Питане за shad на Berkley

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Питане за shad на Berkley

Мнение от f1team »

Преди няколко дни един приятел, който никога не е ловил на спининг, си взел една риПка на Беркли и ми я показа, за да му обясня как става монтажа. До тук добре, обаче като взех рибката забелязах нещо много странно за мен. В силикона имаше нещо като прозрачно фолио, което е по-твърдо от самия силикон. Вижда се само ако погледнеш рибката срещу светлината, но като я стиснеш убива на пръстите. От долната страна имаше малък процеп точно където свършва фолиото, но не знам дали трябва да го има или е производствен дефект.
Понеже е взел само една бройка и не знам кой е модела, но най ми прилича на този http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1831

Ако някой може да обясни защо тази примамка е по-различна от другите и дали има нещо по-специфично при монтажа ще съм благодарен!
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Питане за shad на Berkley

Мнение от Павел Иванов »

Фолиото просто придава 3D визия на силиконката . Монтира си се и се лови като с нормална такава .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Благодаря, Павка :)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

Да не пускам нова тема искам да попитам , как се монтира стиропор в опашката на shad-a така ,че когато е на дъното да имитира хранеща се рибка ,или има специално предназначени shadove за този тарикатлък.
Аватар
mgmgrand
новобранец
новобранец

Мнение от mgmgrand »

Самите шадове имат малко отворче в опашката. :wink:
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Rdjambito написа:Да не пускам нова тема искам да попитам , как се монтира стиропор в опашката на shad-a така ,че когато е на дъното да имитира хранеща се рибка ,или има специално предназначени shadove за този тарикатлък.
Вземаш двуделна химикалка, най-добре с метален корпус, разглобяваш я и я ползваш вместо "замба". С нея пробиваш отвор в тялото или опашката на шада, там където ще поставяш стиропора. В отворчето поставяш стиропореното топче, ако е хлабаво му капваш секундно лепило и си готов за риболов.
liska
новобранец
новобранец

Мнение от liska »

А ако неискаш да правиш "български" работи просто си вземи фабрични такива SAVAGEAR
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

+1 за SAVAGEAR доста време ловя с тях наистина са добри.Най-добрите от тях за мен са minnow 10cm orange glow -това за щука.Резултата беше невероятен ,много добра игра и издръжливост на рибката,а и като цена са екстра.Добре само да се добави и една кука до опашката и всичко е 6 ,щуките с кеф ги подгонват.Когато не е взимало на блесна или воблер винаги са спасявали капото.Нека и Павката да даде мнение за тях .
На риба като на война.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

geleznia написа:...Нека и Павката да даде мнение за тях .
Ако иде реч за мен то за съжаление няма да мога да дам такова защото лично аз никога не съм ползвал нищо от продукцията на SAVAGEAR . Много съм доволен от продуктите на Mister Twister - http://www.mistertwister.com/products/lures/ , Gary Yamamoto - https://store.baits.com/home.php?cat=1 , Manns - http://www.mannsbait.com/ и други .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

Благодаря на всички колеги за съветите. :prayer: :drinkers:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Специално на мен, силикона на тези модели на "Бъркли" ми се вижда доста твърд.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Мунчо написа:Специално на мен, силикона на тези модели на "Бъркли" ми се вижда доста твърд.
Ако условно ги разделим на меки, твърди и среден вариант, то този шад ми се струва, че е от "средните". Само тялото е по-твърдо, но това е заради фолиото.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”