Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

За гмуркане-здраво сърце!
Модератор: nkolev66
- manuk
- научил се да хвърля
За гмуркане-здраво сърце!
При такава екстремна дейност, като подводния риболов, много важна е правилната работа на сърцето, тъй като при апнея белите дробове не работят пълноценно.
Единствено сърцето продължава да снабдява всички клетки със свежа кръв.
Ето защо при провеждане на съзтезания по подводен риболов, организаторите задължително изискват от участниците електрокардиограма.
Все пак е добре да се знае от занимаващите се с гмуркане, какво може да се направи в непредвидени случаи.
Повечето хора са запознати, че ако има под ръка чист кислород, или дефибрилатор (автоматичен външен) може да се помогне на изпаднал в беда колега.
В повечето случаи обаче, тези неща са далеч от нас. Тогава възниква въпроса, как най-добре може да се помогне на изпадналия в беда.
РЕШЕНИЕТО Е : сложете една чаена лъжичка лют червен пипер на прах във вода или сок – те могат да помогнат на пострадалия за изваждане от състояние предхождащо сърдечен инфаркт.
При задавяне, задушаване, удавяне и пристъпи на астма, можете да използвате и методът на Хаймлих.
Малко от нас знаят, че сърцето има свой собствен мозък. Мозъкът в главата покорно се подчинява на послания от мозъка на сърцето. То изпраща сложни съобщения, които влияят на нашите емоции, на физическото здраве и качеството на живот. Сърцето има способността да мисли самостоятелно.
За това способността на мозъка да обработи информация и да взема решения се влияе от емоционалната ни реакция на дадена ситуация.
Ето защо здравото сърце е модел на ефективност и съвършенство.
Когато човек не се грижи за поемането на правилната храна, чистата вода, чистият въздух и не се правят физически упражнения редовно, по стените на кръвоносните съдове се натрупват плаки от восъкоподобни мастни вещества, наречени холестерол.
Това води до увреждане на артериите, образуване на съединителна тъкан и събиране на още холестерол и минерални отлагания от неорганичен произход.
Вместо да бъдат здрави и гъвкави, както е необходимо за пулсиращия кръвен поток, артериалните стени стават твърди и чупливи, тъй като акумулираните натрупвания стесняват кръвоносния съд, през който трябва да преминава кръвта, за да захранва всички клетки в тялото, включително и тези на сърцето.
Всичко това забавя циркулацията на кръвта и дори може да причини образуване на съсирек, който да блокира кръвния поток. Така засегнатата част е лишена от нормално кръвообращение. След като не получава хранителни вещества и кислород, тя спира да функционира. Точно тогава настъпва сърдечният инфаркт.
Има много фактори, които могат да предизвикат запушвания и в мозъка (инсулт): високо кръвно налягане, тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол, използване на големи количества аспирин и други лекарства.
Повечето кардиолози предписват аспирин заради противосъсирващия му ефект.
Внимание:Аспиринът не намалява холестерола и кръвното налягане, той влияе на процеса на съсирване твърде много и активно.
Освен това могат да се развият сериозни стомашни проблеми и кървене на стомашно-чревният тракт.
Когато се грижим за намаляване на нивата на холестерол в кръвоносните съдове, значително се намалява и риска от непредвидени последици.
Какво може да се направи?
Установено е, че умереното гладуване е най- бързият начин за намаляване на холестерола. Препоръчително е това да се прави извън сезона за подводен риболов.
Трябва да се избягват хидратираните, наситени мазнини (маргарини), повечето от учените смятат че тези мазнини запушват кръвоносните съдове.
За да имате здраво и в добра форма сърце, разумно е да подържате кръвното си налягане в нормалните граници 120/70.
Можете да се справите с помоща на прости промени в храната, водата и начина на живот.
Физическите упражнения, дълбокото дишане (йога), достатъчният сън и здравословната храна и вода, ще помогнат да контролирате кръвното налягане.
Намалете до минимум употребата на готварска сол до 5 грама на ден
Плодовете с високо съдържание на калий, като ябълки, банани, фурми, картофи (сварени с кората) и стафиди, имат способността да намаляват кръвното налягане.
За салатите е добре вместо олио, да са използва зехтин (студено пресован - Extra Virgin).
Консумирането на средна по големина глава лук (кромид –суров) дневно може да понижи холестерола с 15%.
Колкото до здравната роля на чесъна за прадпазване на сърцето, той съдържа антикоагуланти, които помагат за разреждане на кръвта и предпазват от слепване на тромбоцитите – по такъв начин се намалява риска от образуване на съсиреци.
Освен това чесънът има повишаващи имунитета свойства, като премахва много видове бактерии и гъбички, включително и салмонела и кандида. Също така може да спре развитието на стомашно –чревни язви.
От личен опит знам, че пиенето на 1-2 чаши чиста вода преди ядене, премахва всякаква болка от язва, тъй като образувалата се слуз покрива язвата и я предпазва от стомашния сок (солна киселина).
И не на последно място използването на ябълков оцет (от ябълки), допринася за прочистване на кръвоносните съдове.
Ясно е че, с тези малки промени на начина на живот, подводният риболов и гмуркането, за вас ще бъде удоволствие, управлявано от едно здраво и силно сърце!
...........................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Единствено сърцето продължава да снабдява всички клетки със свежа кръв.
