Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ЧЕТИРИ СЕЗОНА 2011
ЧЕТИРИ СЕЗОНА 2011
Весела Коледа и честита Нова година на всички съфорумци!
Добра се оказа тази година откъм риба( а и не само)
Имах доста повече и по-успешни излети в сравнение с предишни години. Това пък е едно от добрите неща на кризата-приходите намаляват, но се отваря повече свободно време за риболов! Имах удоволствието да ходя на риба с Кърцата, Platika, Ivkorabotlivko,Ivaka,Sashoart, Topsoft, Jasonsmith и приятели извън форума.

Открих някъде през март с един много приятен и успешен излет за уклей на яз. Огняново с Кърцата... Толкова приятен, с лъх на ранна пролет, че отсега си мечтая за римейк 2012..

И се почна голямото пускане( "релийз" му викаме, 'щото в БГ език няма подходяща дума, ..както и практика, де). Аз ги хващам, Кърцата ги пуска

Не за риба, а на излет със семейството и приятели попаднах на горното течение на р. Арда, с. Смилян. Красиви са пустите му Родопи
И понеже спининга е винаги в колата, докато другите гледаха някаква пещера, междувременно похвърлях блесни и воблери в тези приказни вирове. Нищо

Може би нямаше да е нищо ако тези "помощници"( с червеното яке е наследника ми) не бяха пристигнали толкова бързо за да помогнат с камъни, рибата да идва към мен

Началото на април бе каракудено

и то много каракудено
Надявам се и следващата година по същото време на същото място да е пак така

Заслужили сме си го с релийза и със зарибяването дори на безнадеждни места.

Закрихме на яз. Искър. По-голям студ не бях брал от казармата

Забраната бе отбелязана с няколко полукапота по баластиерите

Открих с полукапот на яз.Огняново, на бъдещото лобно място на китайския каскадьор от супертъпизма "Непобедимите"

Последствие отбелязах още 2-3 полукапота на Огняново. Пуснах няколко мейла на ИАРА и МОСВ, с предложение покрай Деветашката пещера да изкрънкат и някой лев за зарибяване на язовира, ама явно на никой не му пука..

През юни и юли успях да спретна 4-5 излета на яз.Искър. Супер кеф ми е да посрещам изгрева на язовира и да стоя до залез.

Посрещането на July morning и последвалия риболов ги класирам като най-хубавият ми ден за 2011г.

Хванах една (единствена) сулка и

много, много платики. Тези които издържаха на престоя в живарника, ме чакат за следващия сезон. Представям си, ако я нямаше платиката в язовира, какви капоти щяхме да въртим там
Надявам, се и безбройните платички педарки до пролет/лято 2012 да станат поне 200-300 гр. и да взимат със същото ожесточение.

През август бях 2 седмици на море със семейството и по някакъв късмет открих, че в близката рекичка има щука

Ставах си по изгрев слънце, 2-3 часа обикалям със спининга реката, хващам си няколко щучки, пускам ги и се включвам към морското безделие. И така за 5-6 излета си ловнах петнайсетина щуклета по 0.5- 1 кг.

Не мога да се оплача от щуките тази година,

но това крокодилче лакомо няма да забравя никога

Това е и най-големият ( 3 кг)от трите ми шарана през годината.

Накаракудих се по късна есен на Дунав,

Кой знае каква слука по есенно-зимните Струма и Искър не случих, но се отчетох с по някой клен, скобар, морунаж и мрянка.

Включих се и във форумната благотворителната акция 6/ 2011 и се почувствах малко по-добър
Наслука през 2012 г
Добра се оказа тази година откъм риба( а и не само)

Открих някъде през март с един много приятен и успешен излет за уклей на яз. Огняново с Кърцата... Толкова приятен, с лъх на ранна пролет, че отсега си мечтая за римейк 2012..

И се почна голямото пускане( "релийз" му викаме, 'щото в БГ език няма подходяща дума, ..както и практика, де). Аз ги хващам, Кърцата ги пуска

Не за риба, а на излет със семейството и приятели попаднах на горното течение на р. Арда, с. Смилян. Красиви са пустите му Родопи

Може би нямаше да е нищо ако тези "помощници"( с червеното яке е наследника ми) не бяха пристигнали толкова бързо за да помогнат с камъни, рибата да идва към мен

Началото на април бе каракудено

и то много каракудено

Заслужили сме си го с релийза и със зарибяването дори на безнадеждни места.

