Къде да се заселя?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

deladog
новобранец
новобранец

Къде да се заселя?

Мнение от deladog »

Събирам колекция от идеи в кое кътче на България да се преселя. Изискванията ми са: да има наблизо необезрибени река или неплатен язовир; селището да не е от типа "бързо изчезващи"; да няма промишлено замърсяване (поне не директно). Е, и да няма крадливи наши сънародници (дано дежурният модератор не ме прати в карцера за етническа нетолерантност).
Очаквам помощта ви, колеги!
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Къде да се заселя?

Мнение от bokser »

Сменяй държавата! При тези изисквания дето си писал нямаш шанс тука! :lol:
deladog
новобранец
новобранец

Мнение от deladog »

bokser написа:Сменяй държавата! При тези изисквания дето си писал нямаш шанс тука! :lol:
Мислил съм и върху следния вариант - планинско селце и собствено миниязовирче (примерно няколко декара в завирено от мен дере на закупена земя), но се оказа, че има прекалено много бюрократични и финансови препятствия, докато бъде легализирано.
Цитирам:
1. Да се провери какво е предназначението на земята - това се прави в службата по картография, геодезия и кадастър - вади се скица на имота, вижда се колко декара е и т.н.
2. Ако е необходимо, а то най-вероятно е необходимо, се променя това преднзаначение, а именно за язовир, микро язовири прочее.
3. Смятам, че е задължително да се направи ОВОС - оценка на влиянието на околната среда или нещо такова беше.
4. Да се направи проучване от хидро инженери, строителни инженери, геодезисти и специалисти, които да кажат за състава на почвата, нивото на подпочвените води, дебита на "малката рекичка" и т.н.
5. Да се изготви идеен проект от архитекти, строителни инженери, хидро инженери и всички останали специалисти по строителство.
6. Да се вземе неоходимото разрешенение от Изпълнителна агенция по рибарство и т.н., изпълнителна агенция по водно еди какво си и още няколко.
7. Да се внесе за одобряване в съответната община, ДНСК или РДНСК - това е за одобряване на строителните книжа и да се получи разрешение за строеж на съответното съоръжение;
8. След което да се ангажира фирма за изпълнение на стоителството и фирма, ковто да осъщество строителния надзор.
9. Да се изпълни стоителството и да се получи разрешение за ползване.
Последно промяна от deladog на Чет Яну 19, 2012 11:33 pm, променено общо 1 път.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има шанс тука :) -ако не си от моите "пациенти"/т.е.некво Р.Ц.с 12-13 присъди и трайна престъпна ориентация и имаш пари да се издържаш/ -идвай в Смолян.Наблизо има необезрибени реки /р.Черна протича през града,наблизо /15-20 км/ са реките Бяла и Арда,на 30 км е Върбица /в Кърджалийско й казват Сюютлийка/,неплатени язовири -малки и много големи,има от всички страни,но на разстояние от 25 до 90 км,като известните са "Цанков камък","Въча","Доспат","Кърджали","Студен кладенец","Мъглене"-за начало ти стигат :lol: Селището няма да изчезне,въпреки че управлението му е доста неграмотно.Отдавна-от началото на демокрацията през 1990 г.,няма промишлено замърсяване,щото не остана промишленост :lol: :lol: НЯМА КРАДЛИВИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ,независимо от етноса им.Освен,че са ни малко кражбите,разкриваемостта им е невероятно висока-каквато няма никъде в Европа.
deladog
новобранец
новобранец

Мнение от deladog »

INCUBUS написа:Има шанс тука :) -ако не си от моите "пациенти"/т.е.некво Р.Ц.с 12-13 присъди и трайна престъпна ориентация и имаш пари да се издържаш/ -идвай в Смолян.Наблизо има необезрибени реки /р.Черна протича през града,наблизо /15-20 км/ са реките Бяла и Арда,на 30 км е Върбица /в Кърджалийско й казват Сюютлийка/,неплатени язовири -малки и много големи,има от всички страни,но на разстояние от 25 до 90 км,като известните са "Цанков камък","Въча","Доспат","Кърджали","Студен кладенец","Мъглене"-за начало ти стигат :lol: Селището няма да изчезне,въпреки че управлението му е доста неграмотно.Отдавна-от началото на демокрацията през 1990 г.,няма промишлено замърсяване,щото не остана промишленост :lol: :lol: НЯМА КРАДЛИВИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ,независимо от етноса им.Освен,че са ни малко кражбите,разкриваемостта им е невероятно висока-каквато няма никъде в Европа.
Обмислял съм за общинския център Баните - нещо да кажеш за него и за река Малка Арда? В списъка е и Михалково, там нещата са ми ясни, а и новият язовир отгоре вероятно ще тръгне силно в началото, както някога е станало с "Въча" (бившия "Антонивановци"). Беше Душанци, но уви - замърсяването на Жеков вир ме отказа.
П.п. Съвсем скоро си вадих свидетелство за съдимост (трябваше ми при кандидатстване за даскал), та там пише, че все още съм неосъждан :)
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колега, погледни и рьонът около с. Малка Желязна, с. Галата, с. Лесидрен, с. Голяма Желязна,с. Старо село, с. Борима, с. Сопот. В радиус от 15-20 км. Язовирите Морун и Сопот са свободни и под честия контрол на ИАРА. Чисти са и са с постоянно увеличаваща и разнообразяваща се популация на ценни и превелни риби. За съжаление освен р.Вит другите рекички са или напълно или частично забранени поради вододайни зони или маловодие и пъстървови зарибявания. Пазят се! Красотите са неземни, екологично чист район, поради причини изчерпани от Демона на дамските сънища. Селищата са намалели, но не са обезлюдени! Ниски надници за строителни и селскостопански работи! Имат добро снабдяване и редки кражби, ако си в оживен район на селището! Ако си далеко, отделно и на оживен междуселищен път е опасно от приходящи крадци. Тогава ще ти се наложи да си наемеш някой, който да ти наглежда имота в твое отсъствие. Погледни, може и да ти хареса! :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
deladog
новобранец
новобранец

