Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Питане за кеп
Модератор: sapuna
Питане за кеп
Здравейте колеги. Реших да си взема нов кеп, но се колебая. Ако някой може да сподели какъв кеп използва ще съм му благодарен.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Re: Питане за кеп
Не е лесно да ти се даде еднозначен отговор.Ако практикуваш шарански риболов например ще ти трябва по-големичък шарански кеп ......... и т.н. разсъждения.
Трябва да прецениш според големината на рибите,които обичайно ловиш,каква големина на главата ще ти е нужна.Дръжката също е много важна.Аз лично ползвам кръгла глава с диаметър около 45 см. и телескопична дръжка с дължина 3 м.Ловя предимно дребни и средни риби с някой бонус 2-3 кг. на затворени водоеми.
Трябва да прецениш според големината на рибите,които обичайно ловиш,каква големина на главата ще ти е нужна.Дръжката също е много важна.Аз лично ползвам кръгла глава с диаметър около 45 см. и телескопична дръжка с дължина 3 м.Ловя предимно дребни и средни риби с някой бонус 2-3 кг. на затворени водоеми.
- eden_fish
- научил се да хвърля
Колега ако не е шарански кеп ти препоръчвам да си вземеш глава с кордена мрежа няма да ти се закачат кукичките и няма да тежи защото несе мокри.А за дръжката поне 3м.
Всичко е според ”зависи”.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А изборът е огромен...
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=44
...както са казали колегите по-горе, всичко е според зависи и риболова, който се практикува...

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=44
...както са казали колегите по-горе, всичко е според зависи и риболова, който се практикува...
Колега tsvetkoff практикувам същия риболов като теб.Ловя предимно риби до 1кг и в редки случаи риби над 1,5кг. Иначе благодаря за съветите!!