Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Змиорка....на къде в БГ ???
Модератор: bobopeli
Re: Змиорка....на къде в БГ ???
Az ne znam neshto konkretno osven che.....
Zmiorkite idvat or Sargasovo more koeto e chast ot Atlantika mezhdu severna Amerika i Evropa. Drebnite zmiorki se nosjat po techenieto, pochti kato plankton do dostigane na kontinenta i sled tova, veche imashti sposobnost da pluvat se izkachvat po evropejskite reki.
U nas sa gi hvashtali v po-golemite reki imashti prjaka vruzka s moreto, kato Mesta, Struma, Marica, Dunav, Kamchija i mozhe bi Tundzha.
Ulavjaneto im e ili sluchajno ili trudno. Ako iskash da snimash ulov izvun Bulgarija, probvaj Ispanija i Irlandija.
Imashe edin cheshki avtor, chieto ime sega ne si spomnjam no sjakash beshe Ota Pavel, kojto beshe opisal ribolova na zmiorki v Chehija njakude prez 40-te i 50-te godini. Ako prochetesh knigata mu (maj se kazvashe "Az i ribata" ili "Az ribata" ili neshto po-drugo hem shte ti haresa hem mnogo raboti mozhe da nauchish.
Vremeto e ot goljamo znachenie za ulova im! V knigata pishe kakvo trjabva da bude.

Zmiorkite idvat or Sargasovo more koeto e chast ot Atlantika mezhdu severna Amerika i Evropa. Drebnite zmiorki se nosjat po techenieto, pochti kato plankton do dostigane na kontinenta i sled tova, veche imashti sposobnost da pluvat se izkachvat po evropejskite reki.
U nas sa gi hvashtali v po-golemite reki imashti prjaka vruzka s moreto, kato Mesta, Struma, Marica, Dunav, Kamchija i mozhe bi Tundzha.
Ulavjaneto im e ili sluchajno ili trudno. Ako iskash da snimash ulov izvun Bulgarija, probvaj Ispanija i Irlandija.
Imashe edin cheshki avtor, chieto ime sega ne si spomnjam no sjakash beshe Ota Pavel, kojto beshe opisal ribolova na zmiorki v Chehija njakude prez 40-te i 50-te godini. Ako prochetesh knigata mu (maj se kazvashe "Az i ribata" ili "Az ribata" ili neshto po-drugo hem shte ti haresa hem mnogo raboti mozhe da nauchish.
Vremeto e ot goljamo znachenie za ulova im! V knigata pishe kakvo trjabva da bude.

В момента и е сезона в България. Лови се само на река Дунав. През последните няколко дни са хванати доста змиорки в района на Видин. Ловисе на дъно!
Ама това което си замислил със снимането може и да си чакате цяла седмица без да хванете нито една, за това си резервирайте оператор за по-дълго време.
Ама това което си замислил със снимането може и да си чакате цяла седмица без да хванете нито една, за това си резервирайте оператор за по-дълго време.
Re: Змиорка....на къде в БГ ???
Като чета статията на Милко Георгиев в декемврийския брой на риболовно списание,дето споменава как са хващани някои сомове,кандидатствуващи за включване в националните годишни ранглисти и за коментара по Центрум за един от тях,та се сетих...Жоро Гоцов написа:...Нека всеки който има данни по въпроса да пише, искаме да снимаме такъв риболов, за да се кефите Вие след това, като гледате Тв. Плийз Вие сте на ход..........
Дали ще е удачно показването по ТВ на риболов на риба,дето е в Червената книга на БГ ? Вярно,че в закона за биологичното разнообразие и закона за защитените територии няма препратки към Червената книга и безусловно защитена на територията на цялата страна е само...немската есетра,но все пак?
- Fishing_Fan
- разбира нещата
-
- новобранец
-
- ще става разбирач
Е,с уговорката,че придобитите умения трябва да се ползват само в чужбина,подчертана изрично в самото предаване,приветствувм подобна идея.Жоро Гоцов написа:бъди сигурен, че не насърчаваме улов на такива видиве, но мисля че сме длъжни да покажеме начин за риболов на такива видове....Ще бъде интересен защото е изключителен.

