Мнение за двигател Selva

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

itodorov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение за двигател Selva

Мнение от itodorov »

Здарейте колеги, интересува ме мнение за двигател Selva Black Bass 4Т 7.5 к.с. и като цяло мнение за марката Selva. Примерно сравнена с Мercury?
sllipi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Мнение за двигател Selva

Мнение от sllipi1 »

колега не е лош но като запали,колкото колеги имам с селви от по старите модели все сме имали проблем с първото палене но нека някой по вещ да каже
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега ако ти казват че всичко е Ямаха не им вярвай :idea: Мой приятел си продаде ямахата (на 100часа) 4кс 4 такта и си купи чисто нова селва 4кс 4 такта и започна обиколките по сервизите.Селвата я слагам след парсъна .пп по добре дай малко повече или си купи п стар но истински двигател.
itodorov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itodorov »

Това значи ли, че Меркюри са по-добри двигатели?
BustaZz
новобранец
новобранец

Мнение от BustaZz »

Mercury са водеща фирма, да не кажа най добрата, но това беше при 2 тактовите при 4 тактовите особено в големия клас къдете е позиционирано тяхното Verado изостават доста от към здравина, икономия, и много скъпа подръжка... Дори вече се вижда разместване на лидерската позиция на Mercury при 2 тактовите пълни инжекций така наречената йм серия Optimax от изпадналите в немилост последните години Evinrude/Johnson, но когато BRP ги закупи затвориха подразделението на Johnson и оставиха само Evinrude, забележете, че BRP Corporation тотално отхвърлят все още доста несполучливата 4 тактова технология и произвеждат от 25к.с нагоре мотори с последно поколение 2 тактова технология E-Tec които именно те изместиха Optimax от 10 годишната хегемония на върха...

П.С От новата 2012 се очакват и мотори от 3.0кс до 25к.с от Evinrude но произведени от Tohatsu( междудругото Tohatsu произвежда и доста от моторите на Mercury от този клас )

Доколкото за колегата с въпроса за Селва, ами бягай на страна от тези италианци, едно че изобщо не са надеждни като машинки, второ изключително трудно е с подръжката йм поради липсата на части...
Аз бих наредил марките по следния начин,като вземем в предвид заедно 2тактовите и 4тактовите:

1.Mercury
2.Evinrude(заради 2 тактовите йм машини, липсата на нисък клас, липсата на 4тактови и не на последно място липсата на ясно изградена мрежа в България от сервизи и резервни части, само в Бургас)
3.Yamaha/Tohatsu
4.Parsun/Genovo (цена/качество, евтини резервни части, и доста по лесното йм намиране)
от тук надолу се обезмисля дали ще е Suzuki, Selva, Sail поради невъзможността за подръжка.

Надявам се да съм помогнал в избора ти :)

Весела Коледа, на всички ! И весело посрещане на новогодишната вечер!!!
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

малко ми звучи като вид вафла "Selva" :roll:
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Честита Коледа. Много не компетентни отговори чета до момента ползвам Selva от три години и нито веднъж не съм имал проблем .Пали от 2-3 дърпане но това не означава нищо .Не ми е създадал нито един проблем, така че не давайте мнения от общ характер без да сте ползвали тази марка.Подобен спор водих преди 2 год. с един пич на Яз. Кърджали на гребния поход .На сутринта той с двигател Yamaha 4 т 4 к повече от час псуване и нищо накрая му предложих да го бутаме :lol: беше му обидно.Та заключението е че вафлите са си Вафли :?
krasi81

Мнение от krasi81 »

Честита коледа на всички какато писах в една друга тема не съм разбирач или някакъв специалист мнението което ще напиша се базира основно на наблюдение и собствен опит.Пролета и аз като всички вас след голям мерак се оборудвах с лодка и двигател нямах достатъчно средства за нов марков мотор а и така неможах да се реша за Китаец .Взех си 2Т Ямаха десетина годишна много запазен няма празно дърпане пали от раз и работи много добре и е доста тих като се има впредвид че е 2Т. Вече имам над 30 излета може и повече цяла пролет,лято и есента не ми е създал никакви проблеми или да ме остави в морето.Та това което исках да кажа от наблюденито от излетите си в морето особено есента октомври, ноември когато беше кал от съфрид и наден в морето имаше по 80-100 лодки дане кажа и повече преобладаваха марките Ямаха,Меркюри,Хонда чат пат някое Тохатсу и много рядко Селва дане кажа че за сезона повече от 6-7 не съм видял но ми направи впечатление че са много шумни говора за 2Т направо дрънчи като трабант :lol: и май палят трудничко
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Вижте сега паленето на двигателя си е индивидуално за всеки двигател и се определя от много неща.Моят е Mercury 25 hp и е 30 годишен първото палене почти винаги става с доста псувни особено ако е студено.Дори и да е нов двигателя има дребни настройки,които не зависят от марката или годините на двигателя.Обикновенни настройки като разстоянието на полюсите на свещите и отношението въздух/гориво,което може да се промени само от вибрациите на самият двигател.Тези настройки могат лесно да се правят дори и да не разбираш нищо от двигатели.
Двигателите били те нови или такива дето нямат живи набори с правилна подръжка и добри съвети от някой,който разбира си работят много добре.
А пък дали първото палене ще е лесно или с много псувни,важното е че си близо до брега.Номера е двигателя да пали,когато вече си вътре в морето
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колеги пътувал съм доста а и по филмите правени в различни точки на земята най-масовите двигатели са Ямаха (а двутактовите са желязни) Минали са доста двигатели през мене като и в момента имам Ямаха 40кс 4тактова (2010г) Меркури 9.9кс 4тактов (2009г)Евинруд Е-тек 90кс (2009г) и Маринер 115кс 4-тактов (2004г)+ ел.мотор Торкедо 6 кс;свалял съм от витрината Ямаха 50кс 4 тактов който 870часа лично аз му направих (без нито един проблем) продадох го с лодката на мой приятел и в момента вече е на 1300ч. без нито един проблем.Мисля че само Евинруда Е-тек може би е по-добър (но като направи 1000ч ще знам със сигурност).
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

Колега,нещата са толкова изравнени между водещите,че каквото и да вземеш няма да сбъркаш.Гледай само да е произведено в Япония :D
Аватар
janhonda
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от janhonda »

yamaha е Мерцедеса :!:
НАСЛУКА на Barutchiata

http://vbox7.com/play:018c7811
BustaZz
новобранец
новобранец

Мнение от BustaZz »

Тогава, Ямаха защо ги няма никакви във водната F1... ? :) Далече са от мерцедес, но са отличен избор
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

От 4 г имам Селва 8 к 4 т нямам никакви ядове риташ пали . Разликата с Ямаха е само надписите.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

itodorov написа:Здарейте колеги, интересува ме мнение за двигател Selva Black Bass 4Т 7.5 к.с. и като цяло мнение за марката Selva. Примерно сравнена с Мercury?
колега, питането ти за нов двигател от магазина ли е или за употребяван?

Ако е нов, абсолютно няма смисъл да го купуваш - неизвестно защо, вносителят им се опитва да продава на цените на Ямаха "щото моторите били 1:1 с ямаха"... 2950лв за 1-цилиндров, 165сс мотор (Вибрациите са сериозни..), при положение, че за 3500 може да си вземеш 8кс 2-цилиндров с 5-годишна гаранция...

Ако е втора употреба, вече е въпрос на цена и състояние на конкретната бройка...

Колега BustaZz, да не си учител по литература :) Питането е за конкретен модел, а не за "международното положение" при двутактовите двигатели над 100кс :mrgreen: или пък за водната Ф1...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”