Salvimar - нова колекция 2012г.

Модератор: nkolev66

Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Salvimar - нова колекция 2012г.

Мнение от Valyo68 »

Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Re: Salvimar - нова колекция 2012г.

Мнение от spear »

Благодаря Вальо. Както се казва, да зaпочнем тук на чисто :) .
И нека се знае предварително. Продуктите на Салвимар освен в България могат да бъдат закупени и от ebay, както и от почти всяка една държава. Това ясно показва че в случая не се рекламира местен продукт или фирма а се обсъждат новостите на една марка за подводен риболов показваща всяка година нещо иновативно.

Акцентите по новия каталог или това което за мен е ново, трябва да се види и евентуално обсъдим е:

1. Нов вид контра с име WIRED, патент на Салви
Изображение

2. Неопрен от ново поколение, изработен от 3 слоя. Иновацията е че самия неопрен е от 3 слоя. Между външната и вътрешна части е добавен слой Hyper Strech с цел задържане на топлината отвътре навън и задържане на студа идващ отвън. Ефекта е сравним както този при санирането на сгради с изолация. Слоят Hyper Strech допълнително увеличава здравината на неопрена като цяло като го прави много по-устойчив на разкъсване сравнен с един стандартен open cell неопрен.
Изображение
Изображение

3. Този 18см нож с който можете да изправяте изкривени стрели и има ретрактор за завъртане на стрелата когато се е заклещила в дупка или процеп:
Изображение

4. Новия харпун Voodoo Rail Pro при който също има иновация, пак патент на Салви, "Smart Rail" - водача на стрелата прави харпуна 30% по-поврътлив. Яво беше писал, че водача e излишен, сега ми е ясно защо:
Изображение

5. Тренировъчен 2.5мм неопрен предназначен за много добри гмуркачи на които целта са дълбочини над 20 метра. Интересното при него е че няма шевове, парчетата първо са слепени и след това термично заварени отвътре със специална лента:
Изображение

6. Ново и интересно е това влакно с много добри показатели на износване и скъсване:
Изображение

7. Тези чорапи които изсъхват веднага след излизане
Изображение

8. Този 60 литров сак
Изображение

9. Неопрен с плюш отвътре. Незнам какви са предимствата пред вендузата, просто го отбелязвам като нещо което не съм виждал досега.
Изображение

Долу-горе това е най-интересното за мен.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Ами за плюша, предполагам удобството е, че може да се облича без да се мажем или запенваме :wink: , направо на сухо. Това е добре, особено зимно време. Друг плюс е това, че няма да се изненадаме неприятно от някой и друг отбелязан нокът по вендузата :). Въпроса за сравнението му с вендузата при запазването на топлината остава открит.
Изображение
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Миризмата също дълго се запазва в тези костюми :D а зимата е хладно с плюша, като и еластичността съществено се намалява...Аз лично не бих предпочел такъв костюм, може би за скуба център става предвид по голямата здравина и обличането на сухо...
Владимир Димитров
новобранец
новобранец

Мнение от Владимир Димитров »

Аз съм ползвал 2 неопрена с плюш - на Имерсион 7 мм и на Технисуб 5 мм. Предпочитам да е с хиланка или плюш, по скоро заради събличането отколкото заради обличането. За миризмата не съм на 100% съгласен, много лесно се изплаква, за студеното... въпрос на разположение и на време на престой във водата, рано или късно ми става студено. Аз съм за плюша.

Искам да задам един въпрос относно грунда на неопрение... Аз ли бъркам или има завръщане към черният цвят. Освен в каталога на Салви, тази тенденция се забелязва и в други фирми...
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Реших да попитам самия Салви защо са го пуснали тоя плюш след като вендузата е по-предпочитана.
Оказва се че има доста народ който е алергичен към вендузата. Дори веднага се сетих за наш колега който има такъв проблем и ползва само неопрени с вътрешна хеланка.
Точно заради тези харпунисти с алергии от Салвимар са решили да пуснат харпунджийски неопрен с плюш отвътре, забелязали са празна пазарна ниша и са я запълнили. Аз съм виждал само за скуба с плюш, но никога за подводен риболов.
max.dive
новобранец
новобранец

Мнение от max.dive »

Юли,стрелите кога ще ги има налични в България?
Владимир Димитров
новобранец
новобранец

spear написа: Аз съм виждал само за скуба с плюш, но никога за подводен риболов.

