Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Резовска река
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Резовска река
Здрасти,колеги!
Село Резово е най-югоизточната точна на България.От южната му страна тече река Резовска,Резова,или Резовая,както я наричат още.Плажът на селото е с наистина кристално чисти води и все си мисля,че бъка от калкан и писия през зимата,а от кефали и заргани през лятото.
На няколко километра от селото има красиви скалисти местности край брега,идеални за гмуркане,следователно и за подводен риболов.
Чудя се каква риба плува във водите на граничната река Резовска,на устието й,както и на плажовете и скалите около Резово?Някой случайно да е ходил натам?Аз имам мерак за спининг,но нямам представа какви риби има.Иначе мястото е страхотно за почивка през лятото.
Село Резово е най-югоизточната точна на България.От южната му страна тече река Резовска,Резова,или Резовая,както я наричат още.Плажът на селото е с наистина кристално чисти води и все си мисля,че бъка от калкан и писия през зимата,а от кефали и заргани през лятото.
На няколко километра от селото има красиви скалисти местности край брега,идеални за гмуркане,следователно и за подводен риболов.
Чудя се каква риба плува във водите на граничната река Резовска,на устието й,както и на плажовете и скалите около Резово?Някой случайно да е ходил натам?Аз имам мерак за спининг,но нямам представа какви риби има.Иначе мястото е страхотно за почивка през лятото.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
хай
Аз ходя на почивка там всяка година. Разрешената за риболов зона (когато им е кеф на граничарите, ама общо взето са на кеф през повечето време...) е около 300 метра по българския бряг, след това всичко влиза в гранична зона и изобщо няма достъп там. Тая година наводненията бяха смъкнали отгоре сомчета, ама детски. Има още шаран в органичени количества и на определени места, кефали някои, ама трудни за улавяне даже с мрежи. В общи линии масовите риби са морунаж и белица, която е нещо като уклей. Ловят се много лесно на плувка, жито слагаш за стръв и си готов. На спининг не съм видял някой да лови, самият аз не нося въдици на Резово, щото съм на почивка и гледам повече на мастиката и салатата да наблягам, ама гледам, че синът ми лови много. Абе интересно си е, забавен риболов...
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: хай
Добре де,ако отида няколко километра нагоре по течението от устието пак ли е разбранен риболова в реката?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- zarganski
- ще става разбирач
Re: хай
За съжаление реката, почти по цялото си течение е гранична зона.Камбата написа:Добре де,ако отида няколко километра нагоре по течението от устието пак ли е разбранен риболова в реката?
За да ловиш по нея някой трябва да те "пусне", а това не става лесно.
Иначе реката е пълна с риба- шаран, сом, морунаш, уклей, кефал и една много приятна за ловене риба- Лупавец. По горното течение има и пастърва....
Както казах, обаче...- някой трябва да те вкара там.
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
хай
Оня майора, дето е шеф на заставата, е много особен човек - веднъж мое и да те пусне, друг път - не. Ама и на разрешения участък си има риба, кво толкоз. Миналата година даже една балканка ми удари, очевидно свалена от наводнението.