Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

болонезе 7 метра
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- фен клуб-скобар
болонезе 7 метра
колеги дайте мнения за риболов със 7 метра болонези---предимно за бели мрени и скобари.реки като струма и искър.благодаря
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- eden_fish
- научил се да хвърля
Re: болонезе 7 метра
Вземай някоя Tica няма да сгрешиш!!!!Аз ползвам Tica - Powerful 5м. и съм много доволен, разгледай ги има и 7-ци.Наслука.
Да tica,shimano,daiwa това са качествените болота ама защо си си избрал 7-ца не знам ти си знаеш най-добре,но според мен 6-цата е най-универсалната дължина ако искаш погледни тая Дайва много е добра,за тия риби дето искаш да дърпаш е перфектна!!!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=5847
Успех с търсенето и като се сдобиеш с боло качи снимки и се похвали да видим какво си си избрал!!!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=5847
Успех с търсенето и като се сдобиеш с боло качи снимки и се похвали да видим какво си си избрал!!!

-
- фен клуб-скобар
задължително ще кача това ,което взема.незнам защо но от няколко месеца ме гложди това 7 метра.по принцип лятно време по струма боравя само с 8 и 9 метра директни---в повечето случаи с ботуши и се подреждам вътре в реката.но за пролетно и зимно време искам нещо съществено ---боравя много добре с болонези 5 и 6 м ,но имам чувството че седмицата е моят прът за още по добър контрол и дистанция над 15 метра!!!!!но така си мисля аз и питам вас !!!!!!скобите са основната ми мишена от 600 г нагоре
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Ами брато с 6-тица пак се води не се притеснявай не ти е нужна 7-ица при един вятър и трябва да сгъваш.Повярвай че за вятър разлика от 1м. в повече е много.
Последно промяна от galin_fcb на Пет Фев 03, 2012 7:40 pm, променено общо 1 път.
- eden_fish
- научил се да хвърля
Да наистина 6-цата и универсална аз лично имам 4-ка,5-ца и 6-ца.Вземай 6-ца за тази дистанция няма да имаш проблем.
Аз ползвам 5-ца на Шимано ( имам 4-ка , 5-ца и 6-тица ). Мисля , че е универсал. На слука 

- petko_dimitrov_81
- фен клуб-скобар
Колега взимай смело !!!
И аз ловя с 5 и 6 м болонези Tica Swing 6m i Tica Virgo 5m , но наистина с 6м се борави доста добре
а и сега ще взимам директен за жената ,та да не се сърди и тя
мился една Tica Advantage или Advenutre 7 или 8 м !!! Поздрави и късмет и Наслука
!!!

+1galin_fcb написа:Ами брато с 6-тица пак се води не се притеснявай не ти е нужна 7-ица при един вятър и трябва да сгъваш.Повярвай че за вятър разлика от 1м. в повече е много.
Прав е колегата, аз имам 7-ца Тика Сигнал. 3 пъти ми се чупи при съвсем нелепи случаи. Съветвам те и аз да разгледаш 6-ците

Рибата винаги е на другия бряг
Основното предимство, според мен, на 7-метровата болонеза - дължината и, при липса на физическо място /достатъчна ширина и височина/ за боравене - се превръща в недостатък. Затова, ако смяташ, че там където ще ловиш няма отворени пространства - вземи си 6-ца.
Ако пък искаш да задържаш и контролираш линията, 7-цата е перфектна.
Каквато и дължина да избереш, лично мое мнение е, че Shimano са за предпочитане - особено от SpeedMaster нагоре.
Като акция - виж с какви плувки ще работиш, като носимост - ТЕ-3 /3-та акция/ ми върши работа за 2-3гр., а ТЕ-5 /5-та акция/ - за 4-8гр. За по-тежки от 8гр. - ТЕ-7 /7-ма акция/.
Поздрав.
Ако пък искаш да задържаш и контролираш линията, 7-цата е перфектна.
Каквато и дължина да избереш, лично мое мнение е, че Shimano са за предпочитане - особено от SpeedMaster нагоре.
Като акция - виж с какви плувки ще работиш, като носимост - ТЕ-3 /3-та акция/ ми върши работа за 2-3гр., а ТЕ-5 /5-та акция/ - за 4-8гр. За по-тежки от 8гр. - ТЕ-7 /7-ма акция/.
Поздрав.
За реките,които споменаваш, от опит съм се убедил-перфектната пръчка е 6-ца,моята марка е Тика-много здрава и лека.
- калин кацаров
- сериозен играч
DJONI RINGO написа:колеги дайте мнения за риболов със 7 метра болонези---предимно за бели мрени и скобари.реки като струма и искър.благодаря
колега кажи за какви пари говорим за да ти кажа кое е за предпочитане, защото при избора на една пръчка е важна и цената
най-големите производители на болонези са италианците, всички големи италиански фирми, а те са поне 10 произвеждат голямо разнообразие от болонези
-
- фен клуб-скобар
Калине до 350 лв макс----или нов шестак тика уондер или тика техникум 7---SHIMANO си ти на ход---има некви катани ама нещо евтини ми се струват 7 метра по 260 лв-не знам
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- калин кацаров
- сериозен играч
аз по струма ловя със 7м , ако не бързаш изчакай 1 седмица