Изображение

не е първа младост но е с плюш
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Владо значи не съм гледал достастъчно :)
max.dive написа:Юли,стрелите кога ще ги има налични в България?
Има ги вече. Погледни в сайта на Видракс, не искам да пускам линк тук, че пак ще ме грабнат.
Владимир Димитров
новобранец
новобранец

за мен избора е направен - Салвито с плюша и вендуза маншетите на ръкавите, глезените и бонето. Наистина е брутален а и кройката ми лепне...
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

И Бюша и Омер имат такъв неопрен и то от доста години,Креси Испания също имат но не се внася в България.....http://www.omersub.com/issue_mute.asp..И няма неопрен(вендуза ,хеланка,плюш) който е без пикало и в него да се пикае да не смърди,колкото и да го переш.За обривите е същото ако не си переш неопрена всеки ден и си с по чувствителна кожа ще имаш обриви,какъвто ще да е той,с,без плюш изключая явната алергия....
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Неопрени с хеланка от вътрешната си страна винаги е имало ! Особено по-големите фирми , винаги са имали в каталога си такива.А дали с плюш или друга хеланка-това е най-вече въпрос на на избор на самата фирма какво ще внесе. Има много по-добри хидрофобни хеланки, но плюша се облича по-лесно.

Ако самия неопрен е супереластичен и кройката добра , не е чак толкова фатално дори и за многочасов престой. ;)
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

gmurkacha написа:И Бюша и Омер имат такъв неопрен и то от доста години,Креси Испания ....
Имат ама нямат :lol:
Вероятно не си прочел малко по-горе това: "Аз съм виждал само за скуба с плюш, но никога за подводен риболов."
Иначе всички от изброените от теб марки имат, но само за скуба дайвинг. Поради тази причина всички ние сега тук го дискутираме тоя плюш, защото сефте някой го прави за нас харпунджиите.
Ако мислиш че греша, дай линк, снимки и т.н... ще го приема както стана с Елиоса на Владо, но без доказателство няма смисъл от коментар.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Преди 2-3 години и Seac Sub вкараха модел за подводен риболов с хеланка , мисля че се казваше Sea Royal или Race Flex. Лично аз предпочитам удобството при обличане/събличане, особено в ранна пролет и късна есен,на вътрешно-хеланковите, отколкото по-конфортното "носене" на вендузата.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Edrev
новобранец
новобранец

Мнение от Edrev »

spear написа:
gmurkacha написа:И Бюша и Омер имат такъв неопрен и то от доста години,Креси Испания ....
Имат ама нямат :lol:
Вероятно не си прочел малко по-горе това: "Аз съм виждал само за скуба с плюш, но никога за подводен риболов."
Иначе всички от изброените от теб марки имат, но само за скуба дайвинг. Поради тази причина всички ние сега тук го дискутираме тоя плюш, защото сефте някой го прави за нас харпунджиите.
Ако мислиш че греша, дай линк, снимки и т.н... ще го приема както стана с Елиоса на Владо, но без доказателство няма смисъл от коментар.
За Креси съм сигурен, че имат поне 2 модела харпунджийски неопрени с хеланка отвътре - Camouskin и Apnea. Апнеа е наследник на стария Record ( http://cressisub.it/Catalogue/Details.asp?id=468 ), а Камускин още май виси в магазина при Владо ( http://www.pacific-bg.com/bg/products/l ... /24/page/2 )

За Омер гледай на 10 - 11 стр. на новия каталог на Омер - моделите Bifoblack и Team Plush ( http://www.omersub.com/0102file/OMER_2012.pdf )
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”