Закрихме на яз. Искър. По-голям студ не бях брал от казармата

Забраната бе отбелязана с няколко полукапота по баластиерите

Открих с полукапот на яз.Огняново, на бъдещото лобно място на китайския каскадьор от супертъпизма "Непобедимите"

Последствие отбелязах още 2-3 полукапота на Огняново. Пуснах няколко мейла на ИАРА и МОСВ, с предложение покрай Деветашката пещера да изкрънкат и някой лев за зарибяване на язовира, ама явно на никой не му пука..

През юни и юли успях да спретна 4-5 излета на яз.Искър. Супер кеф ми е да посрещам изгрева на язовира и да стоя до залез.

Посрещането на July morning и последвалия риболов ги класирам като най-хубавият ми ден за 2011г.

Хванах една (единствена) сулка и

много, много платики. Тези които издържаха на престоя в живарника, ме чакат за следващия сезон. Представям си, ако я нямаше платиката в язовира, какви капоти щяхме да въртим там

През август бях 2 седмици на море със семейството и по някакъв късмет открих, че в близката рекичка има щука

Ставах си по изгрев слънце, 2-3 часа обикалям със спининга реката, хващам си няколко щучки, пускам ги и се включвам към морското безделие. И така за 5-6 излета си ловнах петнайсетина щуклета по 0.5- 1 кг.

Не мога да се оплача от щуките тази година,

но това крокодилче лакомо няма да забравя никога

Това е и най-големият ( 3 кг)от трите ми шарана през годината.

Накаракудих се по късна есен на Дунав,

Кой знае каква слука по есенно-зимните Струма и Искър не случих, но се отчетох с по някой клен, скобар, морунаж и мрянка.

Включих се и във форумната благотворителната акция 6/ 2011 и се почувствах малко по-добър

Наслука през 2012 г

Последно промяна от naskobo на Сря Дек 28, 2011 4:12 pm, променено общо 3 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: ЧЕТИРИ СЕЗОНА 2011
Екстра репортаж Насе, много се радвам че се запознахме, и се надявам скоро пак да направим някой риболов! 

Все така да ти върви Наско, че и по-добре догодина. Весело посрещане на въпросната 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Дай-боже през новата година да ти върви още по-добре. И нека всички вземат пример от вас и да връщат хванатата риба обратно във водоемите. Наслука на всички и весело посрещане на новата 2012.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- Garbolino
- разбира нещата
Адмирации за правенето на добро (както за грижата към хората, така и за грижата към запазването на рибната популация)!
- akoto13
- ще става разбирач
Бате Наско, през новата година, пожелавам много повече слука и незабравими моменти.Да си жив и здрав и ти, и цялото семейство и да ни радваш с многото успешни излети.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- mitko ribara
- ще става разбирач
Много готин репортаж евала! 

Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- stoj40doc
- разбира нещата
Евала за репортажчето, велик си !!!
Пожелавам ти през новата 2012г. от слука да не се оттървеш!!!

Пожелавам ти през новата 2012г. от слука да не се оттървеш!!!

LONG LIVE ROCK AND ROLL
-
- научил се да хвърля
Колега Наско несе познаваме но ми напълни душата .Да си жив и здрав през новата година.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прекрасен репортаж, с много добри снимки...
Весела нова година...!

-
- ще става разбирач
Страхотни репортажи колега,дано следващата година е много по-успешна от тази.
Пожелания за още по-успешна 2012 година

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- сериозен играч
-
- ще става разбирач
Браво колега, много як репортаж. 

Поздравления,колега.Много добра риболовна година! Пожелавам ти през Новата 2012 год.още по-голяма слука и най-вече много приятни мигове с приятели около водоемите!
П.п
А това"скромно" мнение направо си е черешката на тортата в репортажа!!!

П.п
А това"скромно" мнение направо си е черешката на тортата в репортажа!!!

naskobo написа:....... Аз ги хващам, Кърцата ги пуска![]()
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!