болонезе 7 метра

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

болонезе 7 метра

Мнение от DJONI RINGO »

колеги дайте мнения за риболов със 7 метра болонези---предимно за бели мрени и скобари.реки като струма и искър.благодаря
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: болонезе 7 метра

Мнение от eden_fish »

Вземай някоя Tica няма да сгрешиш!!!!Аз ползвам Tica - Powerful 5м. и съм много доволен, разгледай ги има и 7-ци.Наслука.
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Да tica,shimano,daiwa това са качествените болота ама защо си си избрал 7-ца не знам ти си знаеш най-добре,но според мен 6-цата е най-универсалната дължина ако искаш погледни тая Дайва много е добра,за тия риби дето искаш да дърпаш е перфектна!!!

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=5847

Успех с търсенето и като се сдобиеш с боло качи снимки и се похвали да видим какво си си избрал!!! :drinkers:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

задължително ще кача това ,което взема.незнам защо но от няколко месеца ме гложди това 7 метра.по принцип лятно време по струма боравя само с 8 и 9 метра директни---в повечето случаи с ботуши и се подреждам вътре в реката.но за пролетно и зимно време искам нещо съществено ---боравя много добре с болонези 5 и 6 м ,но имам чувството че седмицата е моят прът за още по добър контрол и дистанция над 15 метра!!!!!но така си мисля аз и питам вас !!!!!!скобите са основната ми мишена от 600 г нагоре

galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Ами брато с 6-тица пак се води не се притеснявай не ти е нужна 7-ица при един вятър и трябва да сгъваш.Повярвай че за вятър разлика от 1м. в повече е много.
Последно промяна от galin_fcb на Пет Фев 03, 2012 7:40 pm, променено общо 1 път.
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

Да наистина 6-цата и универсална аз лично имам 4-ка,5-ца и 6-ца.Вземай 6-ца за тази дистанция няма да имаш проблем.
emiliaa
новобранец
новобранец

Мнение от emiliaa »

Аз ползвам 5-ца на Шимано ( имам 4-ка , 5-ца и 6-тица ). Мисля , че е универсал. На слука 8)
Аватар
petko_dimitrov_81
фен клуб-скобар

Мнение от petko_dimitrov_81 »

Колега взимай смело !!! :) И аз ловя с 5 и 6 м болонези Tica Swing 6m i Tica Virgo 5m , но наистина с 6м се борави доста добре :) а и сега ще взимам директен за жената ,та да не се сърди и тя ;) мился една Tica Advantage или Advenutre 7 или 8 м !!! Поздрави и късмет и Наслука :) !!!
:drinkers:
ИзображениеНяма големи и малки...Има хванати и изтървани !!!
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

galin_fcb написа:Ами брато с 6-тица пак се води не се притеснявай не ти е нужна 7-ица при един вятър и трябва да сгъваш.Повярвай че за вятър разлика от 1м. в повече е много.
+1

Прав е колегата, аз имам 7-ца Тика Сигнал. 3 пъти ми се чупи при съвсем нелепи случаи. Съветвам те и аз да разгледаш 6-ците :wink:
Рибата винаги е на другия бряг
Chris
новобранец
новобранец

Мнение от Chris »

Основното предимство, според мен, на 7-метровата болонеза - дължината и, при липса на физическо място /достатъчна ширина и височина/ за боравене - се превръща в недостатък. Затова, ако смяташ, че там където ще ловиш няма отворени пространства - вземи си 6-ца.
Ако пък искаш да задържаш и контролираш линията, 7-цата е перфектна.
Каквато и дължина да избереш, лично мое мнение е, че Shimano са за предпочитане - особено от SpeedMaster нагоре.
Като акция - виж с какви плувки ще работиш, като носимост - ТЕ-3 /3-та акция/ ми върши работа за 2-3гр., а ТЕ-5 /5-та акция/ - за 4-8гр. За по-тежки от 8гр. - ТЕ-7 /7-ма акция/.
Поздрав.
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

За реките,които споменаваш, от опит съм се убедил-перфектната пръчка е 6-ца,моята марка е Тика-много здрава и лека.
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

DJONI RINGO написа:колеги дайте мнения за риболов със 7 метра болонези---предимно за бели мрени и скобари.реки като струма и искър.благодаря

колега кажи за какви пари говорим за да ти кажа кое е за предпочитане, защото при избора на една пръчка е важна и цената

най-големите производители на болонези са италианците, всички големи италиански фирми, а те са поне 10 произвеждат голямо разнообразие от болонези
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Калине до 350 лв макс----или нов шестак тика уондер или тика техникум 7---SHIMANO си ти на ход---има некви катани ама нещо евтини ми се струват 7 метра по 260 лв-не знам

Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

аз по струма ловя със 7м , ако не бързаш изчакай 1 седмица
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”