Мнение от deladog »

Диканаров написа:Колега, погледни и рьонът около с. Малка Желязна, с. Галата, с. Лесидрен, с. Голяма Желязна,с. Старо село, с. Борима, с. Сопот. В радиус от 15-20 км. Язовирите Морун и Сопот са свободни и под честия контрол на ИАРА. Чисти са и са с постоянно увеличаваща и разнообразяваща се популация на ценни и превелни риби. За съжаление освен р.Вит другите рекички са или напълно или частично забранени поради вододайни зони или маловодие и пъстървови зарибявания. Пазят се! Красотите са неземни, екологично чист район, поради причини изчерпани от Демона на дамските сънища. Селищата са намалели, но не са обезлюдени! Ниски надници за строителни и селскостопански работи! Имат добро снабдяване и редки кражби, ако си в оживен район на селището! Ако си далеко, отделно и на оживен междуселищен път е опасно от приходящи крадци. Тогава ще ти се наложи да си наемеш някой, който да ти наглежда имота в твое отсъствие. Погледни, може и да ти хареса! :wink:
Благодаря много за информацията. А районът около язовир "Сопот" е един от малкото, за който не съм събирал сведения - може пък точно там да ми е късметът.
Последно промяна от deladog на Съб Яну 21, 2012 11:54 pm, променено общо 1 път.
deladog
новобранец
новобранец

Мнение от deladog »

Уви, язовирът до село Езерово не се вписва в предварителните ми условия на търсене. Ако става дума за първомайското Езерово (както предполагам) - за варненското не знам нищо.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Заминавай за Нова Зеландия :D http://bg.mankovflyfishing.com/?p=286
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

deladog написа:Ако става дума за първомайското Езерово (както предполагам) - за варненското не знам нищо.
Бягай надалеч -
пожелавам ти успех все пак с търсенето де.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ела :arrow: ТУК - хората даже ще ти дадат и 200 000 евро. :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
deladog
новобранец
новобранец

Мнение от deladog »

GODzillata написа:Ела :arrow: ТУК - хората даже ще ти дадат и 200 000 евро. :drinkers:
Разглеждал съм тази обява още преди две години, когато цената беше двойна. Подобен имот и да ми го подарят, не ми върши работа - не бих могъл да го поддържам нито физически, нито финансово. Виждал съм и доста други снимки на двете сгради - едната от тях си е пред рухване.
Пък и не вярвам арендаторът на този язовир (не е езеро) да е алтруист.

Колеги, очаквам още идеи!
Аватар
stc.ctc.2000
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Местоположение: Източната част на Балканският полуостров на територия 22 % от него 110994 кв.км.

Мнение от stc.ctc.2000 »

Разгледай селцата около язовир "Йовковци".Близо е до гр.Елена,природата е уникална
240PX-~1.JPG
imagesCA8MAUQ3.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Доброто има своята лоша страна,както и лошото има своята добра страна
deladog
новобранец
новобранец

Мнение от deladog »

stc.ctc.2000 написа:Разгледай селцата около язовир "Йовковци".Близо е до гр.Елена,природата е уникална
240PX-~1.JPG
imagesCA8MAUQ3.jpg
Колега, не точно тези села (жителите на всяко от тях се броят на пръсти), а близкият до "Йовковци" град Елена е едно от наистина подходящите места за мен. Макар че се начетох на какви ли не неща за бракониерството и по този язовир - но то къде ли го няма вече. Не знам нищо за реките в района на Елена, а това би могло да наклони везните при решението ми.
blaskov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blaskov »

Най добре в Пловдив,в радиус от 60-70 километра има много свободни язовири и реки.Ако искаш може и Хисаря,но в този край има наистина голям избор на реки и водоеми.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”