Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

макара корморан
Модератор: emo vasilev
- КалинПетров
- разбира нещата
макара корморан
някой имал ли е проблем със тази макара http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=8048
макарата като цяло е добра но проблема и е че като се натовари и променя звука а като си върти да си прибера такъма няма проблем....дали е е нормално за корморана или има проблем?
макарата като цяло е добра но проблема и е че като се натовари и променя звука а като си върти да си прибера такъма няма проблем....дали е е нормално за корморана или има проблем?

Reel Tuning
-
- научил се да хвърля
Re: макара корморан
Подарих такава на един авер преди няколко месеца, но до сега няма оплаквания. Индивидуален проблем е според мен, не масов.
Разпитай по риболовните магазини в твоя район, все ще ти кажат някой майстор към който да се обърнеш за съвет.
Поздрави!

Поздрави!

Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи 

- М. Сталев
- разбира нещата
А със какво я натоварваш,ако е за мач трябва да няма никакви звуци, ама ако я ползваш не по предназначение нормално ако се товари да издава звуци и при други марки и модели се получава така
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- КалинПетров
- разбира нещата
Само но мач я ползвам..харесвами макарата много.....преди я ползвал колега на фидер с плетено влакно и маи ме набута иначе е смазана и ревизирана не виждам проблем а променя звука като хвана риба дори и малка..

Reel Tuning
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ти лично преглеждал ли си я или само си чувал от стария собственик че е обгрижена и е наред.Аз не съм и много убеден че една макара ползвана само за плетеняк не и е взет акъла от въртене и мъкнене на клони и боклуци,пък и какво значи само за плетеняк?Фидер звучи хубаво за зарибявка,хвърляш наблизо лека тежест и само малко навиваш и то рядко защото е фидер.
Моя съвет е ако разбираш прегледай си я основно почисти старата смазка и виж за някой скрит дефект или износване което е маскирано със смазката,после си я смажи ако няма нищо с качествена нова смазка и дано всичко да е наред.Много малко е вероятно да е някакъв фабричен дефект освен ако не е някое абсолютно менте.
Моя съвет е ако разбираш прегледай си я основно почисти старата смазка и виж за някой скрит дефект или износване което е маскирано със смазката,после си я смажи ако няма нищо с качествена нова смазка и дано всичко да е наред.Много малко е вероятно да е някакъв фабричен дефект освен ако не е някое абсолютно менте.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
А моя съвет е да започнеш от водещата ролка на бигела!
- КалинПетров
- разбира нещата
Макарата съм я отварял част по част сам я преглеждал и почистил и полагал нова смазка(графитна) и аз си помислих че е водещатата ролка но уви не е...сложих лагер на мястото на втулката от друга макара и пасна идеално!Немога да си обесня от къде е и немога.....почвам да мисля да си закупя нова но ме страх да не се получи пак така...колегата кадето я купих от него каза че винаги си е била така и си мислил че е от флакното!

Reel Tuning
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Иди до магазина и я сравни с друга,може нещо да не си догледал.
P.S. Графитната смазка не е добро решение.
P.S. Графитната смазка не е добро решение.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- КалинПетров
- разбира нещата
питал съм и други хора каде имат магазин за такъми всички вдигат рамене и не са чували за такъв проблем и че избягват да ги зареждат....сега си търся мачова макара и немога да се спра на някоя до 50-60лв гледам Tica-Robi-Shimano Siana ?????

Reel Tuning
- М. Сталев
- разбира нещата
За тия пари някоя Okuma или Tica и си свиркай
))

- КалинПетров
- разбира нещата
тези макари на Тика толкова ли са добри че почти всеки 3ти има такава

Reel Tuning
Мне -просто са по-евтиниKalinBoloneza написа:тези макари на Тика толкова ли са добри че почти всеки 3ти има такава

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- КалинПетров
- разбира нещата
- М. Сталев
- разбира нещата
Колега не прави тази грешка, да съжаляваш после пак ,виждам ,че нямаш средства за скъпа и хубава типично мачова макара ,по добре си купи едно такова Ryobi ,макар ,че не е мачов модел ще надживее всички други боклуци които ще купиш за тези пари ,а и относно работата със него няма да имаш никакви проблеми
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima
Вземи си го във размер 1000 или 3000 според дължината на мача която ползваш
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima
Вземи си го във размер 1000 или 3000 според дължината на мача която ползваш