Толстолоп

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
mfto
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Толстолоп

Мнение от mfto »

Кажете някоя хубава рецепта за приготвяне на Толстолоп.
slims
новобранец
новобранец

Мнение от slims »

Аз го правя пържен.Режеш на филийки овалваш в подсолено брашно и пържиш до златисто.Но и на мен би ми било интересно ако някой от колегите или колежките сподели с нас по интересна и оригинална рецепта за приготвянето на тази толкова хубава риба.
Бъди добър,прави добро
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Да Ви кажа ли колеги нито е интересна,нито оригинална,но според мен така става най-вкусно толстолобът.Понеже той е много тлъста риба и в пържено състояние става още по зле,го пека на скара за кебапчета,или НАДЪРВЕНИ въглища.Всичкото мас се стопява и си остава сладката миризма от скарата.
Втория по интересен и отново доста вкусен вариант е да се пуше или вее.Но за пушенето се иска много и продължителна бдителност до пеща и според мен по си струва задето ще губите време като огняр да отидете и да си наловите някоя по-постна риба.
Аватар
cobalt
новобранец
новобранец

Мнение от cobalt »

да ви каЯ и аз го хапвам наи вече на скара но не забравяите варянта да се cмели на каима с малко свинско и да си направите бойествени киофтенcа от него
ако някои се интересува пои подробно от тази реcепта да си кайе 6те му обесня вси4ко
но попринcип си боравите с получената каима както с обикновена каима
сяка6 правите киофтета но с разликата че са от риба
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Аз пък да ви кажа имам чудесни спомени от това животно в напълнен вид и изпечено във фурната. Пълня го по класическия начин с лук, орехи и магданоз, запичам го и става супер. Придърпайте някое хубаво червено винце до масата и зимата вече няма ви се струва толкова неприятна :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

малко мога да поспоря относно това,че толстолоба е тльст...да така става,както и шарана,както и сьс сома,както дори с пьстьрвата....ако са от развьдник :wink: пробвайте обаче с дунавсо животно-само мускул да го еба!за сьжаление и на мене рядко ми се случва а и понеже се лови само на тьрмьк,не сьм особено запален :roll: пробвайте да накиснете месото в смес от прясно мляко,бяло вино и подправки-за 1 вечер в хладилника,после се измива и го праиш кво си искаш...сьщото препорьчвам и за моруната,че тя според мене наистина си е гадна :!: а и нещо интересно-най мазната бьлгарска риба е.....уклея:))))около 22-25% мастно сьдьржание ма месото....да ви е вкусно.от главта на толстолоба па става чудесна чорба-трезве:)))
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

опитаите така. Режаго на дълго ,после на парчета koлкото шамар .Слагамго в тавата с кожата на доло ,5-6зърна бахар 4-5дафинов лис-50-100грама бяло или червено вино.Печесе във фурната.Става супер :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”