Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Урок за риболов на река с болонеза
Модератор: sapuna
Урок за риболов на река с болонеза
Зрдавеите,аз от скоро съм начинаещ рибар на река.Изкам да ви попитам : как да напраавя така че куката леко да докосва дъното.Как да измеря дълбочината?Ако има някой да ми сподели ще съм мо много благодарен.
- petko_dimitrov_81
- фен клуб-скобар
Re: Урок за риболов на река с болонеза
Колега слагаш си един дропер на повода 10 см над куката и си готов !!!preskot написа:Зрдавеите,аз от скоро съм начинаещ рибар на река.Изкам да ви попитам : как да напраавя така че куката леко да докосва дъното.Как да измеря дълбочината?Ако има някой да ми сподели ще съм мо много благодарен.

Дропера е олово тип съчма:)
Като застанеш на брега, преценяваш горе долу колко е дълбоко и нагласяш плувката на тази дълбочина. Правиш контролно изтичане, ако пувката минава свободно, без куката да закача дъното, вдигаш дълбочината. И така докато започнеш да задираш по дъното при свободно изтичане. Тогава започваш да сваляш плувката с по няколко сантиметра надолу докато куката спре да закача по дъното. Щом се получи свободно изтичане си готов.
Т.Е. Ако закачаш и свалиш плувката надолу с 5 сантиметра и при последвалото замятане вече не закачаш, значи куката ти се намира на 2-3 сантиметра над дъното.
Т.Е. Ако закачаш и свалиш плувката надолу с 5 сантиметра и при последвалото замятане вече не закачаш, значи куката ти се намира на 2-3 сантиметра над дъното.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- antivik
- кандидат преподавател
На река е бая трудно, що дъното е неравно, има камънаци, закачки и течение, но слушай Кърцата, много добре го е казал.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- калин кацаров
- сериозен играч
preskot написа:Зрдавеите,аз от скоро съм начинаещ рибар на река.Изкам да ви попитам : как да напраавя така че куката леко да докосва дъното.Как да измеря дълбочината?Ако има някой да ми сподели ще съм мо много благодарен.
колега много е важно и дължината на повода, разпределението на съчмите, типа плувка, както и нейното управление с пръчката
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Напълно точно, но да добавя ако не знаеш как е дъното, сложи един малък дропер на куката, точно на нея, за да не закачиш някъде и да скъсаш. След това леко с нож се маха, но ще гледаш да не затъпиш куката.Кърцата написа:Като застанеш на брега, преценяваш горе долу колко е дълбоко и нагласяш плувката на тази дълбочина. Правиш контролно изтичане, ако пувката минава свободно, без куката да закача дъното, вдигаш дълбочината. И така докато започнеш да задираш по дъното при свободно изтичане. Тогава започваш да сваляш плувката с по няколко сантиметра надолу докато куката спре да закача по дъното. Щом се получи свободно изтичане си готов.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Дропер на куката ... а утежняването на плувката...?!?...не знам.
Така правя,но с мач и ваглер или слайдер на затворен водоем при липса на джажата за целта.
Ако те притеснява да не захабиш куката мери без нея като оставиш поне един дропер до самия вирбел (ако ползваш такъв).
След това си монтирай повода с куката и намали дълбочината на според това как искаш да движиш - по дъното или над него.
С времето няма да имаш нужда от тези гимнастики,свиква се.
Така правя,но с мач и ваглер или слайдер на затворен водоем при липса на джажата за целта.
Ако те притеснява да не захабиш куката мери без нея като оставиш поне един дропер до самия вирбел (ако ползваш такъв).
След това си монтирай повода с куката и намали дълбочината на според това как искаш да движиш - по дъното или над него.
С времето няма да имаш нужда от тези гимнастики,свиква се.

-
- фен клуб-скобар
Абсолютно точен отговор за риболов с боло-елементарно ,точно и бързо!сачмите аз лично слагам събрани в група над повода- най ефикасно за риболов на скобар и най малко оплитания!успехКърцата написа:Като застанеш на брега, преценяваш горе долу колко е дълбоко и нагласяш плувката на тази дълбочина. Правиш контролно изтичане, ако пувката минава свободно, без куката да закача дъното, вдигаш дълбочината. И така докато започнеш да задираш по дъното при свободно изтичане. Тогава започваш да сваляш плувката с по няколко сантиметра надолу докато куката спре да закача по дъното. Щом се получи свободно изтичане си готов.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Здравейте, аз също съм начинаещ и бих искал да попитам какво е 'изтичане' ? А ако увеличиш дълбочината повече, от колкото е дълбоко, плувката ти пада на една страна а не седи изправена, нали?
-
- фен клуб-скобар

Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Юли 10, 2012 10:26 pm, променено общо 1 път.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва голяма глупост...изтичане е когато линията ти преминава свободно по дадения периметър,тоест си малко над дъното и плувката върви нормален ход без да закача

Може да се изтича и когато стръвта ти се влачи по дъното,с по дълъг повод,а плувката няма как да закача-закача тежестта или куката...
Аз там съм пораснал...
-
- фен клуб-скобар
Имах в прдвид да закача куката , но ок мерси приемам че съм допуснал грешка-отвори ми са очите кое е изтичане ако може?
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- antivik
- кандидат преподавател
К`во задълбахте в дреболии бре?!? Т`ва някой да не да се прави на малоумен, щом линията ти тече с водата значи "изтича", без значение дали е свободно или дере по дъното. Стой ли на едно място и ако се изпъва малко или много линията значи е "Задържане".
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не му обръщай внимание, няма никаква идея за какво говори.DJONI RINGO написа:Имах в прдвид да закача куката , но ок мерси приемам че съм допуснал грешка-отвори ми са очите кое е изтичане ако може?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.