Ето защо при провеждане на съзтезания по подводен риболов, организаторите задължително изискват от участниците електрокардиограма.
Все пак е добре да се знае от занимаващите се с гмуркане, какво може да се направи в непредвидени случаи.
Повечето хора са запознати, че ако има под ръка чист кислород, или дефибрилатор (автоматичен външен) може да се помогне на изпаднал в беда колега.
В повечето случаи обаче, тези неща са далеч от нас. Тогава възниква въпроса, как най-добре може да се помогне на изпадналия в беда.
РЕШЕНИЕТО Е : сложете една чаена лъжичка лют червен пипер на прах във вода или сок – те могат да помогнат на пострадалия за изваждане от състояние предхождащо сърдечен инфаркт.
При задавяне, задушаване, удавяне и пристъпи на астма, можете да използвате и методът на Хаймлих.
Малко от нас знаят, че сърцето има свой собствен мозък. Мозъкът в главата покорно се подчинява на послания от мозъка на сърцето. То изпраща сложни съобщения, които влияят на нашите емоции, на физическото здраве и качеството на живот. Сърцето има способността да мисли самостоятелно.
За това способността на мозъка да обработи информация и да взема решения се влияе от емоционалната ни реакция на дадена ситуация.
Ето защо здравото сърце е модел на ефективност и съвършенство.
Когато човек не се грижи за поемането на правилната храна, чистата вода, чистият въздух и не се правят физически упражнения редовно, по стените на кръвоносните съдове се натрупват плаки от восъкоподобни мастни вещества, наречени холестерол.
Това води до увреждане на артериите, образуване на съединителна тъкан и събиране на още холестерол и минерални отлагания от неорганичен произход.
Вместо да бъдат здрави и гъвкави, както е необходимо за пулсиращия кръвен поток, артериалните стени стават твърди и чупливи, тъй като акумулираните натрупвания стесняват кръвоносния съд, през който трябва да преминава кръвта, за да захранва всички клетки в тялото, включително и тези на сърцето.
Всичко това забавя циркулацията на кръвта и дори може да причини образуване на съсирек, който да блокира кръвния поток. Така засегнатата част е лишена от нормално кръвообращение. След като не получава хранителни вещества и кислород, тя спира да функционира. Точно тогава настъпва сърдечният инфаркт.
Има много фактори, които могат да предизвикат запушвания и в мозъка (инсулт): високо кръвно налягане, тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол, използване на големи количества аспирин и други лекарства.
Повечето кардиолози предписват аспирин заради противосъсирващия му ефект.
Внимание:Аспиринът не намалява холестерола и кръвното налягане, той влияе на процеса на съсирване твърде много и активно.
Освен това могат да се развият сериозни стомашни проблеми и кървене на стомашно-чревният тракт.
Когато се грижим за намаляване на нивата на холестерол в кръвоносните съдове, значително се намалява и риска от непредвидени последици.
Какво може да се направи?
Установено е, че умереното гладуване е най- бързият начин за намаляване на холестерола. Препоръчително е това да се прави извън сезона за подводен риболов.
Трябва да се избягват хидратираните, наситени мазнини (маргарини), повечето от учените смятат че тези мазнини запушват кръвоносните съдове.
За да имате здраво и в добра форма сърце, разумно е да подържате кръвното си налягане в нормалните граници 120/70.
Можете да се справите с помоща на прости промени в храната, водата и начина на живот.
Физическите упражнения, дълбокото дишане (йога), достатъчният сън и здравословната храна и вода, ще помогнат да контролирате кръвното налягане.
Намалете до минимум употребата на готварска сол до 5 грама на ден
Плодовете с високо съдържание на калий, като ябълки, банани, фурми, картофи (сварени с кората) и стафиди, имат способността да намаляват кръвното налягане.
За салатите е добре вместо олио, да са използва зехтин (студено пресован - Extra Virgin).
Консумирането на средна по големина глава лук (кромид –суров) дневно може да понижи холестерола с 15%.
Колкото до здравната роля на чесъна за прадпазване на сърцето, той съдържа антикоагуланти, които помагат за разреждане на кръвта и предпазват от слепване на тромбоцитите – по такъв начин се намалява риска от образуване на съсиреци.
Освен това чесънът има повишаващи имунитета свойства, като премахва много видове бактерии и гъбички, включително и салмонела и кандида. Също така може да спре развитието на стомашно –чревни язви.
От личен опит знам, че пиенето на 1-2 чаши чиста вода преди ядене, премахва всякаква болка от язва, тъй като образувалата се слуз покрива язвата и я предпазва от стомашния сок (солна киселина).
И не на последно място използването на ябълков оцет (от ябълки), допринася за прочистване на кръвоносните съдове.
Ясно е че, с тези малки промени на начина на живот, подводният риболов и гмуркането, за вас ще бъде удоволствие, управлявано от едно здраво и силно сърце!
...........................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Re: За гмуркане-здраво сърце!
и от мен малко съвет - след 25-годишнина човек трябва да яде толкова колкото да не умре от глад.всички болести ( без травмите е доказано , че се предизвикват от ядене и пиене.айде чао.
А още преди това (не е излишно) да се научи и на правопис.tokaitopd написа:И от мен малко съвет.След 25-годишнина (годишна възраст), човек трябва да яде толкова,колкото да не умре от глад.Всички болести ( без травмите) е доказано , че се предизвикват от ядене и пиене.Хайде, чао.

