го слагам в една кутийка (примерно от крем за ръце). На водоема, силиконката я слагам в кутийката и я овалвам в пастетчето. След две-три потапяния, силиконката се омирисва. После действаш, ама и си остава един мирис след това. Който иска - да пробва. Специално при мен е вършила работа за костур. При мухите не съм имал някакъв успех с рибешка миризма, но лятото съм пробвал с пастет от скакалци (около 10-12 скакалеца или 2-3 щуреца). Проблема е, че трябва да се маже почти на всяко хвърляне.
п.п.: Между другото, има такива силикони вече и на нашия пазар, които имат едно малко глухо отворче, в което може да се заложи някакъв миризлив пастет или готова ампула.
п.п.2: Като атрактор, по гореописания начин, може да се използва и хайвер.
п.п.: Между другото, има такива силикони вече и на нашия пазар, които имат едно малко глухо отворче, в което може да се заложи някакъв миризлив пастет или готова ампула.
п.п.2: Като атрактор, по гореописания начин, може да се използва и хайвер.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.