Честитя юбилея на предаването и ви пожелавам за 10-тата годишнина 10 пъти по-голяма аудитория

Жоро Гоцов наистина знае каде има змиорка.на кутлована на река Арда под стената на яз.Ивайловград...сериозни парчета м/у 3 и 5 кг
Обаче искам да видя в неговото предаване,как ще хване 3 килограмова:)наистина ги има!Голяма рядкост-ама знаем че на каръците понякога им върви.
Хващтат се предимно от 20 до 100см, като количеството намалява с нарастването на см.
Надявам се,ако уловите случайно -да си я пуснете- като отрежете влакното:) Моля не се опитвайте да я откачите:)В повечето случаи е невъзможно.Освен това ще трябва да прежалите и около 50 см влакно.Зависи от големината на змиорката.покрива го с доста неприятна и издръжлива слуз.
P.S
ДОБРЕ Е ,ЧЕ НА ПОСОЧЕНОТО МЯСТО Е ЗАБРАНЕН РИБОЛОВА!!!!!!!!!
ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ГИ ИМА, МАКАР И МАЛКО????
IDEJA
Ja da spodelja edna ideja kojato toku vizh vi dopadnala.
Zashto ne vzemete da izkupuvate zhivi zmiorki. Kojto hvane v stranata da vi ja dava, i posle sled kato suberete nuzhnoto kolichestvo da naemete edin vodolaz da vi gi zakacha na kukite dokato snimate predavaneto.
Nito shte se pritesnjavate che njama da hvanete, nito vremeto i struvta shte sa ot znachenie, a i shte e dalech po evtino ot tova da se hodi do Polsha ili Loch Ness. Puk te zmiorkite i bez drugo ne umirat lesno.
Ej taka samo ideja
Zashto ne vzemete da izkupuvate zhivi zmiorki. Kojto hvane v stranata da vi ja dava, i posle sled kato suberete nuzhnoto kolichestvo da naemete edin vodolaz da vi gi zakacha na kukite dokato snimate predavaneto.
Nito shte se pritesnjavate che njama da hvanete, nito vremeto i struvta shte sa ot znachenie, a i shte e dalech po evtino ot tova da se hodi do Polsha ili Loch Ness. Puk te zmiorkite i bez drugo ne umirat lesno.
Ej taka samo ideja

Г-н Гоцов,не съм искал да ви обидя с "каръци"--просто правех комплимент!С колко змиорки ме водите? --под голям въпрос???:)
Дори и да сте ги хващали в Полша и не знам каде??--ж ЛОХ НЕС ли беше??
За четенето?? Че сам чел--чел съм
Работата е там ,че съм хващал и продъжавам да хващам!Не напразно съм и акцентирал върху точния обект.Искате да ви светна за монтажа и стръвта ли??
--почти елементарен!Би трябвало да го знаете!Стръвта --също!--е това вече е предположение>
Пак повтарям--не съм искал да ви обидя
!!
Дори и да сте ги хващали в Полша и не знам каде??--ж ЛОХ НЕС ли беше??

Пак повтарям--не съм искал да ви обидя

Г-н Гоцов,поразгледах и другите теми във форума.Впечатление ми направи "риболова с кльонк".
Видях,че някои от участиците открвено си се заяждат
--няма лошо!Преди да се включа в темата за змиорките не бях разглеждал темите
Та се усетих че и аз сам се заял май??
Поразгледах снимките.Вашите
Видях познат
Моите уважения!!Щом сте с него- сома е хванат с въдица!!
Вероятно Той Ви е казал каде и как да хванете змиорка
Искахте да се похваля с трофеи от змиорка??--нямам!!
просто не съм хващтал 3 килограмова
Обаче съм оптимист!Продължавам да хващтам и пускам
Иначе,ако става въпрос за бройка--не сам ги броил.може би над 30.Оба4е от 20 до 120 см.Чакам ГОЛЯМАТА!
Ще ВИ пратя снимка 

Искахте да се похваля с трофеи от змиорка??--нямам!!

Kolega,rqdko sqdam pred PC-to,zatova ne sam i otgovoril
Zmiorkite gi hva6tam tam kadeto i vie ste hvanali 3 !!!8) Nai-veroqtno i montaja mi e bil po4ti sa6tiq.Srav--4ervei "zemen" po edri4ak.i ako ne udari kostur,mrqna ili som4e se zaka4a zmiorka
ne sam hodil tam ot dva ,tri meseca i ne znam sega kakvo i polojenieto.
nadqvam se pone kefal da ima!ako nqma kormorani--po4ti sigurno 6te ima,keafl de!
moje da se zaka4i i nqkoq zmiorka ??-de da znae6???