Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Навиване на влакно към макарата
Модератор: sapuna
Навиване на влакно към макарата
Здравейте колеги!Днес си купих ново влакно 100 метра а макарата ми побира само 60 някакви идеи как да намотам само 60-те метра???Благодаря предварително!!!
-
- кандидат преподавател
Re: Навиване на влакно към макарата
Чети по-назад във форума,има толкова много написано за навиването,че няма смисъл от нови писания.
Мисля че моят случай е различен от другите.Четох но не намерих.Ако може линк???INCUBUS написа:Чети по-назад във форума,има толкова много написано за навиването,че няма смисъл от нови писания.

- Vid
- кандидат преподавател
Въпроса е "железен". Ами намотваш само 60-те метра, а останалото отрязваш, но не изхвърляш. Като скъсаш няколко пъти, връзваш и донамотваш, нищо не се губи...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Ако питаш как се навива влакно върху шпула? примерно ето един линк http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=54364
Сенека
Сенека
Да но как да премеря 60-те метра???Vid написа:Въпроса е "железен". Ами намотваш само 60-те метра, а останалото отрязваш, но не изхвърляш. Като скъсаш няколко пъти, връзваш и донамотваш, нищо не се губи...
- prodigy666
- разбира нещата
с ролеткаrado888 написа:Да но как да премеря 60-те метра???Vid написа:Въпроса е "железен". Ами намотваш само 60-те метра, а останалото отрязваш, но не изхвърляш. Като скъсаш няколко пъти, връзваш и донамотваш, нищо не се губи...

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, ебаваш ли се с мен или наистина не знаеш? Откъде знаеш колко влакно ти събира шпулата? Нищо няма да мериш, просто навиваш..., като се запълни шпулата - до около 2 мм. под ръба и, спираш и отрязваш остатъка, това е.rado888 написа:Да но как да премеря 60-те метра???Vid написа:Въпроса е "железен". Ами намотваш само 60-те метра, а останалото отрязваш, но не изхвърляш. Като скъсаш няколко пъти, връзваш и донамотваш, нищо не се губи...
Сенека
Сенека
Ако искаш до сантиметър ще трябва да си заприходиш нещо подобно:
http://www.nariba.org/index.php?route=p ... ct_id=1656
иначе колегата отгоре е прав, влакната не винаги отговарят точно на посочения диаметър и на теория да са необходими 60 метра за запълването на шпулата, на практика не винаги излиза така.
http://www.nariba.org/index.php?route=p ... ct_id=1656
иначе колегата отгоре е прав, влакната не винаги отговарят точно на посочения диаметър и на теория да са необходими 60 метра за запълването на шпулата, на практика не винаги излиза така.
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!!!Vid написа:Колега, ебаваш ли се с мен или наистина не знаеш? Откъде знаеш колко влакно ти събира шпулата? Нищо няма да мериш, просто навиваш..., като се запълни шпулата - до около 2 мм. под ръба и, спираш и отрязваш остатъка, това е.rado888 написа:Да но как да премеря 60-те метра???Vid написа:Въпроса е "железен". Ами намотваш само 60-те метра, а останалото отрязваш, но не изхвърляш. Като скъсаш няколко пъти, връзваш и донамотваш, нищо не се губи...
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Що само с ролетка,връзваш за бронята на колата ,зануляваш километража и като стигнеш 60 м. и си готов.prodigy666 написа:с ролеткаrado888 написа:Да но как да премеря 60-те метра???Vid написа:Въпроса е "железен". Ами намотваш само 60-те метра, а останалото отрязваш, но не изхвърляш. Като скъсаш няколко пъти, връзваш и донамотваш, нищо не се губи...![]()
![]()
![]()
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Дай линк ,да я видим тая макара,че не съм виждал такава дето побира само 60 м,а и колко дебело си си купилrado888 написа:Здравейте колеги!Днес си купих ново влакно 100 метра а макарата ми побира само 60 някакви идеи как да намотам само 60-те метра???Благодаря предварително!!!

Аз там съм пораснал...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А тия 60м. как разбра,че са толкова или така пише на макарата.Не съм срещал макара на която да е изписано,че събира 60м.Направи си труда да видиш колко влакно обира на един оборот на дръжката и после броиш оборотите,ако е с плитка шпула/би трябвало да е такава/навий половината корда,другата за смяна.На мач макарите винаги навивам половината от влакното,но си купувам ролки поне по 135м/на Мило са по толкова/.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!