Както е казал народа: Всички болести са от нерви. Само СПИН-а е от кеф.

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
gunman написа:А още преди това (не е излишно) да се научи и на правопис.tokaitopd написа:И от мен малко съвет.След 25-годишнина (годишна възраст), човек трябва да яде толкова,колкото да не умре от глад.Всички болести ( без травмите) е доказано , че се предизвикват от ядене и пиене.Хайде, чао.![]()

Уважаеми господин Гунман, извинявам се за моят отвратителен правопис, но по някога става и това.Между другото сте много прав за " нервите ", липсата на полов живот съчетано със самозадоволяване ( онанизъм, ръкоблудие и др.) наистина води до разболяване от " нерви " - ненужна педантичност, следене действията на другите, мнителност и други класифицирани в психиятрията като психични разстройства ( депресии, неврози ) няма смисъл да изброявам и други.От по-горе написаното мисля, че ще си направите нужните изводи и ще отстраните цитираните проблеми.Вервайте ми!
По мнителните и нервни колеги, вероятно биха открили грешки и в горния пост, но пред заплахата тутакси да ми бъде снета анамнезата, ще се въздържа от коментари в тази насока.

...грешите колега ...За здрав и бодър организъм - сутрин , обед , вечер - она...зъмtokaitopd написа:Уважаеми господин Гунман, извинявам се за моят отвратителен правопис, но по някога става и това.Между другото сте много прав за " нервите ", липсата на полов живот съчетано със самозадоволяване ( онанизъм, ръкоблудие и др.) наистина води до разболяване от " нерви " - ненужна педантичност, следене действията на другите, мнителност и други класифицирани в психиятрията като психични разстройства ( депресии, неврози ) няма смисъл да изброявам и други.От по-горе написаното мисля, че ще си направите нужните изводи и ще отстраните цитираните проблеми.Вервайте ми!

благодаря ви колеги за разбирането но искам само да уточня че аз не съм лекар.тези медицински заключения и снемане на анамнези ги прави една дама до мен която се упражнява във усъвършенствуване на фелациото.надявам се вече да нямам и правописни грешки особено в превод от английски на български.желая ви успех
И аз се надявам.tokaitopd написа:Благодаря ви колеги за разбирането, но искам само да уточня, че аз не съм лекар.Тези медицински заключения и снемане на анамнези, ги прави една дама до мен, която се упражнява в усъвършенствуване на фелациото.Надявам се вече да нямам и правописни грешки, особено в превод от английски на български.Желая ви успех!

- Jack Daniels
- разбира нещата
Аверче, обикновено така се получава като има някой/я да те разсейваtokaitopd написа:... ги прави една дама до мен която се упражнява във усъвършенствуване на фелациото.надявам се вече да нямам и правописни грешки особено в превод от английски на български.желая ви успех

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
За да не се отделечаваме много от темата и малко да разведрим обстановката, както и да довършим започнатата дискусия от колегите, погледнете това:(Link).
Виждате, че нищо в този свят не е случайно

Виждате, че нищо в този свят не е случайно

За 5-минутната прелюдия съм съгласен
. То другото си е чиста хамалогия
.

...лятото нямам време да занивам с... приЛудия , рибите преди изгрев щъкат като луди ...пък после става много горещо