Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Въпрос за Berkley влакно
Модератор: sapuna
Въпрос за Berkley влакно
Из ония дни видях в един магазин вероятно някаква нова версия корда, направена по рецепта на плетеняка или така го разбрах. На едната ролка имаше инфо 0.02мм държи до 1.400кг ! На по големите размери беше друго инфото и осъзнах , че несънувам!
Цената за ролка беше 45лв. Въпросът ми е накой може ли да даде мнение дали си струва инвестицията за този вид???
Цената за ролка беше 45лв. Въпросът ми е накой може ли да даде мнение дали си струва инвестицията за този вид???
-
- фен клуб-скобар
Re: Въпрос за Berkley влакно
Сигурно говориш за Беркли Нанофил. Влакното е супер добро, уникални диаметри и здравина. Пробвал съм го и на линия на директен с тънките размери- става, и за макара пак.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

ми явно за това говоря имам леко притеснения тъй като е доста тънко дали ще се навива нормално на макара?
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Колега, не си обърнал внимание - 0.02 не е диаметър, а размер. Диаметъра е 0,0357 мм, по данни на производителя. Има вече теми за това влакно, може да ги прегледаш:Skodaman написа:. На едната ролка имаше инфо 0.02мм държи до 1.400кг !
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... it=NANOFIL
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... IL#p837321
-
- фен клуб-скобар
За това най-тънкото и аз не мисля че ще е добре на макара, но с по-дебелото нямаш проблем то за това е правено, пък и дори да е по-дебело във водата не се вижда толкова.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D